Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Griekenland

Athene

De hoofdstad Athene heeft bijna vier miljoen inwoners en staat bekend om de Acropolis met het Parthenon, het schitterende nationale museum, het Dionysos-theater, de Agora, de tempel van Zeus, en nog veel meer.

In deze stad lagen de bronnen van onze beschaving. Grote denkers wandelden hier rond. Een confrontatie met deze stad is daarom alleen al een unieke belevenis.

Dodoni

Bijna even indrukwekkend als Athene is het zeer oude Griekse heiligdom in het noordwestelijke Pindosgebergte. Dodoni is het orakel waar in oeroude tijden priesters de toekomst voorspelden. Dat deed men door te luisteren naar het geruis van de wind in de beroemde eikenboom van Zeus, het gekoer van heilige duiven en het geluid van bronzen ketels die in de wind tegen elkaar schommelden.

In het enorme theater van Dodoni werden klassieke spelen opgevoerd; hier kwam de befaamde koning Pyrrhus van Epiros zijn overwinningen op de Romeinen vieren en nog steeds heerst er een weldadige rust.

Corfu

Tijdens je vakantie op Corfu kun je ervoor kiezen een boottocht maken naar Zuid Albanië, waar het plaatsje Saranda goede mogelijkheden biedt voor een lekker dagje strand. Dit is wel een relatief duur uitstapje. Ook mag tijdens je vakantie naar Corfu een bezoek aan het oude zomerpaleis 'Het Archilleon" van Keizerin Sissi niet ontbreken. Corfu is niet alleen geschikt voor strandvakanties, maar ook om te wandelen in de prachtige natuur, door grotten te lopen of te duiken aan de kust. Aan de westkust van Corfu kun je ook surfen.

Kreta

Wie Kreta bezoekt, maakt kennis met de duizenden jaren oude beschaving van de Minoërs (Knossos, Phaistos). Zonder twijfel raak je onder de indruk van de bouwkunst van het eilandvolk en van hun kunstzinnige uitingen in de vorm van ongeëvenaarde fresco's (Nationaal museum, Herakleion).

Natuurlijk kun je ook de binnenlanden intrekken en de toeristische, commerciële noordkust verruilen voor de rust en de stilte van de kleine dorpjes. Je kunt de bergen beklimmen, op zoek naar de geboortegrot van Zeus of gewoon om te genieten van de flora. De Samariakloof blijft een openbaring ondanks alle moderne drukte, de zuidkust blijft een verademing en de stad Chania blijft een mediterrane parel.

Kos

Op het Griekse eiland Kos legde Hippocrates voor het eerst de beroemde eed af die nog steeds door geneesheren wordt gebruikt. De boom van Hippocrates die hier te zien is heeft een omtrek van 14 meter. Het schijnt dat Hippocrates in de schaduw van deze boom les gaf aan zijn leerlingen.

Kos staat verder bekend als ideale reisbestemming voor een fietsvakantie. Op het relatief vlakke Kos zijn enkele leuke fietstochten uitgezet, waardoor je het kleine eiland prima leert kennen. Een leuke excursie is een tour naar het eilandje Nissyros, waar je een wandeling over de bodem van een vulkaan kan maken. Zeilen kan er natuurlijk ook!

Vanaf Kos kan je een bootreis naar Rhodos en Turkije (de populaire badplaats Bodrum) maken. Of ontdek de onderwaterwereld voor de kust van Kos met enkele duiklessen!

Meer weten over reizen naar Griekenland?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Griekenland