Eten & drinken

In de meeste Duitse hotels staat een eenvoudig ontbijt op de kaart: een schaal met vleeswaren en kaas, harde broodjes en een schaaltje met jam en honing. Maar je kunt natuurlijk ook altijd de plaatselijke bakker opzoeken. In de grand cafés bestel je heerlijke espresso of capuccino. Het gebak is er zoet en als je daarvan houdt moet je het zeker bij de koffie nemen. Wil je niet meteen aan de taart gaan, dan kun je vaak in plaats daarvan verschillende chocoladesoorten proeven.

Duitse warme maaltijden liggen meestal zwaar op de maag: vlees, gebakken aardappelen, sauzen en soepen. Allemaal goed te eten en gulle porties. Voor vegetariërs  is het niet gemakkelijk om in traditionele Duitse restaurants geschikte gerechten te vinden. Zelfs een onschuldig ruikend tomatensoepje bevat soms nog vleesballetjes bevatten. Gelukkig is het in de grotere steden niet zo’n probleem om als vegetariër een goede maaltijd te vinden, zeker nu ecologisch verantwoord eten erg in opkomst is.

Voor de bierliefhebbers onder ons is Duitsland een paradijs. In Duitsland vind je 40 procent van het totaal aantal bierbrouwerijen in de wereld. In Beieren alleen al zijn er 800 te vinden. Er zijn zelfs speciale 'bier-touren' die je langs de biergeschiedenis van het land voeren. Iedere streek kent zijn eigen karakteristieke biersoort. Ook wijn is er goed te drinken, bijvoorbeeld uit het Riesling-gebied. Door het koudere klimaat in Duitsland gedijen de witte druiven het beste, vandaar dat er niet zo veel Duitse rode wijnen zijn.

Meer weten over reizen naar Duitsland?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Duitsland