Home
Blog
Algemeen
New York's nieuwe attracties

New York's nieuwe attracties

op 13 juli 2014
3 minuten leestijd
New York's nieuwe attracties

Van 's werelds grootste reuzenrad tot een stadsstrand, New York heeft veel plannen om de stad nog aantrekkelijker te maken. Hier enkele attracties die je in de nabije toekomst zou kunnen bezoeken.

Het daglicht zien in de subway

Dankzij een slimme installatie van het futuristisch klinkende 'Sky Reflector Net' (een apparaat met honderden aluminium reflecterende panelen), zal het nieuwe Fulton Centre station in Lower Manhattan worden opgelicht met natuurlijk licht. Wanneer deze populaire verbinding op Fulton Street eindelijk wordt geopend (het project loopt al sinds 2005), zullen passagiers worden getrakteerd op het eerste daglicht in de New Yorkse subway sinds het City Hall station in 1945 werd gesloten.

Gaat zeker gebeuren? Ja
Wanneer? Eind 2014
Waar? Op de kruising van Fulton Street en Broadway, in het nieuwe Fulton Street Center.

SuperPier

De scheepvaart pieren van New York beleven een opleving, nadat ontwikkelaars hun potentieel als chique bestemmingen hebben gezien. Eerst begon met met de 127 jaar oude Pier A, die dit jaar wordt geopend en onder andere restaurants en bars bevat. Daarna is Pier 17 aan de beurt, die volledig gesloopt en opnieuw opgebouwd gaat worden voor de ontwikkeling van de 'SuperPier'. Het zal bijna 12 hectare oppervlakte bieden voor winkels en recreatieve voorzieningen, waaronder een badhuis. Check superpier.com voor meer info.

Gaat zeker gebeuren? Ja
Wanneer? 2015
Waar? De oude Pier 57, in de bovenste westkant van Manhattan.

+ POOL

De + POOL wordt een drijven Olympisch zwembad met gefilterd water uit de Hudson rivier. Het project begon als een Kickstarter project, maar is inmiddels in de testfase beland. Dagelijks moet het 500.000 liter water uit de rivier gaan filteren. De makers hopen het zwembad in 2016 af te hebben en vragen daarbij om bijdragen van het publiek, die tegels van het zwembad kunnen kopen. pluspool.org voor meer informatie.

Gaat zeker gebeuren? Ja
Wanneer? 2016
Waar? Nog niet beslist

City Beach

De 'City Beach' moet een drijvend kunstmatig strand worden met onder andere restaurants en een wetenschapscentrum. De New Yorkse ondernemer Blayne Ross vraagt via de crowdfunding website Indiegogo om $35.000 voor de eerste fase van het project. Als zijn doel is bereikt, zou het stadsstrand in 2016 klaar moeten zijn, maar tot dusver heeft het project slechts 17 procent van de doelstelling bereikt.

Gaat zeker gebeuren? Nee
Wanneer? 2016
Waar? Mogelijk aan de westkant van Manhattan

Lopen over de verlengde High Line

Aan het einde van dit jaar zal het derde en laatse deel van de geliefde High Line in New York worden geopend. De High Line is de laatste verhoogde spoorlijn die in onbruik is geraakt en getransformeerd is tot een groen gebied voor openbaar gebruik. Check thehighline.org voor meer info.

Gaat zeker gebeuren? Ja
Wanneer? Vóór december 2014
Waar? Vanaf de huidige plek tot aan West 34th Street

...of door de Lowline

Geïnspireerd door het succes van de HighLine en de invoering van meer groene ruimte in New York, kwamen ex-NASA ingenieur James Ramsey en ex-Google medewerker Dan Barasch met het plan voor de Lowline. Dit moet een ondergrond park worden van een hectare groot in de voormalige Trolley Terminal, die sinds 1948 niet meer in gebruik is. Via een dakraam zou er zonlicht naar binnen moeten komen, waardoor er planten en bomen kunnen groeien. thelowline.org voor meer informatie.

Gaat zeker gebeuren? Nee
Wanneer? Mogelijk in de zomer van 2018
Waar? De voorgestelde ruimte is net onder Delancey Street in de Lower East Side van Manhattan

Bezoek het nieuwe Whitney Museum

Het Whitney Museum of American Art krijgt een gloednieuw onderkomen in het Meatpacking District, ontworpen door Renzo Piano. Het nieuwe gebouw omvat circa 50.000 vierkante meter aan overdekte galerijen en 13.000 vierkante meter aan expositieruimte, met terrassen met uitzicht op de onlangs uitgebreide High Line. whitney.org/About/NewBuilding.

Gaat zeker gebeuren? Ja
Wanneer? 2015
Waar? Tussen Little West 12th Street en Gansevoort Street in het Meatpacking District

Bekijk New York vanuit 's werelds grootste reuzenrad

Wanneer de New York Wheel geopend zal worden, moet het de titel van 's werelds grootste reuzenrad overnemen van die in Las Vegas, met een hoogte van 191 meter. Het reuzenrad zal maar liefst 30.000 bezoekers per dag kunnen dragen en maakt deel uit van de herontwikkeling van de North Shore van Staten Island. Voor zo'n 30 dollar kun je ongeveer 38 minuten genieten van het uitzicht over New York/ Meer info op newyorkwheel.com.

Gaat zeker gebeuren? Ja
Wanneer? De bouw begint december 2014, streefdatum voor de opening is begin 2017
Waar? Staten Island's North Shore

...of vanaf het nieuwe observatiedek in het One World Trade Center

In het voorjaar van 2015 zal een drie verdiepingen tellend observatiedek worden geopend in het One World Trade Center. Het 'One World Observatory' zal te vinden zijn op de verdiepingen 100 tot 102 van de nieuwe wolkenkrabber, die werd gebouwd op de plek van de voormalige Twin Towers.

Gaat zeker gebeuren? Ja
Wanneer? Voorjaar 2015
Waar? One World Trade Center, Lower Manhattan

Relevante reisorganisaties

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8