Bezienswaardigheden

Valletta

De hoofdstad van Malta is een oude ridderstad. Dat kun je nog zien aan de oude vestingen rondom de stad, de oude kathedraal en het schitterende grootmeesterpaleis. Je kunt zelfs over de stadsmuren wandelen vanuit de tuinen van Barraca. Het uitzicht over de haven en de stad Sliema is geweldig! Als je musea wilt bezoeken kun je terecht in het Nationaal Archeologisch Museum en het Nationaal Museum voor Schone Kunst.

Gozo

Het gebrek aan natuur op Malta wordt ruimschoots goedgemaakt door buureiland Gozo. Hier vind je een rustig heuvellandschap met volop groene dalen. De grillige kust bestaat uit mooie zandstranden en indrukwekkende baaien. De populairste plaatsen naast hoofdstad Victoria zijn Xlendi en Marsalforn. De citadel in Victoria met zijn ruïnes van zijn oude gebouwen en de kathedraal zijn de grootste publiekstrekkers. Daarnaast trekken het Azure Window; een kalksteenboog over het water en het Ggantija tempelcomplex in Xaghra veel toeristen.

Sliema en St. Julians’s

Na Valetta is Silema de grootste stad op Malta en deze grenst aan St. Julian’s, de ultieme toeristenplaats. Wanneer je uitgebreid wilt winkelen of het nachtleven van Malta wilt ontdekken dan kun je dat hier doen. En voor de hoognodige rust kun je over de schitterende promenade wandelen en genieten van het uitzicht op de haven.

St. Paul’s Bay

De plaats die genoemd is naar de aanspoeling van de apostel Paulus ligt in het noorden van Malta en bestaat uit de vissersdorpjes Qawra, Bugibba en Xemxija die feitelijk aan elkaar gegroeid zijn. De baai biedt prachtige rotsstrandjes waar toeristen zich graag neervlijen, maar dat geldt evengoed voor de plaatselijke bevolking. In Bugibba en Qawra kun je bovendien goed uitgaan.

Medina

De oudste stad op Malta is Medina. De oude Arabische invloeden zijn hier nog overal merkbaar. De majestueuze stadsmuren omringen een stad met een romantische uitstraling. Door de authentieke kerken en paleizen waan je jezelf in een sprookje. Natuurlijk kun je hier ook gewoon een terrasje pakken of je vergapen aan de Dingli-kliffen die met een hoogte van 253 meter steil op uit zee.

Meer weten over reizen naar Malta?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Malta