Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Australië

De outback

De naam outback alleen al heeft iets avontuurlijks. Dit verlaten middendeel van Australië is erg populair onder toeristen en backpackers juist omdat het zo verlaten en woest is. Als je al een dorpje tegenkomt dan wonen er slechts een handvol mensen. Het is er heerlijk rustig en de kleuren van het oeroude landschap zijn adembenemend.

Sydney

Denk je aan Sydney, dan denk je aan het beroemde Opera House. Maar er is meer. De Harbour Bridge bijvoorbeeld, die het centrum van Sydney verbindt met het noorden. Beklim de brug voor een schitterend uitzicht over de stad. Het uitgaansleven, de stranden, de winkels en musea van Sydney zorgen ervoor dat je geen moment verveeld zult zijn.

Boek je tickets naar Sydney eenvoudig en snel online en bekijk snel met eigen ogen alle bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

Great Barrier Reef

Tweeduizend kilometer aan koraalriffen. Dat klinkt als het paradijs voor snorkelaars en duikers en dat is Great Barrier Reef ook. De kleurrijke tropische vissen zijn een lust voor het oog. Maar je ziet er ook schildpadden, dolfijnen, haaien en zelfs walvissen. Even verderop ligt Fraser Island met zijn veertig zoetwatermeren. Ook de paradijselijke Whitsunday Islands met hun witte stranden en luxe resorts liggen in de buurt.

Melbourne

Hou je van kunst en cultuur, dan hou je van Melbourne. Door de hele stad verspreid vind je interessante musea, exposities en evenementen. Het beroemdste museum is National Gallery of Victoria, waar zich de meest uitgebreide collectie van heel Australië bevindt. Maar als je lekker wilt eten of goed wilt stappen dan kun je ook zeker Melbourne aandoen.

The Twelve Apostles

De naam doet anders vermoeden, maar in werkelijkheid zijn het maar acht apostelen. En dan hebben we het over kalkstenen rotsblokken die recht omhoog steken uit de zee aan de zuidkust van Victoria. Dit is dé perfecte plek om je vakantiefoto’s te maken!

Ayers Rock

Ayers Rock is één van de grootste toeristische trekpleisters van Australië. De supergrote rots is 3,6 kilometer land en 348 meter hoog. Bijzonder aan de kolos is dat hij in de morgen roodgekleurd is, in de middag okergeel en tegen de avond aan oranje en weer rood wordt. Voor de Aboriginals is Ayers Rock een heilige rots. Zij vinden het niet prettig dat toeristen hun heiligdom beklimmen.

Kakadu National Park

Dit nationale park is maar liefst tweemaal zo groot als België. De Aboriginals leiden je graag rond door het park met als hoogtepunten de 20.000 jaar oude rotstekeningen en de watervallen Jim Jim Falls en Twin Falls. Verder zie je naast Aboriginaldorpen ook lange rivieren met krokodillen en misschien zie je bij een waterpoel wel een kangoeroe drinken.

Meer weten over reizen naar Australië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Australië