Geografie

Vanuit Nederland rijd je Duitsland in en vervolgens naar het noorden. Zo makkelijk is het om in slechts 8 uur naar Denemarken te reizen. Denemarken is onderdeel van Scandinavië en grenst alleen via land aan Duitsland. Vanaf de grens loopt het schiereiland Jutland tot aan het water (de Noordzee, het Skagerrak, het Kattegat en de Oostzee).

Sjælland is het grootste eiland van de 406 die Denemarken telt. Je kunt met de Sontbrug vanaf dit eiland naar Zweden. Andere eilanden die tot Denemarken behoren zijn Fyn, het in de Oostzee gelegen Bornholm, Lolland, Falster en Langeland.

Meer weten over reizen naar Denemarken?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Denemarken

Busreis Moderne architectuur in Kopenhagen (met reisleider)

Busreis Moderne architectuur in Kopenhagen (met reisleider)

6 dagen
Groepsreis
Faroer Eilanden hotelrondreis met eigen auto en Smyril Line ferry 8 dagen

Faroer Eilanden hotelrondreis met eigen auto en Smyril Line ferry 8 dagen

8 dagen
Individueel
Fly-drive
Vanuit Hirtshals in Denemarken vertrekt 1 x per week (op zaterdag) het passagiersschip MS Norröna van de Smyril Line voor een overtocht naar Torshavn, de hoofdstad van de Faroer Eilanden. Rust, ruimte en stilte zijn hier de sleutelwoorden. De natuur op de Farøer is werkelijk schitterend en een eldorado voor wandelliefhebbers. De eilanden worden met elkaar verbonden door middel van tunnels, bruggen en ferries. De terugreis vanuit Torshavn vertrekt vroeg op vrijdagochtend, dus u verblijft in totaal 5 nachten op de Faroer. Op aanvraag is het mogelijk de reis met 7 nachten te verlengen. Let op: Smyril Line werkt met Flex tarieven, wat wil zeggen dat het moment van boeken en de vertrekdatum bepalend zijn voor het tarief. De getoonde prijzen zijn richtprijzen; bij het maken van een boeking vragen wij bij Smyril Line de dan geldende dagprijs op, die hoger of lager kan uitvallen dan de richtprijs. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger u boekt, des te lager de prijs is. Reisschema 1 n Aan boord 1 n Hotel Torshavn - Torshavn 2 n Gjaargardur Guesthouse - Gjogv 2 n Hotel Torshavn - Torshavn1 n Aan boord Excursies Om uw vakantie op de Faeroer Eilanden nog leuker te maken kunt u optioneel excursies bijboeken.De meest populaire excursies/activiteiten zijn: • Vestmanna Cliffs boottocht • Mykines vogeleiland per ferry • Torshavn Visit The Locals Vervoer U reist met uw eigen auto. Inbegrepen in deze reis is de ferry overtocht vanuit Hirtshals in Denemarken naar Seyðisfjörður met de Smyril Line. Vertrek is mogelijk op elke zaterdag van 4/6 t/m 13/8.