Home
Blog
Algemeen
De 3 meest afgelegen eilanden op aarde

De 3 meest afgelegen eilanden op aarde

op 8 september 2013
1 minuut leestijd
De 3 meest afgelegen eilanden op aarde

Hou je van rust en eenzaamheid? Overweeg te emigreren naar één van deze drie meest afgelegen eilanden op aarde!

Hou je van rust en eenzaamheid? Overweeg te emigreren naar één van deze drie meest afgelegen eilanden op aarde!

1. Tristan da Cunha
De meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld, in het zuiden van de Atlantische oceaan. Het dichtstbijzijnde land is Zuid-Afrika, op maar liefst 2700 kilometer. Tristan da Cunha heeft onlangs zijn kleine omvang en extreem geïsoleerde ligging een rijke geschiedenis. Eerst ontdekt in 1506 door de Portugezen en later geannexeerd door de Britten, die vreesden dat de Fransen het eiland zouden gebruiken als vertrekpunt voor een operatie om Napoleon te redden, die verbannen was naar het nabijgelegen St. Helena. Een kleine groep Britse, Amerikaanse en Italiaanse ontdekkingsreizigers ging er vanaf 1800 wonen en op dit moment wonen er nog zo’n 270 mensen, die vooral leven als boeren. Het eiland heeft inmiddels internettoegang via de satelliet, maar blijft fysiek gezien de meest geïsoleerde bewoonde plek ter wereld. Alleen te bereiken per transportschip of een enkele diepzee-vissersboot.

2. Kerguelen Islands
Een kleine archipel in de zuidelijke Indische oceaan, alleen te bereiken via een zesdaagse boottocht vanuit het eiland Reunion, bij Madagascar. De eilanden hebben geen oorspronkelijke inwoners meer, wel verblijven er jaarlijks verschillende wetenschappers en onderzoekers uit Frankrijk, het land dat de archipel claimt als zijn territorium.

3. Pitcairn Island
Pitcairn Island, waar je vader je broer is. Een klein plukje land in het hart van de Pacifische oceaan. Dichtstbijzijnde buur is Tahiti, maar dat ligt dik duizend kilometer verderop. Het eiland heeft zo’n 50 inwoners, allemaal afstammelingen van Britse crewleden van de befaamde HMS Bounty, die in 1789 aanmeerde op het eiland. Te bereiken door mee te varen op een vrachtschip uit Nieuw-Zeeland. 

Meer blogs