Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Gambia

Banjul

In de Gambiaanse hoofdstad Banjul merk je nog in alles dat de Engelsen veel invloed hebben gehad op het land. Je proeft er een duidelijke Britse koloniale sfeer. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Grote Moskee, Arch 22, de Albert Market en Russel Street.

Serekunda

Serekunda is de grootste stad in Gambia. Dat komt omdat het gevormd is door samenvoeging van verschillende dorpen. De strategische ligging van Serekunda droeg hieraan bij. Je ziet het verschil ook nog tussen de diverse stadsdelen. De drukke, kleurrijke markt is ook een aanrader.

Bakau

Als je wilt uitgaan in Gambia, dan moet je in Bakau zijn. Terrasjes, cafés en eetgelegenheden vind je hier overal. Maar er is meer. De collectie van het nationale museum bijvoorbeeld, die te bewonderen is in het Independence stadion. Ook de krokodillenvijver in het nabijgelegen Katchikally is een aanrader.

Georgetown

In de slaventijd speelde Georgetown een belangrijke rol. Je kunt er nog veelhistorische gebouwen bezichtigen, zoals de ruïnes van een vroeger slavenhuis. De voormalige school voor chiefs (Armitage High School) vind je ook in Georgetown.

Stonehenge

Bij de plaatsen Wassu en Kerr Batchm bevinden zich grote stenen cirkels die doen denken aan het beroemde Stonehenge in Groot-Brittannië. De plek is echter wel kleiner en minder oud. Op de plaats van de stenen cirkels begroeven stammen vroeger hun leiders en krijgers.

Nationale parken en natuurreservaten

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Gambia, want het land telt meerdere nationale parken en natuurreservaten.
• Het Kiang West National Park is met zijn 11.000 hectare het grootse nationale park. Je vindt hier diverse soorten tropisch woud, mangrovemoerassen en andere landschappen, zoals savanne.
• In het Bijilo park, vlakbij Kololi, bevinden zich heel veel vogelsoorten en apen.
• In de jungle bevindt zich het Abuko Nature Reserve met een 3 kilometer lang pad dwars door het nationale park heen.
• Wil je een actieve bootexcursie? Ga dan naar Baobab Island op 15 kilometer van Brikama. Hier vind je meer dan 100 vogelsoorten.
• Onder leiding van een gids kun je in Makasutu Culture Forest de prachtige jungle ontdekken.

Meer weten over reizen naar Gambia?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Gambia