Politiek & economie

Al vanaf 1849 is Denemarken officieel een constitutionele monarchie. De macht van het koningshuis is daarbij beperkt. Het parlement en de ministerraad (23 ministers in een centrumrechtse coalitie) hebben de uitvoerende macht in handen. Als klein land weet Denemarken hoe belangrijk het is om bondgenoten te hebben. Het land is dan ook lid van de Europese Unie, de Verenigde Naties, de NAVO, de OESO en de Noordse Raad (bestaande uit Noorwegen, Finland, IJsland, Zweden en Denemarken). 

Sociale zekerheid is een stokpaardje van de Denen, aangezien Denemarken een van de best georganiseerde welvaartsstaten is. In onderwijs en wetenschappen wordt continu geïnvesteerd om het hoge niveau te handhaven. Hoewel Denemarken een land is dat veel exporteert, heeft de bevolking toch de invoering van de euro afgewezen.

Meer weten over reizen naar Denemarken?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Denemarken

Faroer Eilanden hotelrondreis met eigen auto en Smyril Line ferry 8 dagen

Faroer Eilanden hotelrondreis met eigen auto en Smyril Line ferry 8 dagen

8 dagen
Individueel
Fly-drive
Vanuit Hirtshals in Denemarken vertrekt 1 x per week (op zaterdag) het passagiersschip MS Norröna van de Smyril Line voor een overtocht naar Torshavn, de hoofdstad van de Faroer Eilanden. Rust, ruimte en stilte zijn hier de sleutelwoorden. De natuur op de Farøer is werkelijk schitterend en een eldorado voor wandelliefhebbers. De eilanden worden met elkaar verbonden door middel van tunnels, bruggen en ferries. De terugreis vanuit Torshavn vertrekt vroeg op vrijdagochtend, dus u verblijft in totaal 5 nachten op de Faroer. Op aanvraag is het mogelijk de reis met 7 nachten te verlengen. Let op: Smyril Line werkt met Flex tarieven, wat wil zeggen dat het moment van boeken en de vertrekdatum bepalend zijn voor het tarief. De getoonde prijzen zijn richtprijzen; bij het maken van een boeking vragen wij bij Smyril Line de dan geldende dagprijs op, die hoger of lager kan uitvallen dan de richtprijs. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger u boekt, des te lager de prijs is. Reisschema 1 n Aan boord 1 n Hotel Torshavn - Torshavn 2 n Gjaargardur Guesthouse - Gjogv 2 n Hotel Torshavn - Torshavn1 n Aan boord Excursies Om uw vakantie op de Faeroer Eilanden nog leuker te maken kunt u optioneel excursies bijboeken.De meest populaire excursies/activiteiten zijn: • Vestmanna Cliffs boottocht • Mykines vogeleiland per ferry • Torshavn Visit The Locals Vervoer U reist met uw eigen auto. Inbegrepen in deze reis is de ferry overtocht vanuit Hirtshals in Denemarken naar Seyðisfjörður met de Smyril Line. Vertrek is mogelijk op elke zaterdag van 4/6 t/m 13/8.
Busreis Moderne architectuur in Kopenhagen (met reisleider)

Busreis Moderne architectuur in Kopenhagen (met reisleider)

6 dagen
Groepsreis