Burkina Faso

Grand Mosque in Bobo Dioulasso

Rondreis Burkina Faso

Een avontuurlijk en fascinerende bestemming

Het West-Afrikaanse Burkina Faso is een nog nauwelijks ontdekt land, maar dat is niet terecht. Burkina Faso heeft prachtige natuur, een vriendelijke bevolking en een fascinerende cultuur. Bezoek mooie dorpjes en levendige steden óf ontspan op het strand van Grand Popo. Een bijzondere bestemming!

Als je wilt rondreizen in een Afrikaans land, maar geen zin hebt in massa’s toeristen, is Burkina Faso jouw volgende bestemming. In het zuiden van het land vind je natuurparken waar je beroemde dieren als olifanten en leeuwen tegenkomt. Ook is het in Burkina Faso relatief gemakkelijk om de lokale bevolking te leren kennen. In steden als Bobo-Dioulasso en de hoofdstad Ouagadougou komen maar weinig toeristen. Wanneer je hier een rondreis maakt ben je dus zelf bijna een bezienswaardigheid!

Erg veel toeristische voorzieningen zijn er niet in het arme Burkina Faso, dus een individuele rondreis of groepsrondreis boeken is wel zo relaxed. Dan kom je ook zeker terecht in Gorom-Gorom waar je een hectische, maar gezellige markt bezoekt, én in de aangrenzende woestijn, waar je juist een zandkorrel kunt horen vallen!

Vlag:
Hoofdstad:
Ouagadougou
Inwoners:
21.497.097
Oppervlakte:
274.200 km2
Beste reistijd:
september en oktober
Tijdsverschil:
1 uur vroeger
Vliegtijd:
7:00 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Strand
7/10
Steden
6/10
Eten
6/10
Actief
7/10

Video's van Burkina Faso

Beoordelingen van Burkina Faso

Wat zijn de Burkina Faso ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Burkina Faso.
Natuur & omgeving
6
Cultuur
9
Stranden
n.v.t.
Steden
5
Eten & drinken
5
Activiteiten
7
6,4

Verrassend lieve mensen

Burkina Faso
Individuele rondreis
08-01-2016

Veel cultuur van voodoo tempels tot aan Afrikaanse muziek en lemen moskeeën.

Jeannette de Roos
Gereisd met partner in May 2021