Bezienswaardigheden

Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag is rijk aan historische en culturele monumenten. Rond de burchtheuvel met de St. Vituskathedraal zijn in de talloze steegjes schitterende paleizen, kerken en fraaie huizen te ontdekken, veelal achttiende-eeuws. In het oude centrum, wat vroeger de joodse wijk was, trekken de synagogen en de statige huizen in eclectische bouwstijlen en Jugendstil elk jaar weer vele bezoekers. Het Oude Stadsplein, het Wenceslasplein, de Onze-Lieve-Vrouwe-kerk, de Praagse brug en de Karelsbrug zijn ook verplichte onderdelen van uw bezoek aan Praag.

Het Boheemse Paradijs

De Bohmen is een schitterende natuurgebied met een al even mooie naam "Het Boheemse Paradijs". Dit gebied in Tsjechië wordt beschouwd als een uniek landschap met een buitengewoon esthetische waarde. De harmonische eenheid van interessante rotssteden, uitgewerkte vulkanen en verdere natuurmerkwaardigheden is de basis van het gebied. In de loop der jaren heeft de mens op een geweldloze manier meertjes aangelegd, burchten en kastelen opgebouwd en schilderachtige dorpjes en steden opgericht. Geen wonder dat dit al lange tijd uitzonderlijk goed bezocht wordt door toeristen. Het is ook nog eens dicht bij de hoofdstad Praag. Het Boheemse Paradijs is een prachtige plaats voor liefhebbers van natuur en romantiek, voor wandelaars en bergbeklimmers. Wil je in dit de Bohemen overnachten? Dan is vakantiepark Landal Marina Lipno een aanrader! Dit park van Landal GreenParks is een ideale plek om vanuit je bungalow of appartement lekker de omgeving te verkennen. Dit kan zowel in de zomer als winter.

Moravië

De streek Moravië ligt in het noordoosten van Tsjechië. Het is een aantrekkelijk heuvel- en middelgebergtelandschap met veel bossen, rivieren en weiden. U vindt er een aantal schitterende kastelen en burchten, mooie historische steden, authentieke, vriendelijke dorpjes en een groot aantal toeristische trekpleisters. Het gebied is misschien minder bekend is bij toeristen dan Bohemen, maar het is zeker de moeite van het bezoeken waard.

Meer weten over reizen naar Tsjechië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Tsjechië