Home
Blog
Algemeen
6 bestemmingen om Kerst te vieren

6 bestemmingen om Kerst te vieren

op 20 december 2013
1 minuut leestijd
6 bestemmingen om Kerst te vieren

Bestaat jouw Kerstmisviering al jaren uit gourmetten en saaie familie bijeenkomsten, dan is het nu misschien tijd om een tripje te boeken. Om je op weg te helpen hebben we zes top bestemmingen om Kerst te vieren voor je op een rij gezet

Bestaat jouw Kerstmisviering al jaren uit gourmetten en saaie familie bijeenkomsten, dan is het nu misschien tijd dat je de kerstballen weer op zolder legt en een tripje moet boeken. Om je op weg te helpen hebben we zes top bestemmingen om Kerst te vieren voor je op een rij gezet:

1. New York

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

New York is een geweldige bestemming om de kerstdagen door te brengen, met het Rockefeller Center als middelpunt. Traditioneel staat hier een grote versierde kerstboom en is er een ijsbaan aangelegd. Aan de overkant van de straat is Radio City de gastheer van de jaarlijkse Christmas Spectacular. Ook in de rest van New York vind je overal de kerstsfeer terug met in Central Park twee vijvers om te schaatsen.

2. Barcelona, Spanje

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Barcelona is natuurlijk sowieso een geweldige stad voor een stedentrip, maar tijdens Kerst is het hier ook goed vertoeven. Als je je kerstvakantie kunt verlengen tot 5 januari kun je het Driekoningen (Epifanie) feest meemaken. Op 4 januari komen Melchior, Gaspar en Balthasar de stad binnen varen, wat doet denken aan de intocht van Sinterklaas. Hierbij worden echter kanonnen en vuurwerk afgeschoten en lopen de koningen met kamelen, olifanten en giraffen door de straten.

3. Rovaniemi, Lapland, Finland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hoewel de Noordpool al sinds de legenden uit 1820 de officiële thuisbasis van de kerstman is, beweren de Finnen dat Rovaniemi in Lapland, gelegen net ten noorden van de poolcirkel, het hoofdkwartier van de kerstman is. Hier kun je onder andere de Ranua dierentuin bezoeken, waar baby-ijsberen, veelvraten en elanden leven. Ook de Sirmakko rendier boerderij is de moeite waard, waar je een slee safari kunt maken.

4. Nuremberg, Duitsland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Neurenbergse Kerstmarkt (Nürnberger Christkindlesmarkt) is een Duits fenomeen, waar jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers naartoe komen. Hoogtepunten zijn onder andere een gigantische houtgesneden reuzenrad en een stoomtrein. Voor kinderen is er een speelgoedmuseum, terwijl het Duitse Spoorwegmuseum voor iedereen interessant is.

5. Quebec City, Canada

Quebec Christmas
Quebec Christmas

Als je het type bent dat Kerst graag viert rondom een boom gemaakt van gerecycled plaatwerk, met verlichting aangedreven door fietsers, dan is Quebec jouw bestemming. Deze Canadese stad is een waar toevluchtsoord voor milieuvriendelijke, outdoor enthousiastelingen en de stad bruist van de activiteiten

6. Reykjavik, IJsland

Reykjavik, Christmas
Reykjavik, Christmas

Reykjavik is tijdens Kerst bedekt met sneeuw en kerstversieringen. Het is ook een goede plek als uitvalsbasis om te gaan kijken naar het noorderlicht op IJsland. Bij rijen van kleine mooie hutjes kun je op de Yule Town markt kleurrijke kerstcadeau's en lekkernijen inslaan.

Meer blogs