TUI ervaringen

De TUI ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met TUI gemaakt hebben.

Er zijn 53 ervaringen met TUI geplaatst.

Accommodatie
7.3
Vervoer
7.7
Reisleiding
7.6
Prijs / Kwaliteit
7.3
Algemeen
7.3

Beoordelingen van TUI

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers die een rondreis met TUI hebben gemaakt?
7,0

Spanje en Portugal Compleet

Spanje
Groepsrondreis met TUI
15-05-2023

Het reisprogramma was zeer interessant, (fysiek) goed te doen voor alle deelnemers en dankzij de goede reisleider zeer interessant en boeiend. Hij wist veel achtergrond informatie over de landen en de (highlights van de) locaties op een hele leuke manier over te brengen. Echt heel goed!

Wat de reis helaas qua waardering naar beneden haalde naar een onvoldoende is het eten tijdens deze reis.
• Sowieso dat het programma maar voor 5 van de 10 dagen voorziet in een diner
• De meeste deelnemers miste het diner op de 1e reisdag. Immers, je moet vroeg op Schiphol zijn, is er gelijk een stevig programma in Madrid (met veel lopen) maar moet je vervolgens zelf je (avond)eten gaan regelen (wat voor velen door de taalbarrière niet echt gewaardeerd werd)
• De in de hotels geserveerde maaltijden waren echt ondermaats: qua kwaliteit en hoeveelheid. Te armoedig qua samenstelling. Al met al wel erg veel salade en droge broodjes.
• Meerdere keren was het niet mogelijk drankjes te bestellen en moest je het doen met water dat op tafel stond.

Let op! Als je een dieet(wens) hebt kan het zijn dat je zonder eten (diner) naar bed gaat. Het is ons echt tijdens de reis overkomen. Al bij de boeking van de reis in de TUI winkel viel op dat zij het afschuiven naar de reisleider (waardoor het o.a. niet op de reisbescheiden vermeld wordt). Maar als die het niet goed regelt (of kan regelen) dan krijg je dus zo'n exces. Wij hopen dat dat door TUI wordt opgepakt en verbeterd. Helaas werd onze klacht met een algemene reactie afgehandeld, dus dat zal waarschijnlijk dus niet gebeuren. Kortom, wees gewaarschuwd als je dieetwens of een allergie hebt.

Frans Miriam
Gereisd met partner
9,6

16 dagen klassiek rondreis Cuba

Cuba
Groepsrondreis met TUI
14-04-2023

Met een TOP reisleider Josdany en TOP chauffeur een geweldige reis door Cuba gemaakt.
Mede door Josdany en zijn enthousiasme ben ik verliefd geworden op Cuba, de bevolking en de prachtige steden en natuur.

Wilma
Alleen gereisd
8,2

Highlights off Costa Rica

Costa Rica
Groepsrondreis met TUI
22-03-2023

Mijn reis was fantastisch, natuur is prachtig!!
Onze reisleider LUC DELVAUX was
Top!!
Zoveel ervaring en kennis, passie 👌
Door hem was deze vakantie onvergetelijk !!

Carine Van Den Hoeck
Alleen gereisd
9,2

Highlights van Colombia

Colombia
Groepsrondreis met TUI
28-02-2023

De rondreis was geweldig, fijne reisleiders, een gezellige groep, goede hotels en een goede chauffeur.
Prachtige bezienswaardigheden, wat een mooi land. Heel divers, van groene koffieplantages tot de woestijn!

Jolanda Wuijts-van Zelm
1,0

Slechte website met misleidende informatie, servicemedewerkers die geen servicemedewerkers zouden moeten zijn!

Spanje
Groepsrondreis met TUI
07-02-2023

27-01-2023 heb ik een reis geboekt via TUI. Enkele dagen later werd de aangeboden reis goedkoper. Dus belde ik de Servicedesk met de vraag hoe het kan omdat volgens de informatie op de website de kortingen zouden vervallen op 01-02-2023. Nu, een paar dagen later, blijven de kortingen staan, plus nog eens 11% er bovenop. Ik vroeg om uitleg maar kreeg een ongeduldig antwoord, waarna werd het gesprek halverwege door een zeer onaangename dame verbroken! Slechte website met misleidende informatie, slechte reisorganisatie!

Kamila
Gereisd met partner
10

Je krijgt een geweldige indruk van Cuba

Cuba
Groepsrondreis met TUI
04-02-2023

Je hebt een Cubaanse reisbegeleider die goed Nederlands spreekt en die veel vertelt over het land. De hotels zijn prima en het eten ook. Deze reis is echt een aanrader.

Mariska de bok
Gereisd met partner
7,6

Groepsrondreis Cuba

Cuba
Groepsrondreis met TUI
23-01-2023

Ik heb samen met mijn man een rondreis gemaakt op Cuba en het was een onvergetelijke ervaring! Het was een gezellige groep met een fantastische reisleider Yosdany. Hij heeft ons de wonderen van Cuba laten mee maken op een authentieke manier. De reis was wel erg vermoeiend om dat we in een korte tijd heel veel te zien kregen, zonder tussentijds goed te kunnen rusten.

Shah
Gereisd met partner
8,8

Beoordeling Cuba Libre rondreis

Cuba
Groepsrondreis met TUI
21-01-2023

Ik heb een rondreis gemaakt op Cuba met TUI. Het was een hele gezellige groep en we hebben hele leuke herinneringen gemaakt! De reisleider Yosdany was top! Hij is een Nederlands sprekende Cubaan die erg zijn best heeft gedaan om ons zoveel mogelijk van het land te laten zien. Vooral de extra tips over waar we het beste konden gaan eten heb ik als zeer fijn ervaren! Al met al heb ik een top vakantie gehad die ik zeker zou aanraden!

Aron de Vries
Alleen gereisd
6,6

Typische Tui (kras) rondreis

Cuba
Groepsrondreis met TUI
20-01-2023

Leuke samenstelling van de reis en dankzij de uitstekende gids Yosdani een prachtige beleving van Cuba meegekregen. Jammer dat de vele hotels die je tijdens de reis betrekt heel erg onder de maat zijn, zeer passend bij de rondreizen van Tui ( Kras)..de betere hotels/ hotelkamers zijn er maar blijkbaar niet goed genoeg voor de gasten van Tui c.q. de contracten en afspraken die Tui maakt.

Sharda S
Alleen gereisd
6,4

Israël en Jordanië 12 daagse groepsreis

Israël
Groepsrondreis met TUI
16-10-2022

Geen opvang in Amman waar we onverwacht moesten overnachten. Airporthotel heel slecht en na 3 uur rust en zonder ontbijt naar Tel Aviv waar we gelijk begonnen aan de excursies.
Door Rosj Hasjana alles dicht. Geen Yad Vashem, winkels restaurant dicht. Geen openbaar vervoer 3 dagen lang.
Verder was het prima, goede gids, hotels redelijk, eten prima
Jordanië
Slechte gids, niet verstaanbaar ( veel informatie gaat daardoor verloren) veel te vol programma. Hotel Amman slecht, andere hotels prima. Prachtige dingen gezien
Laatste dag excursie laten vervallen zodat we Een heerlijke relaxte middag konden hebben aan de Dode Zee in een prachtig hotel
Tip: zorg voor een verstaanbare gids, kort het programma in of verleng het met 2 of 3 dagen met een rustdag ertussen.
Beoordeling gids is gemiddeld. Gids Israël uitstekend, maar Jordanië beneden maats vandaar ook een 6 gemiddeld

Marijke vd Berg
Gereisd met partner
8,8

Hoogtepunten Italië

Italië
Singlereis met TUI
29-09-2022

Geweldige reis!! Heel veel gezien in 12 dagen!! Alles heel goed geregeld door chauffeur Werner!
Veel waar voor je geld!!
Al vaker met kras op vakantie geweest , zou het weer doen!!

Monika Eijkens
Alleen gereisd
8,0

Een zeer complete rondreis met ervaren gids en top chauffeur!

Ierland
Groepsrondreis met TUI
27-09-2022

Ik wil de 8 daagse groepsreis Hello Ierland van Tui van harte aanbevelen.
Een zeer compleet programma, heel veel gezien zonder het gevoel van haast gehad te hebben. Een goede gevarieerde hotelkeuze. Zeer deskundige gids en buitengewoon vriendelijke, behulpzame goede chauffeur.
Een programma wat ik al mijn vrienden aan kan bevelen, organisatie en dagelijkse omgang en uitvoering van de tour was vlekkeloos.
Hiernaast een mooi groep medereizigers en ook nog fantastisch weer.....maar dat is niet te plannen.

Barbara Wijbenga
Gereisd met partner
5,0

Zuid Afrika 17 daagse rondreis

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met TUI
16-07-2022

Slechte informatie van tui over de reisdocumenten. Voor Swaziland heb een vacinatie bewijs op papier nodig. Was ons niet duidelijk. D e eerste 4 dagen erg veel stress van gehad en weinig reisplezier omdat we dan Swaziland niet inmochten. De reisleider Izac was niet toegankelijk en liet ons maar in onzekerheid. De reisleider vertikte het om Engels te spreken, sprak zuid afrikaans wat vaak moeilijk of niet te verstaan was. Er waren veel onduidelijkheden. Hij gaf geen tijden aan en kan problemen niet opvangen. Werd dan boos en geïrriteerd. En weigerde dan met de reizigers te communiceren. Het is een prachtige reis maar hierdoor was er veel frustratie wat zo jammer is van deze reis.

Laura Bos
Gereisd met gezin
1,0

Echt heel erg teleurgesteld

Frankrijk
Familiereis met TUI
24-07-2020

Wegens corona wilde wij niet meer vliegen naar onze bestemming van menorca-spanje. Van alles werd beloofd, van een full refund tot vouchers maar er word totaal niet aangehouden en het blijken loze beloftes. Door paniek om al ons geld kwijt te raken namen we ons voor naar normandie te gaan, met als 2e week bretagne op de planning. Gewoon met de auto zodat we terug kunnen als we willen of de grenzen zouden sluiten. Eenmaal in normandie zijn wij ons rot geschrokken door de manier waarop de locals omgaan met de maatregelen opgesteld door macron, hun eigen president. De kok draagt zijn mondkap op de kin en hoest in zijn handen om vervolgens het eten aan te raken. En dat is nog maar 1 voorbeeld. We voelen ons onveilig en willen naar huis. Toen wij tui belde om te overleggen waren ze onbegripvol en we mochten niets omboeken of het geld reserveren. Als een kenau werd er tegen ons gepraat en we zijn al ons geld kwijt.
Achteraf hadden wij nooit het geld vroegtijdig moeten overmaken, maar wegens belofte voor refund of voucher hebben we dit toch gedaan. Wij gaan nooit meer boeken bij tui.

Theuns
Gereisd met gezin in July 2020
1,0

Onreglementair Tui!

IJsland
Autorondreis met TUI
13-06-2020

Wij hebben een reis naar Ijsland geboekt bij Tui. Die is gecanceled ivm Corona. Begrijpelijk natuurlijk. Zij dienen echter officieel de keus bij de klant te laten n.a.v. de recente uitspraak van de Europese unie: refund of voucher. En doen dat ook geven ze aan: je krijgt nu een voucher, en kan dat na een jaar omzetten in een refund. Dat is natuurlijk niet hetzelfde, noch reglementair. Weet niet of meer mensen die ervaren hebben, doch dit is natuurlijk niet correct.

Enige trip die we via Tui zouden willen maken is weer dezelfde reis/ bestemming, alleen is die nu in een vergelijkbare periode 400 euro duurder!

Peters
Gereisd met partner in April 2020
1,0

Vakantie verpest en getild door TUI

Kaapverdië
Familiereis met TUI
27-01-2020

Zondag 5 januari 2020 zouden wij middels een bij TUI geboekte reis een week naar de Kaapverdische eilanden gaan .

Midden in de nacht afgereisd naar Schiphol , bagage ingechecked , zelf ingechecked , door de douane en anderhalf uur gewacht bij de gate .

Tien minuten voor boarden werden we omgeroepen : uw vlucht is gecancelled , de koffer wordt uit het vliegtuig gehaald . Voor verdere informatie mag u naar de ticketbalie van TUI .

Daar kregen we te horen dat er niet geland kon worden door een stofstorm , dat deze al 24 uur aan de gang was en......dat de overige passagiers de avond daarvoor waren geinformeerd .

Waarom dat bij ons niet was gedaan ( twee telefoonnummers , mailadres en huisadres afgegeven ) kon niemand verklaren .

Voor omboeken naar een andere bestemming waren we , met mogelijkheid voor een week vakantie ,
doordat niet even gebeld was te laat : gaar van het wachten terug afgereisd naar huis ( 2 x heen , 2 x terug , vier uur in de auto voor ons ) contact gemaakt met TUI en kregen te horen dat de vlucht na 48 uur doorgang kon vinden .

Oftewel , 2x 8 uur vliegen voor 3 nachten …....

Affijn , veiligheid voor alles en aan die storm kan TUI ook niets doen , wel erg slordig van het niet bellen of mailen .

Dezelfde middag werden de kosten van de stoelreservering teruggestort.
Een week later , na veel bellen / mailen de reissom .

Maar nu komt de oplichterij .
De avond van tevoren ( dus terwijl men al wist dat er niet geland kon worden ) een excursie geboekt en betaald . Nu weigert TUI deze kosten terug te betalen want dat had binnen 12 uur door ons gecancelled moeten worden ( terwijl we dus voor niets op de luchthaven zaten te wachten op een vlucht waarvan TUI al wist dat die niet zou worden uitgevoerd.........)

Wie het snapt mag het me uitleggen .

Over gebeld en gemaild enzovoorts maar er wordt een gordijn aan smoezen opgetrokken .
Elke medewerker die je spreekt vindt het “ heel vervelend voor u “ maar kan “ helaas “ niets voor je doen .
Het reserveringsnummer ontbreekt in de database.
Het boekingsnummer van het reisbureau wordt niet herkend . (?)
De agent ter plaatse werkt niet mee.
Wij kunnen niet in dat systeem kijken .


Van een grote maatschappij verwacht je na het verpesten van je vakantie , als je heel positief ingesteld bent , misschien nog een soort van compensatie maar in plaats daarvan wordt je ook nog eens door ze belazerd .

Tot zover onze ervaringen met TUI .

Je voelt 'm al aankomen , voor wie zonder zorgen naar de zon wil raden we deze maatschappij niet aan en dat is nog vriendelijk uitgedrukt .

C. Nadort
Gereisd met partner in January 2020
1,0

Waardeloos!

Frankrijk
Familiereis met TUI
14-11-2019

Waardeloos: voor de eerste keer een wintersport geboekt bij TUI (voorheen al jaren met zeer veel plezier bij Bizztravel en Sunweb). Een mooi gebied gevonden met een gezellig dorpje dicht op de piste. Geboekt en betaald en de kinderen blij gemaakt met mooie foto's van omgeving, skigebied en appartement. Worden we de volgende dag "doodleuk" opgebeld door TUI met de melding dat het appartement niet beschikbaar is, terwijl dit een definitieve boeking is! Dat is ontzéttend zuur natuurlijk. TUI komt ook niet met een alternatief en we zijn ook nog eens hotelkosten kwijt voor een geboekt hotel wat niet geannuleerd kan worden. TUI is waardeloos, jullie moesten jullie kapot schamen, zeer teleurstellend!

Benno Zwanenburg
Gereisd met gezin in February 2019
8,6

Mooie reis in Mallorca

Spanje
Familiereis met TUI
31-07-2019

Oh wat een mooie vakantie hebben wij gehad. En TUI was op alle fronten top. Zowel met de reis als de accomodatie. Heel erg bedankt TUI. Groetjes, Julia

Julia
Gereisd met gezin in July 2019
9,0

Super

China
Groepsrondreis met TUI
06-07-2019

Rondreis China. In 1woord SUPER!!!. Super reisgids.... Heel veel gezien.....Mooi hotel.. lekkerr eten.... mooi weer. Alles goed voorzien. Prachtig.

K. Malgie
in June 2019
1,0

Waardeloos

Spanje
Individuele rondreis met TUI
21-11-2017

Geboekt met "vroegboekkorting". Tijdens reis bleek dat alle reizigers die bij TUI dezelfde reis hadden geboekt het aanbod hadden gekregen om, tegen een zeer geringe vergoeding, te verlengen met een 5 daagse strandvakantie (half pensioen). Voor dit alles betaalden zij ook nog eens honderden euro's minder !!!............Reactie TUI: Men werkt tegenwoordig met flexibele prijzen en deze kunnen van dag tot dag anders zijn.....een beetje de beurs dus......Dus trap niet in die fooi die ze vroegboek korting noemen......o ja....kon een bloemenbon krijgen....maar niet opgehaald

Henk Hilgerdenaar
Gereisd met partner in August 2017
4,0

Ontspannen Mexico

Mexico
09-01-2017

Playa del Carmen is een gezellige plaats met veel restaurants en winkels. Je kunt er heerlijk eten, relaxen en er hangt een ontspannen sfeer. Maar het hoogtepunt was wel snorkelen met de walvishaai. Wat een prachtig en imposant dier om mee te zwemmen. Samen met de Maya tempels die je kunt bezoeken, maakt Mexico uniek en een leuke plek om een keer te bezoeken.

Ilona Rijk
Gereisd met partner in May 2015
6,0

TUI: kan zoveel beter...

Macedonië
Familiereis met TUI
20-06-2016

Je bent om 5 uur ’s morgens uit A’dam vertrokken en hebt niets gegeten/gedronken en bent om 10.00 uur voor het welkomstpraatje in een zaal. Maar koffie? Niets, schaam je TUI! De nieuwe TUI-vertegenw. zocht nog zijn weg en gaf vooral onnodige excursie-info. ipv de praktische dingen die je eerst wil horen. Maar excursieverkoop was belangrijker. Wel goede info in folder maar die had je liever eerder gehad (gedownload) want info moet over het algemeen beter; o.a. de snack-voucher was bij hotel Tino onbekend, onduidelijk over vertrekplaats van excursies, wel/geen voucher nodig, welke boot, welke gids, waar wachten op wie, (groepen door elkaar) soms toch engels-sprekende gids, geen info mbt schoeisel en drinken, (als je er bent hoor je het te laat) hoe zwaar het fysiek is, wat bij cancellen ivm slecht weer, wie/waar lunchpakket, info over ontbijt bij vroeg vertrek is nihil. (onbekend met procedure luchthaven gooide menigeen, niet wetende wat wel/niet vliegtuig in mag, alles maar weg want brood was te droog en te vroeg (06.00 uur) om al op te eten en drinken mag niet mee. Een bijsluiter is daarom niet verkeerd want er blijkt genoeg tijd te zijn vóór en na douane voor je "ontbijt”.  Zelfs het pakje drinken in de tas werd geaccepteerd)
De reis boeken: Met name de aspecten mbt de opties in het vliegtuig mogen wel duidelijker op de site. Een checklist van wat je allemaal minimaal uitgeprint en bij je moet moet hebben is wenselijk want het is nogal wat. Daarna zou de folder naar je huisadres gestuurd moeten worden of een link om te downloaden; dan is een betere voorbereiding mogelijk.
Er wordt goed terug-gerapporteerd. (email)
Excursies: drie vooraf geboekt en zeker waard maar je kan beter ter plekke goedkoper boeken en hebt ook meer keuze bij lokale (o.a. nederl. Lale-tours) aanbieders die met kleinere groepen gaan. Het “sanitair” bij Galicnik vooral voor mannen was schandalig: een smerig Frans toilet (gat in grond) wat moeilijk en (zeker bij regen) zelfs gevaarlijk bereikbaar was over schuin aflopend gladde stenen waarna je al glijdend eindige in een onvoorstelbaar smerige, stinkende strontplek, vrijwel zonder afscherming, geen waterspoeling, geen handen wassen etc. Toilet voor vrouwen ook vies. Maar daarna wel je lunch opeten… Dat je dit accepteert voor je klanten… dit had allang vernieuwd moeten worden. Te vies voor woorden, schaamteloos! TUI, Foei!! 
Gidsen: Een met engelse grammatica Ned. sprekende gids met zelf bedachte trefwoorden, soms leuk, ook irritant want veel ging verloren. Een nogal eens chaotisch verhaal. Hield zelfs vol dat twee mensen op een fresco ziek waren terwijl ze duidelijk als misdadigers in een voetenblok gevangen waren gezet. Wat verzint ie dan nog meer? De local-engelstalige jonge local-gids was uitstekend; vakkennis, taal, structuur, info, enthousiasme; allemaal prima.
Vliegtuig: Beenruimte (comfort-geboekt) is goed maar de breedte is zéér onvoldoende. Noem het geen economy- maar sardine-klas; de hele vlucht last van "service" in gangpad; om de haverklap een duw omdat het veel te smal is of je kon er niet uit wegens "verkoop" gedoe. Zelfs water werd niet gratis aangeboden. Hoogst irritant en beschamend. Dus alweer: TUI, Foei!

Ronald
Gereisd met partner in June 2016
8,0

Tours Playa del Carmen Mexico

Mexico
Familiereis met TUI
10-05-2016

Verschillende tours bij TUI geboekt, uitstekend geregelde goede tours. Helaas twee keer de tourgids 'Remco Lange' gehad, deze man praat zeer neerbuigend en kinderachtig tegen een groep volwassenen. De twee groepen waar we mee weg zijn geweest zijn het er over eens dat het zeker de moeite is om van te voren te informeren wie de gids is om deze man te ontwijken. Hij kan de busreis heeeeel lang maken.

Chris Hanemaayer
Gereisd met gezin in May 2016
9,0

Top geregeld bij tui!