Home
Blog
Bestemmingen
Magisch woestijnachtig wonderland: Lençóis Maranhenses

Magisch woestijnachtig wonderland: Lençóis Maranhenses

op 6 november 2014
1 minuut leestijd
Magisch woestijnachtig wonderland: Lençóis Maranhenses

Aan de noordoost kust van Brazilië ligt een bizar woenstijnachtig wonderland, het Lençóis Maranhenses National Park. Een tropisch speelparadijs met witte zandduinen en kistal-blauwe lagunes.

Het ziet eruit als een groot natuurlijk waterpark, met zandduinen die wel 40 meter hoog kunnen zijn als de omstandigheden het toelaten. De helder blauwe lagunes zijn niet dieper dan 3 meter en met een water temperatuur van gemiddeld 30 graden kun je hier het hele jaar door gaan zwemmen.

Lençóis Maranhenses is te regenachtig om echt als 'woestijn' beschouwd te worden. Er valt simpelweg te veel regen, wat wel resulteert in deze prachtige lagunes, die ontstaan in alle hoeken en gaten van het 383.000 hectare grote park. Sommige lagunes bevatten vissen, die er vanuit de twee rivieren die door het park stromen in zwemmen. Maar ook schildpadden kun je hier tegenkomen, alsmede verschillende vogelsoorten. In de lagunes die diep genoeg zijn is het toegestaan om te zwemmen en je bent vrij om te gaan wandelen en fietsen waar je wilt. Het park is echter zeer uitgestrekt, dus is het wel aan te raden om met een gids mee te gaan, zodat je niet verdwaald in dit surrealistische, woestijn-achtig landschap.

Om Lençóis Maranhenses te bezoeken, vlieg je naar de stad São Luís, om vanaf daar naar Barreirinhas te gaan. Vanuit deze stad kunnen jeeps je naar dit majestueuze stukje Brazilië brengen.

Top rondreizen naar Brazilië

Relevante reisorganisaties

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7