Bezienswaardigheden

Nationaal Park Kibale

Dit is waarschijnlijk het bekendste nationaal park van Uganda en niet zonder reden. In dit prachtige woud kom je vooral veel apen tegen, waaronder chimpansees, maar ook nijlpaarden en olifanten. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te overnachten in een boomhut, midden tussen de dieren.

 

Kampala

In de jaren ’80 was Kampala door de politieke onrust in Uganda een gehavende hoofdstad, maar grootschalige renovatieprojecten hebben voor een compleet nieuw gezicht gezorgd. Nu is Kampala het trotse politieke en commerciële hart van het land, waar je goede restaurants vindt en hotels van internationale allure. Tegelijkertijd heeft de stad zijn Afrikaanse identiteit kunnen behouden.

Nationaal Park Mgahinga

Liefhebbers van schitterende vulkaanlandschappen mogen dit kleine park zeker niet overslaan, maar Mgahinga staat vooral bekend om zijn grote gorillapopulatie. Mgahinga werkt samen met twee andere nationale parken en samen bieden ze een thuis aan de helft van alle gorilla’s op aarde. Omdat mensen virussen kunnen overbrengen op gorilla’s dien je wel op gepaste afstand van de dieren te blijven.

Jinja

Hoewel het nog steeds niet helemaal zeker is, wordt aangenomen dat de Nijl in de buurt van deze stad aan het Victoriameer ontspringt. Jinja ontwikkelt zich in rap tempo tot het centrum van extreme sporten in Uganda. Vooral de woeste wildwatertochten die je hier kunt maken, zijn van absolute wereldklasse.

 

Kabale

Dit is de hoogstgelegen stad van Uganda (2000 meter) en de regio eromheen wordt door het fraaie landschap wel het Zwitserland van Afrika genoemd. Prachtige heuvels en meertjes vormen samen met de berggorilla’s de voornaamste redenen om Kabale te bezoeken.

Meer weten over reizen naar Oeganda?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Oeganda