Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk

Parijs

Toeristen zijn dol op Parijs om de wereldberoemde musea, prachtige bezienswaardigheden en het lekkere eten. Parijs is één van de belangrijkste en grootste steden van Europa en al eeuwen de plaats bij uitstek voor verliefden en kunstenaars. De stad is letterlijk één en al cultuur, met diverse kunstschatten en wereldberoemde musea. Zo is er het Louvre met de Mona Lisa en Centre Pompidou met een indrukwekkende collectie moderne kunst. In Montmartre, de artistieke wijk van Parijs, wonen bekende en minder bekende kunstenaars.

Naast de vele musea heeft Parijs ook tal van andere bezienswaardigheden die u zeker moet zien tijdens u bezoek aan de stad. Zo is er de Eiffeltoren, de Champs Elysees met de Arc de Triomphe en de twee prachtige kerken Sacré Coeur en Nôtre Dame. Ook een romantische avondwandeling langs de Seine is absoluut een aanrader. Voor diverse uitgaansmogelijkheden moet u naar het Quartier Latin.

 

Disneyland Resort Parijs, gelegen op een steenworp afstand van de stad Parijs, is de Europese versie van het welbekende Disneyland in de Verenigde Staten. Fantasie komt hier tot leven en volwassenen gaan weer geloven in sprookjes. Disneyland is hiermee een ideale vakantiebestemming voor iedereen.

Bourgondië

Ten zuiden van Parijs ligt Bourgoundië, een streek die gekenmerkt wordt door het Bourgondische leven: een traditionele keuken met talloze streekgerechten en natuurlijk de beste wijnen. Ook de historische trekpleisters zijn hier goed bewaard gebleven. Dit is de streek waar volgens de Fransen kunst en cultuur samenkomen.

Bretagne

Bretagne is een schiereiland met drie kusten, eilanden, riffen en steile kusten. Overal aan de grote rivieren zijn haven- en handelssteden verrezen, zoals St-Brieuc, Lezardrieux, Tréguier, Lannion en Morlaix. Imposante rotspieken en prachtige zandstranden en door wind en golven uitgesleten rotspoorten en grotten: de kop van Bretagne heeft het allemaal. De lange en smalle kuststrook aan de noordrand van de Middellandse Zee van Marseille tot La Spezia wordt de Rivièra genoemd.

Côte d'Azur

De Côte d'Azur heeft een compleet eigen gezicht. Hoewel er vele kilometers kust zijn, vind je er maar weinig zandstranden, de meeste hebben kiezelstenen of liggen aan doorgaande wegen. Wat er wel veel te vinden is zijn jachthavens met de meest luxe jachten van de jetset. De overwegend rotsachtige kuststrook ten westen van Toulon wordt herhaaldelijk onderbroken door de calanqes, op fjorden lijkende inhammen met steile rotswanden. Verder oostwaarts reiken de deels beboste hellingen van het Massif des Maures met toppen tot 779 meter bijna tot aan de zee. De afsluiting aan de oostkant wordt gevormd door de steile kust van Préalpes de Nice. Deze dichtbevolkte berg wordt tot de mooiste landschappen van de Côte d'Azur gerekend.

Provence

De Provence heeft een aantal steden die zeker de moeite van een bezoek waard zijn, zoals Avignon, Marseille, Arles en Nimes.

Het fraaiste uitzicht op Avignon bieden de Rhône-brug en Villeneuve-lès-Avignon op de andere oever. Het pauselijk paleis steekt boven de stad uit. Daarnaast ziet u van ver al de toren van de gotische kathedraal. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: Palais des Papes, Notre-Dame-des-Doms, Opéra, Hôtel de Ville, Musée Lapidaire, Livrée Ceccano, Palais du Roure, Musée Calvet, Ste-Claire, Chapelle des Pénitents-Gris. Pont St-Bénézet en Petit Palais.

Nimes is een trekpleister voor toeristen door de bouwwerken uit de klassieke oudheid. Het Maison Carrée en het amfitheater behoren tot de best bewaarde Romeinse bouwwerken ter wereld.De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: Place d'Assas, Carrée d'Art, Maison Carrée, Notre-Dame-et-St-Castor, Porte d'Auguste, Abribus, Musée du Vieux Nîmes.

Arles is kleiner dan Nîmes en het toonbeeld van een Provençaalse stad. De oude binnenstad is omgeven door een platanenboulevard en er zijn vele schitterende zeer oude bouwwerken te vinden. Hierdoor is Arles voor veel toeristen een interessante bestemming. De belangrijkste bezienswaardigheden hier: Place de la République, Museon Arlaten, Thermes de Constantin, Pont de Langlois, Musée d'Archéologie en het Musée Réattu.

Marseille is een multiculturele havenstad, maar staat slecht aangeschreven bij toeristen door criminaliteit, chaotisch verkeer en lelijke betonnen gebouwen. De ligging is echter zo fenomenaal dat dit de stad weer prachtig maakt. Marseille ligt in een door bergen omringde baai en telt onder andere volgende prachtige bezienswaardigheden: Palais Longchamp, Hôtel de Ville, Maison Diamantée, Musée des Docks Romains, St-Victor, en de Notre-Dame-de-la-Garde, Musée d'Histoire de Marseille, Vieille-Charité.

Meer weten over reizen naar Frankrijk?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Frankrijk