Eten en Suriname horen bij elkaar: bij elke gelegenheid wordt uitgebreid gekookt. In de diversiteit van de Surinaamse keuken vind je ook weer het verschil tussen de bevolkingsgroepen terug. Elke bevolkingsgroep heeft zijn eigen specialiteiten, hoewel bepaalde gerechten wel onderling zijn overgenomen. Roti is het bekendste gerecht uit Suriname, maar ook Maksi Alesi, een Creools rijstgerecht, en bruine bonen met rijst is populair. De geliefdste gemeenschappelijke keuken is echter de Chinese keuken, uiteraard aangepast aan de Surinaamse smaakpapillen (lees: met veel kip en peper). In elke straat vind je wel een Chinees restaurant en de populairste gerechten zijn Tjauwmin en de Indische nasi en bami.
Een echt Surinaams lokaal biertje (Parbo) wordt gebrouwen van rijst en is populair omdat buitenlandse merken veel duurder zijn. Het is verkrijgbaar in kleine flesjes of literflessen, die djogo’s worden genoemd. De enige andere drank die in Suriname zelf word geproduceerd is rum, maar alle andere sterke drank wordt geïmporteerd. Frisdrank is verkrijgbaar in allerlei verrassende kleuren en dankzij de lokale vruchten zijn er ook verschillende verse vruchtensappen te koop.
Meer weten over reizen naar Suriname?
Bekijk hier alle informatie