Home
Blog
Bestemmingen
Ontdek wintersport dit seizoen in Noorwegen

Ontdek wintersport dit seizoen in Noorwegen

op 23 november 2017
2 minuten leestijd
Ontdek wintersport dit seizoen in Noorwegen

Wil je dit winterseizoen de Alpen eens inruilen voor een nieuwe ervaring? Denk dan eens aan Noorwegen, een unieke bestemming voor je volgende wintersport. En door de sneeuwzekerheid en de vele winteractiviteiten is het Scandinavische land de laatste jaren uitgegroeid tot een must-visit voor wintersporters!

Wintersport in Noorwegen wordt steeds populairder en we begrijpen wel waarom. Het gemiddelde wintersportseizoen loopt in de diverse skigebieden van begin november tot begin mei, waardoor je in de meeste gevallen zelfs in de meivakantie nog kunt skiën. Ook ligt er gegarandeerd een dikke laag sneeuw door de noordelijke ligging en begeef je je midden in de adembenemende natuur.

Rustige en verlichte pistes

De noordelijke ligging gaat gelukkig niet ten koste van het daglicht. Gemiddeld gaat de zon in de diverse skigebieden slechts een uur eerder onder dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. Maar om je een beetje tegemoet te komen hebben ze ook hier een oplossing voor bedacht. Je kunt namelijk in veel gebieden, waaronder Trysil, op een aantal verlichte pistes in de avond skiën. Tot slot is er in Noorwegen weinig plaats voor massatoerisme, waardoor er geen drukte te vinden is bij de pistes en skiliften en je onbezorgd de bergen op en af kunt.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Grootste skigebied van Noorwegen

In het oosten van Noorwegen, vlak aan de grens met Zweden vind je Trysil, het grootste skigebied van Noorwegen. Het skigebied kent 67 pistes met een totale lengte van 75 kilometer, waarbij de afdalingen goed verdeeld zijn over de zwarte, rode, blauwe en groene pistes. In het gebied vind je vele ski-in/ski-out resorts, waardoor je direct na je ontbijt de rustige piste weer op kunt. Als je een doorgewinterde wintersporter bent, vergeet dan niet om ‘Run 75’ aan te doen. Deze zwarte afdaling heeft een hellingsgraad van maar liefst 44 graden, ideaal voor de diehard wintersporters. Maar het gebied is niet alleen populair onder de ervaren skiërs en snowboarders, ook staat Trysil bekend als een kindvriendelijk gebied, met drie zones speciaal voor kinderen en uitstekende faciliteiten voor het hele gezin.

De totale winterbeleving

Combineer je jouw wintersport het liefst met andere winterse activiteiten? Noorwegen is hét land voor de ultieme ‘winter experience’. In de regio vind je meer dan 100 kilometer aan langlaufloipes en zijn er meerdere plekken waar je op een hondenslede kan stappen om de omgeving van Trysil op een geheel andere wijze te ontdekken. Als je lichaam aan het einde van de dag wel wat opwarming kan gebruiken, kun je nog een bezoek brengen aan de spa, het zwemparadijs of een van de gezellige après-ski barren.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Snel en gemakkelijk

Vanuit Amsterdam vlieg je al vanaf €99 rechtstreeks met KLM naar Oslo, waarvandaan je binnen 2,5 uur met de bus in Trysil staat. Wil je liever alles in één keer regelen? Bekijk dan eens de pakketten van TUI, waarmee je vanaf €382 per persoon al kunt gaan wintersporten in Trysil. Voor meer informatie over Trysil of een van de andere Noorse wintersportgebieden kun je terecht op de website van Norway Home of Skiing.

 

Meer blogs