Bezienswaardigheden

Kopenhagen

Op het eiland Sjælland ligt de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het is een uiterst sfeervolle stad met veel pittoreske middeleeuwse straatjes, boeiende musea en kleurrijke gebouwen. Wil je winkelen, dan mag je de Strøget niet overslaan, want dit is de langste winkelstraat van Europa. Ook vind je in Kopenhagen het beroemde beeld van De Kleine Zeemeermin, bedacht door de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Het beroemde Tivoli-pretpark wacht op je in Kopenhagen, evenals het Rosenberg Slot: een museum over de Deense koninklijke geschiedenis en de kroonjuwelen.

Roskilde

Ben je dol op Vikingverhalen? Ga dan naar Roskilde! Hier vind je een museum met Vikingschepen waardoor je helemaal kunt wegdromen naar de glorietijd van dit volk. Doordat Roskilde ooit de hoofdstad van Denemarken was, staat er een majestueuze kathedraal met een koninklijke begraafplaats. Ook zeker een kijkje waard.

Faeröer eilanden

Deze eilandgroep ligt tussen Noorwegen, IJsland en Schotland, maar hoort bij het Deense koninkrijk. Vooral vogelliefhebbers zullen zich op de Faeröer eilanden vergapen aan de wereldberoemde papegaaiduikerpopulatie.

Funen (Fyn)

Funen is het op één na grootste eiland van Denemarken. Tunnels en bruggen verbinden Funen met Jylland en Seeland. In ‘de tuin van Denemarken’ kreeg Hans Christian Andersen de inspiratie voor zijn beroemde sprookjes. In het H.,C. Andersen Hus vind je alles over de man, terwijl je in zijn geboortehuis rondloopt. En als het mooi weer is kun je daarna nog even op een van de vele strandjes van Funen liggen.

Jutland (Jylland)

De meeste zonuren van Denemarken zijn te vinden op het schiereiland Jutland, dat grenst aan de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Jutland wordt omgeven door drie verschillende zeeën en kent een zeer rijke natuur. Voor de kinderen is Jutland de streek van Legoland, want dit pretpark is te vinden op dit schiereiland.

Møn

Møn is slechts een klein eiland, maar er is veel te zien dat de moeite waard is. Allereerst de schitterende krijtrotsen in het oosten. Verder zijn er natuurlijk veel stranden. Voor de vogelliefhebbers is het vogelreservaat op Møn een waar paradijs.

Meer weten over reizen naar Denemarken?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Denemarken