Jemen

De hoofdstand Sanaa

Rondreis Jemen

Fascinerende cultuurschatten in de woeste woestijn

Voor een rondreis Jemen controleer je eerst het reisadvies bij de rijksoverheid. Door onrust kan deze negatief zijn. Zonde, want Jemen is een prachtig land met een rijk verleden. Ontdek ruige woestijnlandschappen met hoge bergen. Maar ook: bergdorpen, levendige markten en unieke architectuur.

Geschiedenisliefhebbers zullen een rondreis door Jemen zeker weten te waarderen. Het rijke verleden zie je vooral af aan de verbluffende architectuur. De eerste ‘wolkenkrabbers’ ter wereld werden hier gebouwd! Aan de westkust vind je een smalle strook land die al snel overgaat in een gebergte met toppen tot 3000 meter. Wie in Jemen rondreist moet zeker bij de actieve vulkanen en warme bronnen gaan kijken!

Jemen is geen ‘gemakkelijk’ land om in te reizen, dus een groepsrondreis of individuele rondreis is absoluut aan te raden. Bezoek dan zeker de Arabische woestijn, een groot niemandsland waar je dagen kunt ronddwalen. Vergeet ook niet op de lokale marktjes te gaan kijken in de wat kleinere plaatsjes, daar koop je voor weinig geld (mits je een beetje kunt onderhandelen!) mooie arabische spullen.

Hoofdstad:
Sanaa
Inwoners:
20.727.063
Oppervlakte:
527.970 km2
Beste reistijd:
oktober t/m februari
Tijdsverschil:
2 uur later
Vliegtijd:
8:25uur
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Strand
7/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
7/10

Video's van Jemen

Dit Arabische land is een verborgen juweeltje. Jemen is een mysterieus,  verrassend en fascinerend land!
- Christiaan

Beoordelingen van Jemen

Wat zijn de Jemen ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Jemen.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.