De Tunesische keuken wordt in de meeste hotels geserveerd met een westers tintje. Restaurants worden er officieel geklasseerd met één tot drie 'vorkjes'. In gezellige plaatselijke eetgelegenheden wordt de typische Tunesische keuken geserveerd: van couscous tot briks, van gevarieerde salades tot tajines of chakchoukas en tbikhas (twee soorten ratatouille van groenten en vlees). Harissa is een typisch Tunesische pikante specerij.
De nationale drank van Tunesië is groene muntthee die erg zoet wordt gedronken. Het lokale bier, 'Celtia', moet je zeker proeven, net als de verschillende soorten plaatselijke mineraalwater. Vruchtensap is er altijd vers en dus erg lekker. Daarnaast heeft Tunesië vele uitstekende witte en rode wijnen en rosé. Een paar nationale geestrijke dranken zijn boukha (spreek uit bourra), een vijgenjenever, en thibarine (op basis van dadels), dat lijkt op cognac.
Meer weten over reizen naar Tunesië?
Bekijk hier alle informatie