Bezienswaardigheden

Londen

De hoofdstad van Engeland leent zich niet alleen voor een korte stedentrip, ook een langere vakantie kun je hier prima doorbrengen. Naast de Big Ben, The London Eye en andere toeristische attracties, heeft de stad namelijk veel verborgen schatten. Ga bijvoorbeeld eens naar Prince Henry’s Room, één van de weinige gebouwen die de beruchte brand van 1666 overleefde.

 

Stonehenge

Dit monument bij het dorpje Amesbury bestaat uit grote staande stenen die in de verte wel iets van onze (veel kleinere) hunebedden weg hebben. Het is één van de beroemdste prehistorische bouwwerken op aarde. Geschat wordt dat Stonehenge ongeveer 2300 jaar voor Christus gebouwd werd, maar waarvoor de constructie precies gebruikt werd, staat nog niet onomstotelijk vast.

Cornwall

Deze streek in het uiterste zuidwesten van Engeland is omgeven door water en het zal dan ook niet verbazen dat de visserij een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van Cornwall. Tegenwoordig is het een belangrijke toeristenstreek vanwege de schitterende natuur. Het Eden Project, een grote, deels overdekte botanische tuin, mag je zeker niet overslaan.

Oxfordshire

Deze streek is waarschijnlijk de sjiekste van Engeland. Hier vind je natuurlijk de wereldberoemde Oxford Universiteit, maar ook de geboorteplaats van de voormalige premier Winston Churchill en het pittoreske stadje Henley-on-Thames. Een geweldige streek om per fiets te verkennen, want ook het landschap is erg fraai.

 

Peak District

Echte actievelingen trekken naar dit zeer populaire nationaal park, waar je de mooiste natuur van Engeland vindt, maar ook fraaie dorpjes en historische plekken. De grootste trekpleisters zijn echter de grotten en de rotsen, die de moeite van het beklimmen zeker waard zijn. Ben je iets minder avontuurlijk aangelegd, dan pak je de fiets of bestijg je een paard om het gebied te verkennen.

Meer weten over reizen naar Verenigd Koninkrijk?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Verenigd Koninkrijk