Home
Blog
Algemeen
Alleen thuisblijven is duurzamer dan de reizen van Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO

Alleen thuisblijven is duurzamer dan de reizen van Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO

op 6 december 2019
1 minuut leestijd
Alleen thuisblijven is duurzamer dan de reizen van Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO

Met hun nieuwe slogan ‘Alleen thuisblijven is duurzamer’ claimen Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO de duurzaamste reisorganisaties van Nederland en België te zijn.

Heb jij al last van vliegschaamte? Nu reizen door VPRO is bestempeld als het nieuwe roken, zou je bijna thuis willen blijven komend jaar. En natuurlijk is thuisblijven beter voor de planeet dan reizen, maar wie toch de wereld wil zien, kan het beste kiezen voor een duurzame reisorganisatie. 

125% CO2-compensatie

Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO (samen Adventure Specialists B.V.) doen er alles aan om de duurzame impact van hun reizende klanten te vergroten. Zo reis je met maximale positieve impact op de lokale omgeving. Denk aan overnachten of eten bij de plaatselijke bevolking. Daarnaast compenseren de reisorganisaties 125 procent van de CO2-uitstoot van elke reis. Bovendien krijgen reizigers 100 euro korting wanneer ze kiezen voor een directe vlucht, die relatief minder vervuilend is dan een overstap.  

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Duurzaam reizen

Duurzaamheidscoördinator Klaartje Geerts: “Onze rondreizen respecteren culturele tradities en dragen bij aan de lokale welvaart en ontwikkeling van bestemmingen. Wij willen nu en in de toekomst reizen blijven aanbieden zodat ook volgende generaties kunnen meegenieten van onze mooie wereld.” Een mooi uitgangspunt! Zo hoef je niet met een schuldgevoel op reis, mits je duurzame keuzes maakt dus. 

Meer tips

Duurzamer reizen? De reisorganisaties hebben nog meer tips! Kies bijvoorbeeld eens voor een reis in Europa, waarbij je korter hoeft te vliegen of zelfs de trein of bus kan pakken. Ook tijdens een verre reis kan je natuurlijk vaker het lokale vervoer gebruiken. Veel duurzamer én avontuurlijker dan een binnenlandse vlucht!  

Meer weten? Bekijk de video van Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO hieronder:
Top reizen met Koning Aap

Meer blogs over Koning Aap

Beoordelingen van Koning Aap

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
7.3
Vervoer
7
Reisleiding
7.5
Prijs / Kwaliteit
7.2
Algemeen
7.3