TUI ervaringen

De TUI ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met TUI gemaakt hebben.

Er zijn 84 ervaringen met TUI geplaatst.

Accommodatie
6.8
Vervoer
7.8
Reisleiding
7.4
Prijs / Kwaliteit
7
Algemeen
7.1

Beoordelingen van TUI

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers die een rondreis met TUI hebben gemaakt?
1,0

Auto rondreis

Cuba
Autorondreis met TUI
16-06-2024

Cuba rondgereisd
NOOIT TUI boeken: kleinere gekregen auto dan geboekt; we zijn bedrogen want we moesten bij autoverhuur tot extra onterechte kosten contant betalen anders kregen we de auto niet mee! Klacht ingediend bij TUI maar die reageerde totaal NIET! pas na thuiskomst een bericht van hier kunnen we niets aan doen?! Konden nauwelijks tanken want TUI wist maar niet haar klanten vermeldt. Dus zelfs een 1 is nog te hoog!

Erwin
Gereisd met gezin
3,4

Rondreis door Italie (Toscane)

Italië
Groepsrondreis met TUI
13-06-2024

Een rondreis door een werkelijk prachtig gebied van Italie.
Helaas, onnodig veel bus-uren door een slechte planning, slechte hotels, heel slecht eten en een gids die onvoldoende toe kon voegen. En daarna was het haast onmogelijk om daarover een klacht in te dienen.
Voor mij nooit meer een rondreis met TUI.

Wigi
Gereisd met vrienden
1,0

Colombia is een crimineel en corrupt land.

Colombia
Autorondreis met TUI
09-06-2024

Colombia is een echte afrader met heel veel criminaliteit en een corrupte/criminele regering die samenspannen met deze criminelen voor financieel gewin.

Selma
Gereisd met vrienden
9,8

Mooie reis. Veel gedaan. Geweldige reisleider

Vietnam
Groepsrondreis met TUI
09-06-2024

We hebben gereisd van Hanoi naar Ho Chi Min. Heel veel gezien en gedaan. We hadden een fantastische reisleider. Heel professioneel maar ook grappig. De reis was een aanrader. Een verbeterpuntje is het Emm hotel in Ho Chi Min. Ongezellig en niet schoon.

Lucia de Groot
Gereisd met partner
8,4

Schatten Sardinie

Italië
Groepsrondreis met TUI
04-06-2024

Tijdens 8-daagse Sardinie heel veel 'schatten' gezien. Prachtige ritten langs de kust, naar eiland La Maddalena, door bergachtige rotspartijen. In een woord adembenemend.
De hotels en het eten waren redelijk.
Ik denk met veel plezier terug aan deze reis half mei met prachtige bloemen en veel groen.
De meeste indruk op mij maakten de Nuraghe nederzettingen en de herderslunch in de bossen bij Nuoro.

Marlies
Alleen gereisd
10

16 daagse reis: 6 safari en strand Zanzibar

Tanzania
Individuele rondreis met TUI
26-05-2024

Alles was van top tot teen goed geregeld, het was magisch!! wij hadden voor de luxe glamping gekozen en 5* hotel op Zanzibar. Iedereen stond altijd voor ons klaar en de vakantie liep vlekkeloos! De safari chauffeur was helemaal top, en zorgde heel goed voor ons. Ik zou deze reis aan iedereen aanbevelen! In Tanzania is alles uitgevoerd door het bedrijf Beachsafari.tz de chauffeurs, hotels en lodges - allemaal super kwaliteit. Aarzel niet op deze reis te boeken!

M.L. Prudon
Gereisd met partner
10

Schitterend Andalusië

Spanje
Groepsrondreis met TUI
22-05-2024

We hebben hele fijne ,goed verzorgde groepsrondreis gehad, echt een aanrader, om de 2 dagen van excursies,hadden telkens 1 dag vrij, heel fijn, en we vertrokken van 1 hotel, thr hotel Mijas,heel fijn hotel in een het leuke dorpje Mijas pueblo. Heel goed verzorgd, goed eten, nette kamers en alles wordt goed onderhouden. Het eten is heel goed en vers. En we hadden een hele fijne groep mede reizigers met een top reisgids Hans.

Lily Haagmans
Gereisd met partner
7,4

Mooie reis met verbeterpunten

Vietnam
Groepsrondreis met TUI
03-05-2024

Mooie reis! Helaas is de informatieverstrekking vooraf summier. Een checklist zou handig zijn.
Op zich goede tot zeer goede hotels, alleen het laatste hotel in Ho Chi Min City was niet goed, Emm hotel.
Onze kamer was slecht en het ontbijt was niet goed. Ook de wachttijd van de laatste dag tot vertrek naar vliegveld wil je niet in dit hotel doorbrengen!

M de Boer
Gereisd met partner
5,3

Klassiek Sardinië fly drive rondreis

Italië
Fly-drive met TUI
28-04-2024

De reis was erg duur, waarschijnlijk vanwege de meivakantie periode. Scheelde zo’n 800 euro p.p. Paar dagen eerder vertrek bv, maar dat lukte niet ivm schoolvakantie. Het eerste hotel vonden we vooral ontbijt dramatisch. De periode zorgde er wellicht voor dat er veel restaurantjes dicht waren. Wij hadden ook verwacht dat er wat meer tips zouden zijn voor in de omgeving. De informatie die we gekregen hadden van de rondreis klopte niet met de daadwerkelijke rondreis. Dat was wel jammer. Daardoor nog heel veel zelf uit moeten zoeken.

Anet
Gereisd met gezin
1,0

Gegarandeerd vertrek betekent niets voor Tui

Colombia
Groepsrondreis met TUI
19-02-2024

Ik heb een groepsrondreis met TUI geboekt naar Colombia met gegarandeerd vertrek. Alles op mijn werk geregeld en voorbereiding in volle gang....wordt de reis geannuleerd. Reden: ik was de enige deelnemer! De vermelding Gegarandeerd vertrek is dus een verkooptruc en betekent niks voor TUI. Ook ik beteken niks voor TUI. Ze beweren me gemaild te hebben maar ik kan nergens iets vinden, ook niet in spam. De annulering was een volslagen verrassing. TUI stelt teleur. Onbetrouwbaar en slechte klantenservice.

Margriet
Alleen gereisd
5,2

Rondreis met lange reisdagen en overwegend slechte hotels

Mexico
Groepsrondreis met TUI
09-02-2024

Veel cultuur gezien. 18 daagse rondreis in de sporen van de Maya's. Veel te lange reisdagen en de oponthoud bij de grenzen Belize, Guatemala en Mexico,.
Een dag bijna 18 uur in de bus. Hotels waren vaak ondermaats, oudbollig, muf en de badkamers verschrikkelijk. Zeker geen reis om aan te raden.

Rob
Gereisd met partner
10

Een droomvakantie

Costa Rica
Groepsrondreis met TUI
10-12-2023

Ken je die droomvakanties die reisorganisaties beloven? En die films op een tropische locatie? Dit was echt mijn vakantie. Het was 16 dagen lang genieten. Onze gids Elvis was ontzettend goed in zijn werk en onze buschauffeur Carlos was ook top. Ik heb een fantastische vakantie zonder zorgen gehad!

Els
Gereisd met vrienden
1,0

Geen menselijke betrokkenheid

Nederland
Familiereis met TUI
20-11-2023

Wegens een ziekenhuisopname met verdenking op hersenvlies ontsteking
van onze twee maanden oude zoon hebben we onvoorzien onze reis moeten annuleren. Helaas geen enkele tegemoetkoming vanuit TUI.

Ik kan tot op zekere hoogte policy wel begrijpen maar geen enkele tegemoetkoming terwijl hotel en vliegtuig stoelen gewoon weer in de verkoop gaan vindt ik gezien de omstandigheden getuigen van geen enkele menselijke betrokkenheid naar de klant.

Hugo de Rooij
Gereisd met gezin
5,0

Niet aan te bevelen. Smerige hotels

Thailand
Singlereis met TUI
05-11-2023

Veel cultuur. Hotels zou je niet eens ee varken in laten logeren. Koelkasten met schimmels, badkamers vol schimmels. Echt te gek voor woorden.

Carribeandelight
Alleen gereisd
4,5

Grand Tour Andalusië: mooie reis, waardeloze organisatie

Spanje
Groepsrondreis met TUI
03-11-2023

12 daagse groepsrondreis Grand tour Andalusië
We hebben prachtige dingen gezien, maar voor de rest was het slecht geregeld. TUI doet er alles aan om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.
Enkele voorbeelden:
Geen keuze met diners. Of je het lekker vindt of niet, er is geen keus. Een verzorgingstehuis is beter.
Slechts één Hotel had een klein vervuild zwembadje.
Hotels werden gewisseld en waren allen minder dan verwacht.
Reisleider mocht/wilde/deed niets om dat ze in Spanje niet mocht gidsen.
Te laat aangekomen in Jerez de la Frontera: Álle bodega's gesloten!!!
Rots van Gibraltar: Wilde apen! Ze deden kunstjes en zelfs selfies
4 Sterren hotel: Verwacht 4*-ontbijt. We werden apart gezet met een veel mindere keuze.
Één-persoonskamers waren dramatisch.
Rondreis Andalusië is aanrader, maar doe het niet met TUI

Henri van Leeuwen
Gereisd met partner
1,0

TUI schuift verantwoordelijkheid af

Zuid-Afrika
Fly-drive met TUI
03-11-2023

Wij hebben bij TUI een rondreis Zuid-Afrika geboekt, waarbij ná boeking wordt verteld dat deze wordt uitgevoerd door een agent. Er zijn ons onterechte kosten in rekening gebracht door de autoverhuurder, waarbij de agent en de autoverhuurder erkennen dat de betaling onterecht is maar verzaken om uit te betalen. TUI doet hierin helemaal niets. Bij indienen van een klacht is het verhaal dat je 4 weken moet wachten op een antwoord. Belachelijk voor zo'n dure reis.

M. Jansen
Gereisd met partner
5,0

Grandioos Griekenland

Griekenland
Groepsrondreis met TUI
08-10-2023

Deze 12 dagen durende rondreis die aanving in Athene op woensdag 20 september werd bijna een flop vanwege een falende reisgids/reisleider waar niets vanuit ging. Zijn naam was Alexander van der Wout. Hij heeft ons naar de toegezegde locaties gebracht met de bus, maar dat was ook alles. Ondanks het feit dat hij in Griekenland woont en met een Griekse gehuwd was, wist hij niets over het land te vertellen. Bij zo'n rondreis verwacht je een enthousiaste reisleider die je van alles vertelt over het land, de mensen en natuurlijke over gebouwen en beelden die je onderweg met de bus tegen komt. Maar niets van dit alles. Hij vertelde zelf dat hij verschillende baantjes zonder succes in Griekenland had doorlopen en dat een vriend van hem die voor Tui reizen gidste hem gevraagd had dit ook te gaan doen. Hij was toen een keer met zijn vriend tijdens een rondreis meegegaan en had zich toen als gids bij Tui aangemeld en was toen aangenomen. Beschamenswaardig dat Tui dergelijke lui op deze basis als reisgids aanneemt. Hij kon ook nog een heel slecht uit zijn woorden komen, had een vast stopwoord "maar goed" en het overgrote deel van de medereizigers zag hem ook zo zoals wij hem beoordeelden. Het enige wat hij wist te vertellen waren de koffiestops en de overnachtingsplekken. Ongekend dat zo iemand op zulk een reis in Griekenland als reisgids/leider wordt meegestuurd. Dat hebben we bij eerdere reizen toch wel eens anders gezien. Voor ons misschien wel een reden om in de toekomst niet meer voor Tui te kiezen en Tui voor deze reis beslist niet aan te bevelen. Bovendien was de relatie tussen de reisgids en de chauffeur ook heel belabberd. Regelmatig waren ze het met elkaar oneens welke route gevolgd diende te worden. Niet prettig om hier getuige van te moeten zijn.

Dhr. en Mevr. Grijsbach
Gereisd met vrienden
9,2

Geweldige 12 daagse groepsrondreis Grand tour Andalusië

Spanje
Groepsrondreis met TUI
05-10-2023

In september 2023 met TUI de 12 daagse groepsrondreis Grand tour Andalusië gemaakt. Alle bezochte waren leuk en interessant om te bezoeken. Granada met de Alhambra, Alcazar in Sevilla, te veel om in enkele zinnen op te noemen. Deskundige lokale gidsen vertelden uitgebreid over de geschiedenis van een bepaalde stad. De reisleidster Koviljka was werkelijk TOP!!! Ze organiseerde alles goed, gaf mensen duidelijke informatie over vertrektijden van de bus, en gaf duidelijk aan wat er overal te zien of te beleven was. Daarnaast was ook de chauffeur heel goed. Het avondeten in een aantal hotels was soms wat karig. Je kon in de meeste plaatsen wel naar een goed restaurant gaan om daar wat te eten. Het ontbijt in de hotels was wel overal goed. Een super leuke reis, die mede door de inspanningen van de reisleidster echt een belevenis is geweest. Echt een aanrader!!

Marcel
Alleen gereisd
8,2

Een prachtige rondreis en het programma was echt gevarieerd en geschikt voor alle leeftijden.

Nederland
Groepsrondreis met TUI
03-10-2023

Jammer dat wij door Tui totaal niet op de hoogte werden gehouden over de aardbeving die net had plaatsgevonden. (rondreis van 8 september tot en met 22 september)
Bij aankomst op het vliegveld van Marakech had de aardbeving net plaatsgevonden en er werd door niemand duidelijk verteld wat er aan de hand was.
Na lang zoeken vonden we de reisleder Abdou (niet bij de vlag van Tui en niet staand voor de deur met een bord, zoals gebruikelijk is) maar die was zeer beknopt in zijn uitleg.
Er had een aardbeving plaatsgevonden en we zouden zonder bagage naar het hotel vertrekken en de volgende dag de koffers kunnen ophalen bij het vliegveld.
Intussen kwamen zeer verontrustende berichten vanuit het thuisfront omdat op de Nederlandse tv uitgebreid werd stilgestaan (met beelden) bij de omvang van de ramp.
Abdou wuifde onze vragen weg en had duidelijk de opdracht gekregen om geen paniek te zaaien en dat begrijp ik ook wel.
Maar het blijft toch vreemd dat Tui op de Nederlandse tv zei dat ze met iedere reiziger persoonlijk contact zouden opnemen. En letterlijk met NIEMAND van deze groepsreis is contact geweest met Tui,
De reisleider zelf werd pas na 1 week gebeld met Tui om aan te geven dat de overnachting in Ourzazate met 1 nacht werd verkort, omdat daar blijkbaar weinig te doen was. (slaat natuurlijk nergens op, want anders had Tui dit niet in het programma opgenomen!).
We kregen een extra overnachting in Marakech maar wij als reizigers hebben met eigen ogen kunnen zien dat het beoogde hotel in Ourzazate beschadigd was en dat we daarom een update hadden gekregen naar een ander hotel.
Heel begrijpelijk allemaal, maar wel jammer dat wij. als reizigers niet werden geïnformeerd over het een en ander.
Juist bij calamiteiten moet je als reiziger blind kunnen vertrouwen op de informatie van je reisorganisatie en dat is helaas niet gebeurd, hetgeen ik persoonlijk erg nalatig vind!
De reis zelf was erg leuk en prima georganiseerd en de chauffeur was een toppertje.
Mijn advies aan Tui is dan ook om altijd eerlijke informatie rechtstreeks aan de reiziger te verstrekken, zeker bij calamiteiten.
Hopelijk hebben jullie iets aan mijn advies.

p..s Het laatste hotel in Essouira was echt slecht en kunnen jullie beter vervangen voor een ander hotel!

Met vriendelijke groeten Carla

Carla Van Aken
Gereisd met partner
9,4

Geweldig , Grand tour

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met TUI
27-09-2023

Augustus bleek toch een hele goede maand te zijn om deze reis te maken. Koud in de ochtend en avond, maar overdag heerlijk weer. Hierdoor veel dieren gezien. De big-five is gelukt. Van de 21 dagen maar 1 middag regen. De reis is erg afwisselend . De reisleider Riaan een topper en de buschauffeur Wellington geweldig. De lange dagen in de bus, ook dan voldoende stops. Een aanrader!
.

Juliette Vlierman
Gereisd met gezin
3,8

Klassiek Griekenland: slechte service van TUI

Griekenland
Groepsrondreis met TUI
23-09-2023

Wij boekten de rondreis Klassiek Griekenland met TUI Nederland.
Al voor vertrek werden wij verkeerd geïnformeerd. De boekingsbevestiging vermeldde foutieve informatie over vereiste reisdocumenten voor Belgen. Vooraleer we schriftelijke bevestiging kregen dat een geldige identiteitskaart voldoende was, waren we heel wat boze telefoons verder.
De excursies moesten ter plaatse CASH betaald worden. Er werd rekening gehouden met korting voor senioren maar onze twee kinderen, studenten, hadden ook recht op korting, zelfs gratis toegang, en hebben dit niet gekregen. Wij moesten 20 euro per persoon betalen voor de excursie naar Akropolis, hoewel zij dus gratis entree hadden. Steeds opnieuw werd dit door TUI niet begrepen. Een cursus begrijpend lezen is zeker een aanrader voor deze organisatie.
De hotels die TUI boekt zijn "middenklasse", een relatief begrip. Toch was het hotel in Delphi naar onze normen geen middenklasse hotel. De bedden hadden een erge dunne matras en zijn klein. De badkamer was volledig onbruikbaar. Veel te klein en stinkend. Ook het ontbijt stelde niet veel voor.
De klachtenafhandeling van TUI is lamentabel. Ze schuiven alles op de klant af en lezen niet wat je schrifjt. Ze beschikken niet over de juiste informatie en antwoorden niet op het gestelde probleem. Klantvriendelijkheid is ver te zoeken. Winstbejag lijkt het enige te zijn dat telt.

Cindy
Gereisd met gezin
7,0

Rome totaal, plotseling veel goedkoper

Italië
Groepsrondreis met TUI
19-09-2023

Boeking via internet gedaan. Gisteren 18-9 betaalde ik het resterende bedrag. Tot mijn verbazing zag ik, dat de reis 90 euro pp goedkoper werd aangeboden, dat is dus 180 euro voor 2. Telefonisch contact gehad, TUI mag dit doen, prijzen kunnen verschillen. Ik vindt dit wel een heel groot verschil en voel mij genomen, de reis kan dus goedkoper. De reden waarom dit prijsverschil is, blijft onduidelijk.

Carolien de Goede-Smit
Gereisd met partner
7,6

Enorm mooi land

Thailand
Groepsrondreis met TUI
18-09-2023

Het rondtrekken was best pittig .de bus was wel heel goed dus daarvan niks aan te merken .je ziet enorm veel op zo een korte periode .sommige dingen miste ik wel .vb Thaise dans of een echte grote voedselmarkt .onze gids was niet op en top (ma e ) ze wist niet veel dingen uit zichzelf die je in de avond zo eens kon bezoeken of zo. (Je moest alles dan wel zelf opzoeken . Bij de uitstappen en lunch is geen drinken voorzien (dit is bij te betalen ) neem de uitleg van tui met een korrel zout ,geen parelwitte stranden gezien.en met de tuk tuk Euh 5min ? Ma dan neem je zelf wel eentje in de avond best gezellig .de hotels waren vrij goed .hele grote bedden die goed lagen . De olifanten hebben wij zonder tui geboekt bij de mensen en dit was zo leuk .

Sil
Gereisd met partner
8,2

Rondreis Spanje/ Portugal compleet

Spanje
Groepsrondreis met TUI
25-08-2023

WAUW! Wat hebben we veel gezien en gedaan in 10 dagen tijd. We hadden een hele leuke groep mensen, totaal met 23 personen. De jongste van de groep was onze dochter van 16 en de oudste een mevrouw van 76.

Onze Portugese buschauffeur Joachim bracht ons over veilig naar toe. Hij lachte altijd was wel in voor een praatje al was de communicatie lastig.

En dan Gerben onze reisleider alle lof voor hem. Hij kan met zoveel passie vertellen over de geschiedenis van de plaatsen/ steden die we bezocht hebben. Een man die houdt van zijn job!

De accommodaties waar we in verbleven waren redelijk. Het avondeten kunnen ze er beter uithouden. Dat was minder. Misschien dat Tui daar eens naar kan kijken.

Maar kort samengevat de reis was geweldig.

Familie Bressers
Gereisd met gezin
8,0

Groepsrondreis Spanje Portugal compleet