Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland

Auckland

De voormalige hoofdstad van Nieuw-Zeeland is een bonte mix tussen metropool en natuur. De hippe bevolking leeft een modern leven, maar de reeks (uitgedoofde) vulkanen in de omgeving herinneren aan de ontstaan van dit land én aan de vruchtbare grond waarmee de voorouders van de huidige Kiwi’s hun brood verdienden.

 

Whitianga

Nog maar tien jaar geleden was Whitianga een rustig oord, vooral bevolkt door vissers en boeren. Maar er zijn in razend tempo allerlei luxe hotels en resorts uit de grond gestampt om de vermoeide Nieuw-Zeelandganger tot rust te laten komen. Je vindt hier naast rust ook allerlei (water)sportmogelijkheden en je kunt een bootje huren om de prachtige kust te bekijken of dolfijnen te spotten. Whitianga ademt exclusiviteit en daar zijn de prijzen dan ook naar.

Tongariro Nationaal Park

Dit oudste Nationaal Park van Nieuw-Zeeland is ook één van de mooiste. Door de drie aanwezige vulkanen is een zeer gevarieerd landschap ontstaan waar je prachtige (meerdaagse) wandelingen kunt maken. Prachtige meertjes en watervallen vechten om de aandacht en in de winter kun je hier zelfs skiën op meer dan dertig pistes.

 

Wellington

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is kleiner dan Auckland, maar bruist evenzeer. Je vindt er fantastische musea, schitterende theaters en hippe restaurants. Daarnaast kun je je vergapen aan de fraaie, natuurlijke haven. Een ritje met de antieke kabeltram mag je zeker niet overslaan.

Milford Sound

Dit adembenemende fjord is misschien wel de belangrijkste natuurlijke attractie van Nieuw-Zeeland. De 16 kilometer lange waterweg wordt omgeven door rotsen die tot wel 1200 meter hoog zijn. Je kunt een cruise maken door het fjord of het onderwaterobservatorium bezoeken. Je vindt hier ook de Milford Track, volgens velen de mooiste wandelroute ter wereld.

Meer weten over reizen naar Nieuw-Zeeland?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Nieuw-Zeeland