Natuur & klimaat

Het vasteland van Griekenland bestaat voor ongeveer 80% uit bergen en heuvels. De hoogste berg is de heilige mythologische berg Olympus in centraal Griekenland met 2917 meter. Langs de Adriatische kust van het Balkanschiereiland lopen de Dinarische Alpen. De bekendste baai is de 127 kilometer lange Golf van Korinthe. Deze Golf scheidt het schiereiland van het vasteland. Vlakke gebieden liggen met name in Macadonië en Thessalië. De vlakten worden doorsneden door rivieren, waarvan die in het noorden het meeste water hebben.

In de zomer zijn de bergen kaal en dor, maar in het voorjaar zie je er de mooiste bloemen en struiken. Er groeien anemonen, narcissen, brem, bougainville en alle mogelijke kruidenplanten. Opvallend zijn ook de vele olijfgaarden, platanen, cipressen, wijndruiven en sinaasappelbomen.

Het klimaat in Griekenland is heerlijk: driehonderd dagen zon per jaar, een zeer heldere lucht en slechts enkele korte, heftige regenbuien. In de zomermaanden ligt de temperatuur tussen 24 graden en zo'n 35 graden met een prettige zeewind. In de Griekse winter (november tot maart) valt er regen en is het koud met veel sneeuwval in de bergen.

Meer weten over reizen naar Griekenland?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Griekenland