Kunta Kinteh Island

Kunta Kinteh Island

De Unesco World Heritage site van Gambia

Het toerisme op Gambia begon in 1965 toen een groep van 300 Zweedse reizigers naar het land kwam. Gambia werd al snel gezien als een prettige plek om de Noord-Europese winter te ontvluchten. Sindsdien is het aantal bezoekers gestaag gegroeid en komen er toeristen uit de hele wereld genieten van de zonovergoten zandstranden.

Kunta Kinteh Island

Dat Gambia internationaal gezien al veel eerder een rol speelde in de wereld wordt pijnlijk duidelijk op Kunta Kinteh Island. Op deze plek en de dorpjes Albreda en Juffureh zijn de zwarte bladzijden van de geschiedenis van de slavenhandel bewaard gebleven. Voor veel Amerikanen met Afrikaanse roots is het een pelgrimsoord om te zien waar hun voorouders vandaan kwamen. Sinds 2003 is het een Unesco World Heritage site geworden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kunta Kinteh island ligt in de Gambia River, 30 kilometer landinwaarts van de monding. De strategische ligging van het eiland viel op en al in 1456 kwam het in Portugese handen. In de decennia die volgden wisselde het verschillende keren van bezetter. Van het Pools-Litouwse Gemenebest ging het naar de Nederlanders en uiteindelijk namen de Britten het over. Het James Fort op Kunta Kinteh was vanaf 1661 een belangrijke handelspost waar vandaan schepen vol met goud, ivoor en slaven vertrokken. In het fort werden de slaven gevangen gehouden voordat ze werden verscheept. Er is een klein museum in het dorpje Albreda wat meer vertelt over de slavenhandel en de gruwelijke behandeling van de gevangengenomen lokale bevolking. Er is hier ook een replica van een schip te zien waarin de slaven vervoerd werden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hoewel het een pijnlijke geschiedenis toont is het een belangrijke plek om te bezoeken als je in Gambia bent en meer wil begrijpen van het land. De reis ernaartoe is prachtig en de dorpjes geven een mooi beeld van het Gambiaanse leven.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reizen naar Kunta Kinteh - Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om er te komen is door middel van een georganiseerde tour. Als je op eigen gelegenheid wil gaan dan kun je het pontje nemen naar Barra en vanuit daar een taxi nemen naar Albreda. Hier vandaan is het mogelijk om een bootje - een pirogue - te huren dat je naar het eiland brengt.

Wil je meer weten over reizen naar Gambia? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Gambia

Andere bezienswaardigheden in Gambia

Alle bezienswaardigheden in Gambia

Gambia ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Kunta Kinteh Island ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Gambia.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
8.2
Stranden
8.2
Steden
6.7
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
7.9
8,0

Gambia

Gambia
06-03-2015

gambia is een indrukwekkend land! De mensen delen alles met maar willen ook alles van je.. De geschiedenis is hard maar de zet je wel ff aan het denken! Ze zijn erg in op komst om het voor toeristen nog beter te maken. Mooie hotels goed eten zeker de moeite waard om r een kijkje te nemen!

Hanneke Beune
Gereisd met gezin in May 2021
7,0

Safaritrip is aan te raden

Gambia
08-03-2015

Junta kinte eiland schitterend

Derksen
Gereisd met partner in May 2021
9,7

Weekje zon in Gambia

Gambia
30-09-2015

Ik ben naar Kunta Kinteh eiland geweest, daar verhandelden ze vroeger de slaven. Was erg indrukwekkend. De reis ernaartoe erg mooi en nog dolfijnen gespot.
Ook nog naar Makasutu geweest waar we wilde bavianen hebben gezien en uitleg kregen over verschillende planten en bomen, vervolgens nog een tochtje gemaakt in een authentieke kano. Ook kan ik de Serrakunda markt aanbevelen.

Kim van Vaardegem
Alleen gereisd in May 2021
8,8

Schiterende vakantie naar Gambia. Maar 6 uurtjes vliegen, altijd goed weer en heel goedkoop!!

Gambia
30-09-2015

Prachtige ongerepte natuur, super vriendelijke en gastvrije mensen. Mooie culturele dagtochten maar het is ook mogelijke om meerdaagse trips of een complete rondreis te maken. Je kan genieten van de ongerepte mooie natuur, er kan deelgenomen worden aan diverse workshops . Zoals koken, Afrikaanse muziek maken, batikken, etc.. Het is maar 6 uurtjes vliegen, altijd mooi weer en heel goedkoop.( Al vanaf 2008 twee keer per jaar met Arke en het is nog steeds heerlijk)

Hubertine Theeuwen
Gereisd met partner in May 2021
8,3

Een indrukwekkende rondreis

Gambia
30-09-2015

Het was een zeer indrukwekkende rondreis met hoe hun leefden wat hun deden. Wij hebben erg hier van geleerd, ook zijn de mensen daar hartstikke vriendelijk. Zeer aangeraden voor andere om hier heen te gaan.

Vienna
Gereisd met partner in May 2021