Bezienswaardigheden

Sauna

Je kunt Finland natuurlijk niet verlaten zonder je minimaal één keer onder te dompelen in de hitte van een Finse sauna. De echte beproeving komt pas als je het houten huisje uitstapt, want dan is het tijd voor een koude douche of, nog beter, een snoekduik in de sneeuw.

Helsinki

De veelzijdige hoofdstad van Finland is niet alleen een goed startpunt voor je reis door het land, maar leent zich ook prima voor een stedentrip. Wandel langs de mooie haven, vergaap je aan de Art Nouveau-gebouwen, bezoek een museum of drink een glaasje in de vele knusse cafés. Helsinki is ook een uitermate groene stad en bij lekker weer is er niets fijner dan rondhangen in één van de parken.

 

Fort Suomenlinna

Deze vesting is een populaire toeristenbestemming. Op zes eilanden voor de kust van Helsinki werd in 1748 begonnen met de bouw van een Fort dat de Finnen moest beschermen tegen aanvallen over zee. Op de eilanden vind je niet alleen de gebouwen zelf, maar ook een interessant museum en een bibliotheek.

Nationaal Park Lemmenjoki

Dit is met 2850 vierkante kilometer het grootste nationale park van Finland. Het ontleent zijn naam aan de Lemmenjoki-rivier die door het park stroomt. Erg veel spectaculaire dieren zul je hier niet tegenkomen, maar de wandelpaden voeren wel door schitterende landschappen. Wie weet zie je onderweg een goudzoeker langs de rivieren, want die beproeven hun geluk hier regelmatig.

 

Lapland

Vind je normale natuur maar saai? Finland heeft de ultieme wildernis in huis: Lapland. Hier vind je oneindige sneeuwvlaktes, snelstromende rivieren en een desolaat landschap dat bijna onaards aandoet. In de zomer gaat de zon hier bovendien nooit onder en in het voor- en najaar maak je veel kans om het spectaculaire Noorderlicht te zien.

Meer weten over reizen naar Finland?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Finland