Cuba ervaringen

De Cuba ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Cuba,

Er zijn 64 ervaringen met Cuba geplaatst.

Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
8.6
Steden
8.5
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.2

Beoordelingen van Cuba

Wat vinden anderen van rondreizen in Cuba?
10

Cuba totaal, een wondermooie ervaring

Cuba
Groepsrondreis met Djoser
26-09-2022

Alles was perfect. De hotels brandschoon, tot in de puntjes verzorgd, het eten heerlijk, de reisleiding geweldig aardig en behulpzaam, de chauffeur superkundig en alles was als een sprookje zo mooi. Ik raad iedereen aan om met Djoser te reizen, je krijgt zoveel meer!

Marianne Houtzager
Alleen gereisd
3,0

De vreselijkste vakantie ooit

Cuba
Individuele rondreis met TUI
27-12-2019

Samen met mijn partner een hele rondreis geboekt. Van hostel naar hostel in verschillende steden om bepaalde bezienswaardigheden te kunnen zien. Mijn grootste nachtmerrie!!! Wat een verschrikking is Cuba. Havana lijkt wel een Hollywood setting. 10 meter is prachtig en de rest is allemaal ghetto. Winkels zijn er niet te vinden en de prijzen voor eten en drinken zijn hetzelfde in Nederland. Je kunt geen 3 meter fatsoenlijk lopen zonder aangesproken te worden door hordes van taxi mannen sigaar boeren etc. Ook ben je continu op je hoede omdat je van alle kanten aangesproken word door stelletjes die zogenaamd behulpzaam zijn maar ondertussen maar 1 ding willen. GELD!!! Wij zijn ontzettend geschrokken van de enorme armoede en leefomstandigheden van het volk. Zoals ik al eerder benoemd heb. Een paar meter het WAAAUW effect en voor de rest is het alleen maar een grote doffe ellende! We zouden er 14 dagen rondreizen en hebben na 4 dagen tickets terug geboekt omdat het zo verschrikkelijk was. Ook kan er met maestro niet gepind worden en ben je dus genoodzaakt om of alles cash mee te nemen of een creditcard mee te nemen en met een heel klein beetje geluk kun je daar bij sommige banken wat geld mee op nemen! Ik raad Cuba alles behalve aan!!! De vreselijkste vakantie ooit. Het ziet er prachtig uit op foto's maar dit is niks meer dan een illusie

Wilmie Van lent
Gereisd met partner in December 2019
6,5

Ik begrijp de recensies niet, natuur was prachtig, klimaat heerlijk, oldtimers schitterend maar wat een armoede, alles slecht onderhouden, vreselijke hotels, slechtste reis ooit

Cuba
Groepsrondreis met TUI
01-03-2019

Ik zou niemand aanraden naar Cuba te gaan, ik ben me echt dood geschrokken van wat ik daar gezien heb, inderdaad, de natuur is prachtig en het klimaat fantastisch. De oldtimers zijn ook schitterend. De tijd heeft er 100 jaar stilgestaan, nog veel paard en wagens en ossenwagens die land omploegen.
Maar wat is er armoede, wat is er weinig te krijgen in winkels, als je überhaupt al een normale winkel kunt vinden.
Bijna alle hotels tijdens onze rondreis waren slecht onderhouden, vaak vies, een douche waar zo goed als geen water uit kwam. Slechte bedden waar soms de metalen veren letterlijk uit staken, ik kan een uur zo doorgaan. Nee, Cuba was alles wat wij niet hadden verwacht

S
Gereisd met partner in February 2019
10

Reis om nooit te vergeten

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Onze reis ging van oost naar west. Hebben alle bezienswaardigheden bezocht. Een rijke geschiedenis. Het mausoleum van Ché is heel bijzonder. De armoede is enorm al hebben de mensen geen honger door de voedselbonnen die ze krijgen. De verpaupering van de huizen is onvoorstelbaar. En ja............die auto's hé!!!
Geweldig. De laatste paar dagen in een super luxe resort in Varadero is een soort van cultuurshock.

Hans Bleeker
Gereisd met partner in April 2015
7,0

Mijn vriend's eerste vakantie

Cuba
Familiereis met TUI
10-02-2017

Cuba was heerlijk! Het weer was goed, een leuk hotel. Eten was naar Cubaanse standaarden best prima. Geslaagde eerste vakantie voor mijn vriend

Pamela
Gereisd met partner in October 2016
8,0

Swingend door Cuba, een omvangrijk kijkje in dit unieke land

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

Als er één rondreis is waarin je in een vrij korte tijd zó veel ziet, doet en ervaart van Cuba dan is het deze. Van oost naar west bezoek je alle hoogtepunten van Cuba, inclusief heel veel muziek, cultuur en een beetje natuur. Ik raad het iedereen aan die niet zelf in een huurauto durft te stappen om het avontuur tegemoet te gaan, want in deze rondreis zie je bijna even zo veel en kun je onderuitgezakt in de bus genieten van de landschappen zonder enige inspanning te leveren om op de weg te letten ;-).

Zonnetje
Gereisd met gezin in July 2013
8,8

Cuba heeft veel te bieden: interessant, mooi, leuk, lekker warm en gezellig.

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
31-01-2017

Een rondreis met een deskundige Nederlands sprekende gids over het hele eiland Cuba is echt aan te bevelen om meer van Cuba te zien, te leren en meer mee te maken dan alleen strand en Havana. Zeker op onze leeftijd (58 en 64) was het mooi om terug te gaan in de tijd van Che Guevara, Fidel Castro en de Amerikaanse oldtimers.

Gera
Gereisd met partner in October 2015
8,2

Authentiek/Cultuur/ Prachtige natuur/ Muziek

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
21-01-2017

We hebben vanalles gezien en gedaan. In een auto klassieke auto gereden. Natuurwandelingen gemaakt. Sigarenfabriek. De beroemde cocktails gedronken. Overal waar je komt wordt muziek gemaakt.

Thamara Zeldenrijk
Gereisd met partner in May 2016
8,7

Erg bijzondere indrukwekkende reis.

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
21-01-2017

Heel veel gezien en geleerd over de cultuur. Steden zoals Havana Trinidad e.d. Ook over de geschiedenis. Mensen waren vriendelijk en behulpzaam. Veel armoede maar veel plezier op straat. Overal muziek em dansen. Ik ben benieuwd of er nu al veel veranderd is nu Castro overleden is en America het handels embargo heeft opgeheven. Ook bijzondere mooie stranden.

Haniie van Kooten
Gereisd met partner in April 2014
9,7

Geweldige rondreis

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
21-01-2017

Geweldige rondreis geweest, veel gezien onder leiding van zeer goede gids. Ook heerlijk gegeten en een aantal extra's naast de besproken groepsreis uit de gids gedaan.
HELEMAAL TOP!!!!!!!

Joke Christiani
Gereisd met partner in May 2021
8,6

Pracht rondreis Cuba

Cuba
Groepsrondreis met Oad Reizen
19-01-2017

Het hele land is indrukwekkend

A.Lok
Gereisd met partner in May 2021
10

Cuba is het laatste meest vriendelijk milieu eiland op deze aarde en biologisch

Cuba
Individuele rondreis
18-01-2017

Ik ben zowel van west naar oost getrokken , als van noord naar zuid. Mensen superbehulpzaam en vriendelijk ook steeds goed gezind. Vele mooie oude bebaarde straten en gebouwen.
Cultuur en mentaliteit is super

Helderweirt Rosita
Alleen gereisd in November 2017
8,3

Zoveel te zien en te beleven, het land bruist!!

Cuba
Singlereis met Kras Reizen
16-01-2017

De tijd lijkt te hebben stilgestaan in de 50tiger jaren. Kleurrijk, overal muziek, vergane, indukwekkende glorie en blije mensen, ondanks dat ze het niet echt rijk hebben. De gaafste oldtimers, die van gammeligheid aan elkaar hangen :-)
Was op tijd met mijn bezoek, er gaat zoveel veranderen de komende jaren.

Yvonne van der Weijden
Alleen gereisd in December 2015
8,0

Rondreis met auto door bijzonder land

Cuba
Individuele rondreis met Riksja Travel
15-01-2017

We hebben een rondreis gemaakt over het hele eiland. Havana, Trinidad, Santiago de Cuba, Vinales. In het zuiden zijn we ook nog bij Baracoa en Santo Domingo geweest welke iets minder toeristisch zijn. In het noorden zijn heerlijke stranden waar we het geluk hadden de enige klanten te zijn.
Rond rijden in een auto is goed te doen. Je moet goed opletten, want de wegen zijn niet altijd even goed begaanbaar, maar over het algemeen ging het prima. Onderweg hoef je niet bang te zijn te verdwalen. Er zijn niet veel wegen en de bevolking is heel vriendelijk en wijst je snel weer de goede kant op.
Het eten in Cuba vonden we niet bijzonder. Maar onze voorkeur ging wel naar bij mensen thuis eten, dan kregen we heerlijke kip of vis.
Cuba vonden we een mooie mix van cultuur en natuur. Als je nog niet veel gewent went aan reizen, is dit land een prima begin. Zou wil mooi zijn als je een beetje spaans kan, al is het alleen de basis.

Tessa
Gereisd met partner in August 2013
7,8

Samen rijden dwars door Cuba!

Cuba
Individuele rondreis met Kras Reizen
15-01-2017

Is al weer een tijdje terug, maar was onze eerste verre reis en daardoor extra belangrijk dat het goed en prettig geregeld was door Kras. Alles was al geboekt en de reis was goed beschreven, zodat we prima konden genieten van het land. Heerlijke reis!

Nelleke Hopman
Gereisd met partner in September 2008
7,7

Kras culturele rondreis Cuba

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-01-2017

Een hele complete rondreis met een gezelschap dat niet te groot was.
Erg boeiend en je komt op plekken die je zelf niet zo makkelijk kunt bereiken.
Goed verzorgd en prima nederlandstalige reisleiding. Goede hotels .
Het land dat nu nog de communistische Fidel uitstraling heeft en waar nog geen massatoerisme is.
Aan te bevelen .

Hans van Koesveld
Gereisd met partner in October 2016
6,8

Een mooie relaxe reis.

Cuba
Groepsrondreis met Sawadee
13-01-2017

Vinales vond ik een mooie streek. Baracoa vond ik ook de moeite om te bezoeken. Havana mooi met de koloniale gebouwen en algemeen de Cubaanse salsa muziek.

Bogaert Nicole
Gereisd met partner in December 2016
8,0

Een fantastische fietsreis door vriendelijk Cuba

Cuba
Individuele rondreis
13-01-2017

Een reis terug in de tijd. Men reist in Cuba te paard zoals wij onze fiets pakken. Mensen zijn ontzettend vriendelijk, belangstellend en gastvrij. Prima land om zelfstandig in rond te reizen. De 'casa particulars' (bed and breakfast) zijn ruim vertegenwoordigd en makkelijk te vinden. Me geen moment onveilig gevoeld. Temperatuur heerlijk en de oceaan altijd dichtbij! Prachtige snorkelplekken .... wat een prachtig, zonovergoten land. Een echte aanrader!!!!

Geertje Boersma
Gereisd met partner in February 2016
6,0

Cuba Highlites

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-01-2017

Een hele mooie bijzondere indrukwekkende reis waar we nog steeds met veel plezier aan terugdenken. Vooraf wel goed ingelezen over het wel en wee van Cuba. Op pad dus met oa een koffer vol spullen om daar achter te kunnen laten. Een reis om nooit te vergeten!Roselinde Mirrer-Vanhijfte
Gereisd met partner in June 2011
10

Geweldige rondreis

Cuba
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-01-2017

Van de ene naar de andere kant door het land getrokken met een bus en een Nederlands sprekende gids. Was een super goede ervaring en ook de begeleiding was helemaal geweldig en tot in de puntjes verzorgd!!!

Joke
Gereisd met partner in November 2014
9,2

Prachtige rondreis met een interessante geschiedenis

Cuba
22-01-2016

Tijdens mijn reis ben ik van varadero doorgereisd naar Havana, Viñales, Santa Clara, Sancti Spiritus, Trinidad en Cienfuegos. Prachtige natuur, mooie oldtimers en een interessante geschiedenis waar je vooral veel van ziet in Santa Clara (de stad van Che Guevara). Zeker de moeite waard!

De stranden zijn prachtig, het zeewater is lekker warm. De temperaturen in augustus zitten wel boven het toppunt, dit is de warmste periode van het jaar.

Het eten was lekker als het aanwezig was; zo'n 80% van de menukaarten in restaurants hebben ze niet op voorraad. Dit vonden wij wel een grappig detail, we hebben vaker in Zuid Amerika gereisd maar dit waren we nog niet tegen gekomen. Het eten bestaat vooral uit rijst en bonen, kip en varken, en het aller lekkerst: gebakken bananen!

Het aller mooist van de reis vonden wij de watervallen bij Sierra Escambray. Het water is heerlijk koud (verkoeling was wel lekker met zulke hoge temperaturen) en het uitzicht is echt MARAVILLOSA (prachtig)! Net alsof het landschap regelrecht uit een Tarzan film is geplukt. Super mooi, ontzettend veel groen en exotische dieren die er aanwezig zijn. Het bergachtige landschap is echt een droom. En het water van de watervallen is helder, je ziet de visjes zwemmen.

Emma Zweers
Gereisd met gezin in August 2015
8,2

Cuba

Cuba
22-01-2016

Ik ben ondertussen al 8 keer in Cuba geweest. De eerste keer was een rondreis en daarna ben ik nog heel vaak terug gegaan naar mijn grote liefde waar ik ondertussen mee getrouwd ben. De mensen zijn super aardig en ik voel me ook altijd vrilig in Cuba. Mijn man woont in trinidad een super mooie plaats met veel cultuur en mooie natuur. de casa de la musica daar is echt een aanrader. Ook het strand is super, maar naar zonsondergang moet je er snel weg met al die muggen. Verder vond ik baracoa super mooi. Een echte aanrader ook al is het moeilijk te bereiken.

Wendy van loon
Gereisd met partner in May 2021
8,0

Cuba cultuur dans en liefde

Cuba
Groepsrondreis met Shoestring
21-01-2016

Tijdens deze reis waren er heel veel culturele uitstapjes. Op het einde van de reis vond ik de plazas allemaal niet meer interessant en wilde ik liever met de bevolking in contact komen en dansen. Ik heb et uiteindelijk de liefde van Munnik leven ontmoet en ben 24 december 2015 getrouwd met mijn Cubaanse man uit Trinidad!

Wendy van loon
Gereisd met partner in May 2021
9,7

Cuba heeft alles te bieden

Cuba
Individuele rondreis met TUI
21-01-2016

Mijn mooiste reis is tot nu toe naar Cuba geweest. Het land heeft alles te bieden van cultuur tot mooie witte stranden tot aan geweldig eten. Ik zou er graag nog een keer naar toe willen. Waar veel mensen over twijfelen is vaak de veiligheid. Cuba is echt veilig je kunt alleen over straat zonder je onprettig te voelen. De mensen zijn ontzettend aardig en lachen altijd ookal hebben ze me weinig te besteden. Ik zou het iedereen aanraden!

Eva Ireland
Gereisd met partner in April 2014
8,7

Top

Cuba
Familiereis met TUI
19-01-2016

Geweldig leuk land. Hele leule vrolijke vriendelijke mensen. Je voelt je er veilig en dat vind ik een pluspunt. Wel een heel arm land helaas maar de mensen zijn zo vrolijk en lief je merkt er niks van.

Ilja timmers
Gereisd met gezin in May 2021

Heb jij een rondreis gemaakt in Cuba?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.