Bezienswaardigheden

Stockholm

Stockholm is een wereldstad vol cultuur en trends. De naam ‘Venetië van het Noorden’ dankt de stad aan het feit dat het gebouwd is op 14 eilanden die door bruggen met elkaar verbonden worden. De oude binnenstad Gamla Stan is een aanrader voor iedereen die zich wil laten verrassen op het gebied van cultuur, uitgaan en culinaire hoogstandjes. Ga de koninklijke juwelen bekijken in het Koninklijk Paleis of bezoek een van de vele musea. Ook het opvallende stadhuis is de moeite waard om te bezichtigen met zijn rode kleur en mozaïektegels. Dit is trouwens de plaats waar elk jaar de Nobelprijs wordt uitgereikt. Vlak buiten Stockholm begint de scherenkust met vele eilanden. Voor zonaanbidders een must!

Göteborg

Aan de westkust van Zweden ligt Göteborg, de grootste havenstad van het land. Hier is zelfs nog meer industrie te vinden dan in Stockholm en de stad is dan ook nog volop in ontwikkeling. In Göteborg is het enorm gezellig en er hangt een hele goede sfeer. Als je een rondreis door Zweden hebt gepland dan is Göteborg een goede startplek. De architectuur is schitterend en je vindt er forten, een stadsgracht, ruime parken, mooie pleinen, goede (vis)restaurants en heel veel culturele evenementen. Ook het grootste amusementspark van Zweden, Liseburg, is hier te vinden. Het park staat niet alleen bekend om zijn vele attracties, maar ook om de concerten die hier worden gegeven.

Malmö

In het verleden was Malmö een Deense stad, maar inmiddels behoort het tot Zweden en is het de op twee na grootste stad van het land. De streek rond Malmö staat bekend om zijn schitterende kastelen, maar ook de vele bossen, heuvelruggen en ander natuurschoon. Het klinkt vreemd voor een industriestad, maar Malmö kent dus veel omringende natuur en ook veel parken in de stad zelf. Uitgaan kun je er ook uitstekend.


Dalarna

Eén van de populairste streken van Zweden is Dalarna, waar oude tradities nog tot de dagelijkse gang van zaken behoren. Als cultuurliefhebber ben je in deze provincie aan het juiste adres. Maar ook als je van de natuur houdt, is het hier prima vertoeven. Vanaf de bergen komen veel watervallen naar beneden klateren en de bossen worden doorkruist door rivieren en schitterende meren. Waar je ook van houdt, in Dalarna vind je het!

Norra Norrland

De provincies Norrbotten, Lappland en Västerbotten liggen in het noorden van Zweden en samen beslaan zij het gebied Norra Norrland. Hier wonen de Samen op de manier zoals hun voorouders dat eeuwen geleden ook al deden. Rendierteelt, visvangst en de jacht zijn de voornaamste manieren om in hun levensonderhoud te voorzien. In Norra Norrland is voor de natuurliefhebber veel te beleven, want er zijn schitterende Nationale Parken te vinden. Wandelaars en bergbeklimmers kijken hier hun ogen uit. De Kebnekaise, met zijn 2100 meter hoge top de hoogste berg van Zweden, ligt ook in dit gebied.

Meer weten over reizen naar Zweden?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Zweden