Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Canada

Montreal

Deze bruisende metropool is de op een na grootste stad van Canada. Je vindt er allerlei vormen van vermaak. Er is nog veel van de oorspronkelijke architectuur te zien en overal kom je Franse invloeden tegen. Als je de culturele versmelting tussen verschillende Europese culturen en de oorspronkelijke bewoners van Canada wilt beleven dan moet je in Montreal zijn. Het multiculturele karakter van de stad komt ook tot uiting in de meertaligeheid van de bevolking: veel van de bewoners spreken drie of meer talen. Verder tref je in Montreal veel mooie kerken aan en veel musea.

Niagara Falls

De beroemdste watervallen ter wereld bevinden zich op de grens van Canada en de Verenigde Staten en ze worden gerekend tot de grootste wereldwonderen. Je kunt er twee grote watervallen bewonderen en het zicht vanaf Canadese zijde is absoluut adembenemend. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat het hier erg druk en toeristisch is.

Rocky Mountains

Deze indrukwekkende bergketen loopt van het hoge noorden van Canada door tot in de Verenigde Staten. Een groot gedeelte van het gebied bestaat uit Nationale Parken waar je geweldige wandeltochten kunt maken. Meer informatie hierover kun je bij de bezoekerscentra inwinnen. Uiteraard vormen de Rocky Mountains in de winter het decor voor vele wintersportactiviteiten.

Great Lakes

‘De Grote Meren’, zo worden de vijf grote meren op of nabij de grens tussen de Verenigde Staten en Canada genoemd: het Bovenmeer (Lake Superior), het Huronmeer, het Michiganmeer, het Eriemeer en het Ontariomeer. Als enige ligt het Michiganmeer volledig op Amerikaans grondgebied. De overige vier meren zijn verdeeld over Amerikaans en Canadees grondgebied.

Meer weten over reizen naar Canada?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Canada