Home
Blog
Bestemmingen
Sri Lanka, "De groene parel van de Indische Oceaan"

Sri Lanka, "De groene parel van de Indische Oceaan"

op 10 december 2012
1 minuut leestijd
Sri Lanka, "De groene parel van de Indische Oceaan"

Marco Polo noemde Sri Lanka een van de mooiste eilanden ter wereld. Ook de Hollanders waren diep onder de indruk van dit weelderige eiland toen zij hier aan het begin van de 17e eeuw aanmeerden. Iedereen die hier voet aan wal zet kan deze bevindingen eigenlijk alleen maar beamen.

Marco Polo noemde Sri Lanka een van de mooiste eilanden ter wereld. Ook de Hollanders waren diep onder de indruk van dit weelderige eiland toen zij hier aan het begin van de 17e eeuw aanmeerden. Iedereen die hier voet aan wal zet kan deze bevindingen eigenlijk alleen maar beamen. Sri Lanka draagt dankzij de rijke cultuurgeschiedenis, de overweldigende tropische natuur, de prachtige palmenstranden, de sprookjesachtige meren vol lotusbloemen en de Oosterse tradities met oprecht de titel "De groene parel van de Indische Oceaan".

Ceylon thee
Het eiland geurt naar vele soorten kruiden en specerijen en overal ziet u uitgestrekte theeplantages. De thee werd bij toeval het belangrijkste exportproduct van het land. De koffieplantages waren rond 1860 door een ziekte compleet verwoest. De uit India
geïmporteerde theestruiken bleken het in dit klimaat meer dan uitstekend te doen, met uiteindelijk de wereldwijde export van thee als gevolg.

De tand van de Boeddha
De linker bovenhoektand van Siddharta Gautama, oftewel Boeddha, is de belangrijkste relikwie van Sri Lanka en deze wordt zorgvuldig bewaard in de oude koninklijke stad Kandy. Na zijn crematie in 483 v.Chr. is de tand uit zijn as gevist. Vervolgens werd de tand in de 4e eeuw n.Chr. het Indiase koninkrijk Kalinga uit gesmokkeld, door de tand in de haren van de dochter van de boeddhistische koning te verstoppen. Sindsdien wordt de tand veilig bewaard in de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa) in Kandy, in zeven kistjes van opeenvolgende grootte. De tand is het symbool geworden voor de zelfstandigheid van het Singalese volk.

Colombo
In de hoofdstad Colombo, gelegen aan de westkust van Sri Lanka, is van alles te zien en te beleven. Bekijk onder meer de meer dan honderd jaar oude klokkentoren, de Britse koloniale gebouwen, de Pettahbazaar, het oude parlement, de residentiële wijken en de Bandaranaike Memorial International Conference Hall (een geschenk van de Volksrepubliek China) en het fort, gesticht door de Portugezen en later door de Britten uitgebreid met de Lighthouse Clock Tower. Slenter heerlijk door de gezellige straatjes in Pettah, een levendige wijk met bazaars waar van alles te koop is. Of maak een avondwandeling over de promenade langs het strand en geniet van de ondergaande zon.

De combinatie van het rijke verleden, verrassende steden, de overweldigende natuur en tropische zandstranden maken Sri Lanka tot een heerlijke vakantiebestemming!

Top reizen met SRC Reizen

Meer blogs over SRC Reizen

Beoordelingen van SRC Reizen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
6.6
Vervoer
8.3
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
6.3
Algemeen
7.2