Eten & drinken

Amerikanen eten veel en het liefst grote porties. Clubsandwiches bijvoorbeeld bestaan uit drie lagen geroosterd brood met daartussen sla, tomaat, kalkoen, bacon of kaas. Hoagies zijn stokbroodsandwiches, in Amerikaans formaat, gevuld met gehakt, worst, ham, kaas, salami, ui, paprika, sla, tomaat en olijfolie. Amerikaans brood is niet erg smakelijk omdat het veel conserveringsmiddelen bevat. Een broodje van een keten als Subway gaat dan nog wel.

Grote fastfoodketens als McDonalds, Burger King, Taco Bell en Pizza Hut zijn gevestigd langs drukke straten. Naast fastfood met grote hamburgers kun je in Amerika kiezen uit vele internationale gerechten. Vlees komt nog altijd op de eerste plaats: steak en sparerib staan dan ook overal op de menukaart.

Voor vegetariërs is het minder leuk om in de Verenigde Staten te eten, al hebben veel restaurants wel een saladebar waar je uit vele soorten rauwkost zelf een salade kunt samenstellen.
 
Zoetigheid hebben ze in Amerika genoeg: Brownies (chocoladecake) en strawberry shortcake, zandtaartgebak met aardbeien en veel slagroom, probeer het eens!

De Verenigde Staten zijn bekend om hun koffiebars waar je koffie in alle soorten en maten kunt krijgen. Als je alcohol wilt drinken en kopen moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Daarom wordt er ontzettend veel frisdrank gedronken.

Meer weten over reizen naar Amerika?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Amerika