Luxemburg

Vianden kasteel

Rondreis Luxemburg

Het Groothertogdom Luxemburg, anders dan haar naam doet vermoeden, is het op één na kleinste land van de Europese Unie. Met slechts een half miljoen inwoners en een oppervlakte van 2500 m3 is het een overzichtelijke en prachtige bestemming. Je kunt het hele land van Noord naar Zuid in anderhalf uur met de auto doorkruisen. Maar er zijn een heleboel redenen om dat juist niet te doen!

De gelijknamige hoofdstad Luxemburg is bijvoorbeeld een stop tijdens je rondreis meer dan waard. Deze sprookjesachtige stad ligt prachtig op een klif en vanaf de 'chemin de la corniche' (ook wel het mooiste balkon van Europa genoemd) heb je een prachtig uitzicht over het charmante centrum. Ook de Bock-kazematten, een kilometerslang ondergronds verdedigingsbolwerk, is een must-see.

Hou je van kastelen dan ben je in Luxemburg helemaal aan het juiste adres. Met een stuk of 40 verspreid over het land ben je wel even zoet. Aanraders zijn onder andere het prachtig gerestaureerde kasteel van Vianden en het kasteel Bourscheid.

Wil je de natuur in? Ga dan een paar dagen het Müllerthal pad verkennen. In de bosrijke omgeving kom je volledig tot rust. Wil je wat meer actie dan kun je in deze omgeving ook fantastisch rotsklimmen, mountainbiken en kanoën. Een individuele rondreis of groepsrondreis is misschien wel de beste manier om Luxemburg in al haar facetten te ontdekken!

Vlag:
Hoofdstad:
Luxemburg
Inwoners:
639.070
Oppervlakte:
2.586 km2
Beste reistijd:
mei, juni en september
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
1:15 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
8/10
Strand
1/10
Steden
8/10
Eten
8/10
Actief
8/10

Video's van Luxemburg

Onze rondreis door Luxemburg was een groot succes. Mooie historische stadjes, verassende natuur en heerlijk eten. We hebben dit kleine landje een stuk beter leren kennen en in ons hart gesloten.
- Wendy

Beoordelingen van Luxemburg

Wat zijn de Luxemburg ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Luxemburg.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.