Gambia ervaringen

De Gambia ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Gambia,

Er zijn 49 ervaringen met Gambia geplaatst.

Natuur & omgeving
8
Cultuur
8.2
Stranden
8.2
Steden
6.7
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
7.9

Beoordelingen van Gambia

Wat vinden anderen van rondreizen in Gambia?
8,3

Heerlijke vakantie gehad!

Gambia
Individuele rondreis met Corendon
25-02-2020

Bijzonder vriendelijk en respectvolle mensen, ook wanneer ze niets verkopen of van je willen. Bizar open en altijd glimlachend! Genoeg moois te zien ook :) Tip: boek geen excursie bij de toeroperator maar pak dan een officiële groene (toeristen) taxi met een local die direct voor bijna niets tevens je gids zijn urenlang. Ze spreken vloeiend Engels en je steunt de locals ipv dat het grootste gedeelte van je geld weer terug vloeit aar het Westen ;) Duik het Gambiaanse leven in en geniet! (ps mocht je een gouden gids zoeken dan kan ik zeker die van ons aanraden, Abdul, alle info maar ook besparingen door inside tips en tricks waren het enorm waard, zijn whatsapp-nummer is +220 3919815) Wij hebben er een vriend bij, zeer intrigerend om zoveel te weten te komen van het leven daar en zijn persoonlijke omstandigheden.

Robert
Gereisd met partner in February 2020
8,7

Indrukwekkend! Lieve mensen & zo happy met weinig!

Gambia
Autorondreis met Corendon
20-01-2019

Kotu is een gezellig drukke plaats met meerdere hotels, restaurants en een prima uitvalsbasis om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Ik verbleef in Kombo Beach; een keurig hotel met zeer gastvrij personeel, nette kamers, schone badkamers, een uitgebreid ontbijtbuffet en een fijn, schoon strand. Ebrima Fadera was onze betrouwbare taxichauffeur (groene taxi!) en tourgids (+2202659069). Altijd op tijd en rekent een eerlijke prijs! In tegenstelling tot wat de reisorganisaties beweren ('bestel alles in het hotel..') Bestel juist een verse juice of fruitsalade op het strand; heerlijk!! Veel goedkoper en de locals die op het strand werken, verdienen zo tenminste ook nog iets! Voor wie niet op wil gaan in de toeristenmassa/business; ga met een lokale gids/chauffeur zoals Ebrima. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar The Smiling Coast of Africa!!

Anna
Gereisd met vrienden in December 2018
8,5

Beste vakantie ooit

Gambia
Familiereis met TUI
19-11-2018

Hou je van een spannende en intrigerende reis? Dan is Gambia echt de place to be. Enerzijds een verschrikkelijk mooi land, anderzijds heel duidelijk een derde ontwikkelingsland. Desondanks gastvrijheid is subliem, alhoewel ze wel zien dat je de ''blanke'' westerling bent. Maar na een dag of twee is bij hun ook kenbaar dat het vervelend wordt en stopt het wel. Ben je er eerder klaar mee, neem een lokale gids en die helpt je daarbij. Indien interesse contact als u de gegevens wilt van mijn lokale gids die ik daar ontmoet heb. Een jongen die het geld nodig heeft maar niet bietst bij je. Integendeel, 1 euro is daar veel maar zelf hij heeft 4 armbandjes laten maken toen we weg gingen. Tot aan de dag van vandaag nog steeds contact via whatsapp. Sarja Sonko is zijn naam en woont in Bakua. De meest relaxte tourguide en die maakt je vakantie echt onvergetelijk.

Sean
Gereisd met partner in August 2018
7,5

Lieve behulpzame mensen die je graag alles laten zien!

Gambia
Familiereis met Kras Reizen
11-02-2017

Met een gids op pad geweest die ons van alles heeft laten zien waar de meeste toeristen niet gaan (en voor weinig geld). Heel lieve mensen die je graag wat extra's geeft. Lekker weer ook. Voor herhaling vatbaar.

Marian van der Zwaan
Gereisd met partner in May 2021
8,2

Gambia, meer dan een land

Gambia
09-02-2017

Kennis maken met de cultuur en tussen de mensen leven dat is Gambia, weg uit je hotel en zien wat er op straat gebeurt. Dan wel de straten buiten de toeristenzone en gewoon tussen de bevolking. Wij hebben meerdere jaren zo gereisd met vrienden en hun families in de binnenlanden opgezocht, geweldige vakantie gehad. En dan effe bijtanken op het strand bij je hotel, hotel met geweldig personeel. Allemaal even lief en hardwerkend. Deze mensen verdienen meer dan ze ontvangen met hun minimale salaris.

Jolanda Baltus
Gereisd met partner in August 2015
7,7

Heerlijke strandvakantie in Gambia

Gambia
09-02-2017

Naast een aantal dagen strand ook het binnenland van Gambia verkend en een paar dagen in buurland Senegal geweest. Gambia is echt een aanrader voor een zonnige vakantie in de winter op een paar uurtjes vliegen.

Claudia Degenhardt
Gereisd met vrienden in December 2016
8,0

Famiereis Gambia

Gambia
Familiereis met Kras Reizen
17-01-2017

Geschikt voor de hele familie, zolang je open staat voor het kennismaken met de cultuur. De cultuur van samen leven en samen zorgen. Geniet van het gastvrije onthaal bij families in compounds, ook verderop in het binnenland, waar ze nog steeds vreemd opkijken van blanken. Geniet van de kinderen die ondanks dat ze geen engels spreken heel goed contact weten te maken. Help eens mee met koken en eet daarna gezamelijk de maaltijd. Blijf niet in je hotel, ga er op uit. Neem een lokale gids en vraag hem zelf jou te laten zien wat je niet mag missen. Betaalbaar en super trips maken. Neem de regen voor lief maar bescherm je tegen de muggen

Jolanda Baltus
Gereisd met partner in July 2015
8,0

Sprakeloos

Gambia
Individuele rondreis met D-reizen
14-01-2017

mooi weer kon niet stuk

Questions
Gereisd met partner in May 2021
7,5

Verrassend en heel relaxed land met een vriendelijke bevolking.

Gambia
13-01-2017

Ga naar 1 van de Grote markten met oa houtsnijwerk, bezoek aan Charlie de krokodil, , likeur stokerij incl. proeven ! Visdrogerij . Heerlijke strand wandelingen, zwemmen in zee, fruit eten bij de stalletjes, drankje en dansen in 1 van de leuke barretjes en vooral veel lachen en praten met de locale bevolking !

L. van O u denaren
Gereisd met partner in May 2021
3,7

10 dagen in een hele andere wereld

Gambia
10-01-2017

Voor op stond relaxen op de heerlijke stranden maar we wilden ook wat zien. Gambia is een prima land om in de winter lekker de zon op toe zoeken. Super vriendelijke mensen die toch in een enorme armoede leven en ja dan ben je als westerling wel een wandelende zak met geld.
Twee excursies gedaan: de eerste door Gambia; Abuko waar we een schooltje hebben bezocht, een veemarkt, boottochtje en de beroemde vismarkt van Tanji. Tijdens deze trup krijg je een goede indruk hoe het dagelijkse leven er aan toe gaat. De tweede excursie ging naar Zuid-Senegal. De wat rijkere broer met een prachtige natuur. Alleen al de grens passeren was een belevenis.
Qua eten kun je prima terecht in de vele restaurantjes die te vinden zijn in de omgeving van het hotel (Bijilo) of op de Senegambia (Strip).
Prima vakantie gehad met voor Nederlandse begrippen een aangenaam prijsniveau.

J.W. van Barneveld
Gereisd met partner in December 2016
8,0

Super indrukwekkende reis naar Gambia!

Gambia
Familiereis met TUI
22-01-2016

Vorig jaar samen met mijn vriend naar Gambia geweest. Heerlijke tenperatuur daar. Het aapjes park is erg leuk en de krokodillen park ook. Wij hadden een locale gids wat veel goedkoper en leuker is. Deze zijn overal te vinden. Wij waren ook naar een locale markt gegaan, bizar maar wel indrukwekkend( let wel goed op ke eigen spullen dan). Wij hebben helaas geen strand bezocht dus daar kan ik niet over oordelen:). Verder is her eten relatief goedkoop maar wel heerlijk! Wij vonden het een top vakantie

Monique
Gereisd met partner in February 2015
5,0

Culturele vakantie

Gambia
Individuele rondreis met TUI
19-01-2016

Heerlijke vakantie van relaxen op het strand tot krokodillen aaien, naar de markt, zelf koken en in een compound slapen het kan hier allemaal! De mensen zijn erg gastvrij en zullen je altijd met van alles helpen! Heb 7 maanden doorgebracht in dit mooie land en ben er inmiddels al 10 keer geweest! Aanrader voor mensen die sterk in hun schoenen staan!

Angela
Alleen gereisd in February 2014
7,5

De smiling coast van Afrika is zeker een bezoek waard!

Gambia
19-01-2016

Samen met een vriendin een 9 daagse reis naar Gambia gedaan. Last minute dus weinig tijd gehad om voor te bereiden. We wilden eigenlijk gaan rondreizen door het land maar in Kololi was het super gezellig dus wij zijn daar vooral gebleven. Stappen kan daar goed!
Mensen zijn vriendelijk maar hangen continu om je heen, soms vervelend. Afrikaanse eten is super lekker. Alle drie de gerechten die overal op de kaart te vinden zijn geprobeerd en stuk voor stuk goed.
We hebben nog twee tours gedaan. Beide via een privé gids. De eerste tour bracht ons naar Fathala, een nationaal park in Senegal waar wij een Safari hebben gedaan. Helaas weinig dieren gezien maar het was het zeker waard.. (onze gids heette Modou)
En de andere tour die wij gedaan hebben was met een andere gids (Kebbah) en we zijn naar James Island gegaan, een schooltje en wat kleine dorpjes langs de weg om zo een beeld te krijgen van het échte leven daar.
Gambia is zeker een aanrader!

Mandy Regterschot
Gereisd met vrienden in January 2016
8,5

Hele mooie ervaring

Gambia
Autorondreis met TUI
15-01-2016

In februari 2014 ben ik met school naar Gambia geweest voor een rondreis. Als school hebben we daar een sponsorschool die we helpen opknappen zodat zoveel mogelijk kinderen onder goede omstandigheden naar school kunnen gaan. Niet alleen hebben we de schooltjes in Gambia bezocht, ook hebben we veel van de mooie natuur van Gambia kunnen zien doordat we helemaal het binnenland in zijn gereden.
In augustus 2015 ben ik zelf nog een keer terug gegaan omdat Gambia een hele diepe indruk op mij heeft achtergelaten.
Ik zou het iedereen zeker aanraden om naar Gambia te gaan, de mensen zijn enorm vriendelijk, mooie stranden, mooie natuur en je krijgt de kans de Afrikaanse cultuur te ontdekken.

Nicolette van Reem
Gereisd met vrienden in February 2014
8,7

Prachtig land

Gambia
12-01-2016

Ik zou deze bestemming aanraden voor mensen die het leuk vinden om dingen te doen op hun vakantie. Gambia is een prachtig land met zeer vriendelijke mensen. We zijn een dag op safari geweest in Senegal met Gambia Tours en verder zijn we op eigen houtje naar de markt geweest, monkeytown (zeker een aanrader!) en de krokodillenpool. Was een geweldige reis!

Myrte
Gereisd met vrienden in October 2015
8,5

Geweldige vakantie!

Gambia
12-01-2016

Geweldige cultuur en vriendelijke mensen! Verschillende uitstapjes gemaakt naar o.a apentuin, reptielen farm, mangrove, tanji.
Mooi strand bij het hotel!

Amy Akkermans
Gereisd met partner in November 2014
8,3

Gastvrij, gezellig, warm, mooi

Gambia
10-01-2016

Voor het eerst in mijn leven met mijn ouders op vakantie geweest (ik ben nu 30 jaar)! Ook mijn oom en tante, die al 20 jaar in Gambia overwinteren, waren er bij. Het was geweldig! We verbleven in Cape Point. Allerlei dingen bezocht met een lokale gids, zoals de krokodillenpoel, monkey park, Lamin Lodge, paradise beach, Banjul, vissershaven, etc. Geweldig en indrukwekkend. Ook zijn we bij de lokale bevolking thuis geweest. Hoe arm ze ook zijn, ze bieden je van alles aan. De bevolking is erg aardig en behulpzaam. Sommigen met het doel om geld te krijgen, maar ik geef ze geen ongelijk. Teven een schooltje bezocht in Bakau. De kinderen konden 'Kortjakje' zingen, echt super schattig! Verder is het weer optimaal. Mooie stranden waar je een hele dag kunt vertoeven. En 's avonds live muziek is ook telkens weer een feest! Ik ben maar 1 week geweest, dus ik ga zeker terug!!!

Leanne van Prooijen
in December 2015
8,2

Gambia was geweldig!

Gambia
Familiereis met TUI
10-01-2016

In maart zijn wij een week naar Gambia geweest plaats heet Kotu. Hotel palma Rima, een klein schalig hotel, all inclusief. Vriendelijke personeel, goed eten en drankjes, mooie zwembad. Leuke bungalow. Niet luxe maar gewoon goed. Hotel is een aanrader.
Excursie (jeep safari) geboekt via Arke nu Tui. We zijn naar paar dorpjes geweest; school, lokale markt, vis markt, paradijse beach, huisjes etc. Is echt een aanrader!
Strand in kotu was geweldig en mooi. Bedje op het strand is gratis als je maar minimaal 1 drankje koopt. Een flesje cola kost maar 0,50 cent.

Caressa van Eis
Gereisd met gezin in March 2015
7,0

Smiling coast

Gambia
Individuele rondreis met TUI
09-01-2016

Meest vriendelijkst land, cultuur en mooie stranden! Nog niet alles gezien, veel te ontdekken, dus wij gaan terug!

Cecilia waas
Gereisd met gezin in December 2015
9,0

Mooie vakantie naar een super land!

Gambia
Familiereis met TUI
09-01-2016

Wederom een super mooie vakantie gehad in Gambia. Prachtig land met super leuke bevolking. Mensen zijn heel vriendelijk en zeer behulpzaam. Vaker in Afrika op vakantie geweest maar Gambia was dit jaar alweer de 7e keer omdat we het hier gewoon heel erg leuk vinden. Zitten meestal in de buurt van Senegambia beach hotel omdat in deze buurt ook s avonds lekker wat te doen is. We hebben bij deze plek een aantal jaar geleden een tourguide leren kennen die ons veel niet - toeristische plekjes in het land heeft laten zien. Elke keer als we terug komen neemt hij ons uiteraard ook mee naar zijn eigen huisje in een Gambiaanse compound. Paar jaar geleden namen we hem voor het eerst mee in het vliegtuig en vlogen we ook naar Dakar om de finish van de Parijs-Dakar rally te mogen meemaken. Super ervaring en heel veel meegemaakt. De terugreis was namelijk per taxi en veerpont. Maar ook dit had ik zeker niet willen missen.

Mercedes Vreuls
Gereisd met gezin in October 2015
6,5

9 daagse trip met gids

Gambia
Individuele rondreis met TUI
08-01-2016

Door contact op voorhand met een lokale gids hebben wij deze reis geboekt. Altijd al af willen reizen naar Afrika en op aanraden van vele de reis via tui geboekt naar the Gambia! Geweldig veel kunnen zien, veilig, warm en het eten was geweldig!!!
Zeker nog een keer terug want zelfs 9 dagen was te kort.

Roxanne Marges
Gereisd met vrienden in November 2015
8,0

Rondreis Gambia/Senegal

Gambia
Groepsrondreis met TUI
07-01-2016

Vanaf Banjul (Gambia ) met een groep van 10 personen een rondreis gemaakt door The Gambia en Senegal.
Onder leiding van een zeer goede gids en busschaffeur hebben wij verschillende kanten van Gambia en Senegal gezien .
Natuur, dieren , de bevolking, verschillende logeeradressen van 4 sterren hotel tot zeer low budget wat ook zeker een leuke ervaring was .
Deze reis zou ik iedereen aanbevelen die wel van avontuur houden !

Yvonne Kakebeen
in November 2015
6,7

Gambia - The Smiling Coast

Gambia
Familiereis
07-01-2016

Mooie combinatie van strandvakantie en excursies naar afgelegen dorpen waar men nog traditioneel leeft. Ook veel ontwikkelingshulp projecten bezocht, zoals scholen en medische centra. Zels een uitstapje naar Senegal is mogelijk.
Een vrolijk en vriendelijke bevolking.

Martin van der Hoeven
Alleen gereisd in February 2012
7,3

Prachtige rondreis gemaakt van 8 dagen met de kinderen.

Gambia
Groepsrondreis met Kras Reizen
07-01-2016

Het was een indrukkende reis echt nog een derde wereldland, We zijn ook waar de slaven werden opgevangen en door verkocht ,ze stonden half in het water in een soort bunker waren ze niet konden staan mensonterend en de vleermuizen vlogen over hun hoofden, De kinderen waren er stil van, in de stad was het een puinhoop geen steen stond goed op elkaar, en open riolen en dan zo toeristisch land, waar de toeristen zitten daar is het goed georganiseerd, mooie boottocht langs de mangroeve gevaren geweldig.
De kinderen weten nu ook wat voor luxe dat wij hebben hier leer je veel van.

DT Biezemaat
Gereisd met gezin in December 2007
7,3

Gambia toen nog Arkefly een rondreis bij geboekt van 8 dagen was geweldig zeker voor de kinderen.

Gambia
Groepsrondreis met TUI
07-01-2016

Je zou niet denken dat het een derde wereld land is de slavernij daar bij het water zo indrukwekkend, De mensen konden daar in die soort bunker niet staan ,mensonterend de vleermuizen vlogen daar in het rond boven de hoofden en ze stonden in het water, het is goed dat onze kinderen dit ook zien. In de hoofdstad stond als ware geen steen op elkaar was echt een zooitje open riolen ,Zo toeristisch land daar bij het strand is het heel goed georganiseerd.
Wij gaan nu naar Curaçao en een auto gehuurd, Gaan we zelf alles ontdekken. ook heel leuk.

DT Biezemaat
Gereisd met partner in December 2007

Heb jij een rondreis gemaakt in Gambia?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.