Eten & drinken

De Britten hebben ook hun stempel gedrukt op de Maltezer keuken, al zijn er nog zeker wel authentieke gerechten op het eiland te verkrijgen. Daar zitten veel Arabische en Italiaanse elementen in verwerkt en ook konijnenvlees is er erg geliefd. Enkele Maltezer gerechten zijn Aljotta (gekruide vissoep met veel knoflook), Fenkata (konijnenvlees), Qarnit stuffat (gesmoorde inktvis in een wijnsaus met tomaat, olijven, noten en rozijnen) en Mqaret (ruitvormig gebak met dadels en anijs).
 
Kinnie is een geliefde drank op Malta en deze bitterzoete limonade bevat ongeschilde sinaasappels en kruiden. Daarnaast zijn ook andere frisdranken er goed verkrijgbaar. In de zomer drinken de Maltezen hun biertje graag met een scheutje citroensiroop. Op Malta gebrouwen bieren zijn Cisk en Hop Leaf.

Meer weten over reizen naar Malta?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Malta