Bezienswaardigheden

Tunis

Inclusief voorsteden heeft Tunis een miljoen inwoners. Op het eerste gezicht is het geen spectaculaire stad en je hebt niet direct de indruk dat je in een Arabisch land bent. Pas als je de echte oude binnenstad ontdekt, wordt het tegendeel bewezen. Smalle kronkelende straatjes, paleisachtige gebouwen en het winkelgedeelte met die echte oosterse sfeer, zijn geuren en kleuren en de soms rommelige piepkleine winkeltjes zijn fantastisch. Een heel bijzonder gebouw in Tunis is de Tourbet El Bey , het mausoleum van een rijke Turkse familie, gebouwd rond 1780. Niet alleen de Bey's zelf liggen hier te ruste, maar ook hun vrouwen en enkele ministers.

Houmt Souq

De kleine hoofdstad van het eiland Djerba is een gezellig druk stadje. Je vindt er een levendige, maar niet zo grote binnenstad met brede straten, moderne gebouwen en een schilderachtige vissershaven. Hier leven Arabieren en joden vredig naast elkaar. Het interessante kleine museum is alleen om zijn bouw al de moeite waard om te bekijken. Er wordt veel van het dagelijkse leven op Djerba tentoongesteld zoals, juwelen, traditionele kleding, oude korans en machtige kruiken waarin kleding werd bewaard.

Bulle Regia

In Tunesië vind je veel archeologische nederzettingen, zoals Bulle Regia. De eerste aanblik kan teleurstellend zijn, maar dat komt omdat het mooiste onder de grond ligt. Daar maak je pas echt kennis met het luxe Romeinse leven. Je ziet er overblijfselen van thermen, maar het mooiste zijn de schitterende woonhuizen met een ruime binnenplaats. Veel van de ingelegde mozaïeken van de huizen zijn inmiddels naar het Bardomuseum overgebracht, maar er blijft nog genoeg te bewonderen. Als je geïnteresseerd bent in archeologie kun je duidelijk je hart ophalen in Tunesië.

Garet Ichkeul

Tunesië kent vier nationale parken, waar Garet Ichkeul er één van is. Het heeft een oppervlakte van 12.000 hectare en het beslaat een klein bergmassief met meerdere warmwater- en zwavelhoudende bronnen. Voor de natuurliefhebbers is dit absoluut een aanrader, want er bloeien irissen, cyclamen, orchideeën en langs de berghelling wilde olijven en Sint-Jansbroodbomen. Ook is er een meer en vele moerassen, een paradijs voor veel vogelnomaden, vissen en zelfs waterbuffels. Voor wel 300.000 ganzen, eenden en waterhoenders is het een waar overlevingseiland. Daarnaast is er een klein ecologisch museum, waar je meer informatie kunt inwinnen over het belang van dit rijke natuurgebied en tips voor wandelingen door dit gebied worden gegeven.

Meer weten over reizen naar Tunesië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Tunesië