Jamaica ervaringen

De Jamaica ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Jamaica,

Er zijn 6 ervaringen met Jamaica geplaatst.

Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.3
Stranden
9.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8

Beoordelingen van Jamaica

Wat vinden anderen van rondreizen in Jamaica?
6,7

Prachtige vakantie vol ontdekkingen

Jamaica
Singlereis met TUI
30-01-2017

Eenmaal in Jamaica aangekomen kregen wij (jong stel) instructies van onze reisleidster vanuit Tui. De bracht ons op de hoogte van alle leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in Jamaica. We besloten om een dagtrip door Jamaica te doen waar we enorm veel van de cultuur mee kregen. We hebben gegeten bij twee jonge Jamaicaanse zussen die voor ons lokale gerechten bereiden en verhalen met ons deelde over hun cultuur. Ook hebben we met dolfijnen en pijlstaartroggen gezwommen wat een prachtige ervaring was. We verbleven in het Samsara hotel in Negril. Het eten was niet erg afwisselend maar op straat zaten heel veel kleine restaurantjes. Overal waar je kwam om te eten maakte ze een praatje met je, dat was echt geweldig. Ze zijn dol op Nederlanders omdat we heel direct en gul volk zijn. De stranden waren verbluffend mooi, witte stranden en azuur blauw water. Als je het water in liep moest je af en toe wel oppassen dat je niet op een rog stapte. Het water was kraakhelder dus je kon ze goed zien, zo lang je maar naar de bodem keek! Ook hebben we een boottocht gemaakt door de moerassen waar we krokodillen hebben gezien. Wat dagen later zijn we meegevaren met een 'glass bottom boot' die je overal op het strand zag. Wel zonde dat ze met de boten tegen het koraal aanvaarde, veel koraal was dan ook dood wat ik heel erg vond om te zien. Onze snorkel instructeur moest een reddingsvest aan doen voor hij te water ging, dat was wel hilarisch maar zulke situaties kom je eigenlijk alleen maar tegen in Jamaica. Het is een arm lang dus ze doen alles voor toeristen en geld. Hierdoor behandelen ze toeristen wel als goden. Op het strand wordt je met rust gelaten door verkopers, een keer komen ze iets vragen maar zeker geen tweede keer. Ze hebben respect voor je en leven met een prachtige 'no problem, tomorrow is another day!' mentaliteit. Ik kan deze bestemming ten zeerste aanraden. Als ik alleen al terug denk aan die prachtige stranden, relaxede reggae muziek, vrolijke en vriendelijke locals.. dan wil ik zooo graag terug!!

Kim Ariens
Gereisd met partner in May 2016
8,8

Prachtige rondreis per huurauto

Jamaica
Individuele rondreis met Better Places
27-03-2016

Wij hebben al veel van de wereld gezien, en Jamaica heeft ons zeer aangenaam verrast. Een ontzettend groen en gevarieerd land met een super vriendelijke bevolking. Het is prima te doen om per huurauto rond te reizen en in verschillende kleinschalige hotels te overnachten. Wij zijn er 7 dagen geweest, maar het is aan te raden om iets langer te blijven zodat je steeds twee nachten op één plek kunt blijven. Vooral de Blue Mountains zijn fantastisch, je kunt hier prachtige wandelingen maken.

Isabel Lara
Gereisd met gezin in March 2016
9,5

Moeder dochter vakantie

Jamaica
Individuele rondreis
22-01-2016

Ik ben 2 jaar geleden met mijn moeder in jamaica geweest we hebben bijde 1 woord er voor prachtig. 'T land,cultuur, eten, we zijn 16 dagen naar het hotel riu negril geweest, prachtig hotel maar we zijn als 2 vrouwen gewoon lekker savonds weg geweest naar feestjes op het strand( 9mile beach) geen een moment onveilig gevoelt. We zijn ook bij mensen thuis gaan eten typisch jaminicaanse eten, echt heel erg vriendelijk en echt lekker eten. We hebben city toure gedaan met de reisorginisatie zelf en we zijn naar kingstone town geweest (museum bob marley) ik ben er zelf mee groot gebracht dus was echr bizonder om het tezien. Om onder de zelfde boom als bob marley gezeten tehebben. Ik vind dit land echt een aanrader. Alles is relax en je wordt het er zelf ook van. Ik zeg alleen geef respect en dan krijg je respect terug;). Mensen hebben daar niet veel, maar zien er zo gelukkig uit en lachen ook heel erg veel. Ik wil zeker nog een keer terug met mijn moeder

One love❤

Samantha
Gereisd met gezin in September 2014
8,5

Relaxed op z'n Jamaicaans

Jamaica
Familiereis met TUI
12-01-2016

Het gehele eiland verkend in 2,5week! Van de geweldige zandstranden aan de super heldere blauw groene zee tot aan de watervallen en jungle en Bob Marley bezienswaardigheden in Kingston! Geweldig, echt voor ieder wat wils, deze bestemming zou zeker door meer reizigers ontdekt moeten worden! Zoals de Jamaicanen zouden zeggen: Jah man

Nicolle Donders
Gereisd met partner in May 2021
8,4

Super relaxte vakantie naar jamaica, "don't worry, be happy"

Jamaica
08-01-2016

Heerlijk naar hotel Samsara in Negril geweest. Erg leuk hotel op de rotsen waar je elke avond de mooie zonsondergang kan zien. Als je geluk hebt, net zoals ik, kun je overdag vanuit je Zonnebed dolfijnen langs zien zwemmen....dat is pas genieten. Mijn man heeft zijn hart op kunnen halen omdat hij vanuit het hotel lekker elke dag kon duiken. Er is een huisrif voor handen en een duikschool met een zeer vriendelijke eigenaar uit Duitsland. De mogelijkheid om excursies te maken is ook voor handen en zijn leuk om te doen. Veel restaurants in de omgeving...ook makkelijk restaurants te bereiken met taxi. Scooter huren is ook een aanrader als je avontuurlijk bent aangelegd. Je moet wel rekening houden met de rijstijl van de Jamaicaan ....

Anita Jansen
Gereisd met partner in November 2015
7,7

Als een koningin op de Dominicaanse Republiek

Jamaica
08-01-2016

Mijn vriend en ik hebben via TUI een all inclusive adults only vakantie naar de Dominicaanse republiek geboekt in de herfstvakantie.
Meestal erg prijzig, maar voor wat je kreeg was dit zeker het geld waard! We zaten in een resort van RIU en daar was alles super geregeld. We voelden ons als een koning en koningin, zo goed werd er voor ons gezorgd. Daarnaast was de omgeving ook prachtig. Er waren veel excursies die je kon boeken, deze waren helaas wel aan de prijzige kant. Desondanks echt een aanrader!

Manouk van Klaveren
Gereisd met partner in October 2015

Heb jij een rondreis gemaakt in Jamaica?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.