Transport & infrastructuur

Of je nu met eigen vervoer of met het openbaar vervoer door Denemarken reist, je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over de kwaliteit van de wegen, want die is erg goed. Er zijn twee grote snelwegen in Denemarken en voor de rest zijn het vooral provinciale wegen. Een nadeel is wel dat LPG er niet overal verkrijgbaar is en er op veel plaatsen een parkeerverbod geldt.

Met de trein kun je overal in Denemarken komen. Het wordt wel aangeraden om je plaats vooraf te reserveren voor de zekerheid. Wanneer je vrij wilt reizen met de trein door Scandinavië kun je de ScanRail Pass aanschaffen. Blijf je alleen in Denemarken dan is de EuroDomino voldoende.

De bussen in Denemarken rijden zowel korte afstanden (streekvervoer) als lange (interregionaal). De dienstregeling is gratis verkrijgbaar bij het busstation of toeristenbureau. Het handige is dat je bij de chauffeur een kaartje kunt kopen dat geldig blijft binnen de zone, dus je mag zo vaak overstappen als je wilt.

Tussen Jutland en de Deense eilanden varen meestal wel veerdiensten, maar soms zijn er ook brugverbindingen.

Meer weten over reizen naar Denemarken?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Denemarken

Faroer Eilanden hotelrondreis met eigen auto en Smyril Line ferry 8 dagen

Faroer Eilanden hotelrondreis met eigen auto en Smyril Line ferry 8 dagen

8 dagen
Individueel
Fly-drive
Vanuit Hirtshals in Denemarken vertrekt 1 x per week (op zaterdag) het passagiersschip MS Norröna van de Smyril Line voor een overtocht naar Torshavn, de hoofdstad van de Faroer Eilanden. Rust, ruimte en stilte zijn hier de sleutelwoorden. De natuur op de Farøer is werkelijk schitterend en een eldorado voor wandelliefhebbers. De eilanden worden met elkaar verbonden door middel van tunnels, bruggen en ferries. De terugreis vanuit Torshavn vertrekt vroeg op vrijdagochtend, dus u verblijft in totaal 5 nachten op de Faroer. Op aanvraag is het mogelijk de reis met 7 nachten te verlengen. Let op: Smyril Line werkt met Flex tarieven, wat wil zeggen dat het moment van boeken en de vertrekdatum bepalend zijn voor het tarief. De getoonde prijzen zijn richtprijzen; bij het maken van een boeking vragen wij bij Smyril Line de dan geldende dagprijs op, die hoger of lager kan uitvallen dan de richtprijs. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger u boekt, des te lager de prijs is. Reisschema 1 n Aan boord 1 n Hotel Torshavn - Torshavn 2 n Gjaargardur Guesthouse - Gjogv 2 n Hotel Torshavn - Torshavn1 n Aan boord Excursies Om uw vakantie op de Faeroer Eilanden nog leuker te maken kunt u optioneel excursies bijboeken.De meest populaire excursies/activiteiten zijn: • Vestmanna Cliffs boottocht • Mykines vogeleiland per ferry • Torshavn Visit The Locals Vervoer U reist met uw eigen auto. Inbegrepen in deze reis is de ferry overtocht vanuit Hirtshals in Denemarken naar Seyðisfjörður met de Smyril Line. Vertrek is mogelijk op elke zaterdag van 4/6 t/m 13/8.
Busreis Moderne architectuur in Kopenhagen (met reisleider)

Busreis Moderne architectuur in Kopenhagen (met reisleider)

6 dagen
Groepsreis