Malta ervaringen

De Malta ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Malta,

Er zijn 12 ervaringen met Malta geplaatst.

Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
7.3
Stranden
5.9
Steden
6.9
Eten & drinken
7.7
Activiteiten
7.4

Beoordelingen van Malta

Wat vinden anderen van rondreizen in Malta?
7,3

Mooie eilanden!

Malta
20-01-2016

We verbleven op Malta maar hebben ook Comino en Gozo bezocht. Alle drie erg mooie eilanden met fijne stranden. Naar de blue lagoon geweest super mooi! Op Malta veel leuke verschillende eettentjes echt van overal ter werels keuze qua eten voor een prima prijsje! Vriendelijke mensen en leuke uitgaansgelegenheden.

Irene
Gereisd met vrienden in August 2013
5,0

Prachtig eiland met veel Italiaanse en Arabische invloeden. Het eten is zalig!

Malta
15-01-2016

Naast Malta heb ik de twee andere beroemde eilanden, Gozo en Comino, bezocht. In Gozo vond ik het bijzondere natuurfenomeen Azure Window erg indrukwekkend. Anders dan Malta, waar je vooral lekker kunt eten en shoppen. Comino is een ander eiland waar je vooral kunt duiken, snorkellen en natuurlijk zwemmen. Het zeewater is glashelder en zeker waard om mooie foto's te schieten. Valletta, de hoofdstad van Malta, is ook een must see. Daar heb ik lange strandwandelingen gemaakt langs de boulevard en heerlijk gegeten en geshopt. Omdat we weinig tijd hadden, hebben we de stad middels een koets verkend. Erg raadzaam. Zo zie je bijna de hele stad in een uur tijd. Daarna ga je natuurlijk te voet. Mdina is de oude hoofdstad van Malta. Als je geinteresseerd bent in de geschiedenis van Malta, dan zou ik deze stadtje zeker bezoeken. Erg interessant. Ik vertel het niet, want anders is het niet meer interessant ;)

Marina
Gereisd met gezin in June 2015
8,5

Helaas bewolkt en veel wind

Malta
Familiereis met TUI
10-01-2016

Het was jammer dat het bewolkt was, want in combinatie met veel wind was het koud als de zon weg is. Voor de rest is Malta best een leuk eiland waar je lekker uit eten kunt of leuke excursies kunt maken. De mensen daar zijn ook super aardig, maar als we van tevoren hadden geweten dat er weinig zon zou zijn hadden we niet gegaan.

Desiree
Gereisd met gezin in June 2013
8,8

Zussentrip naar malta

Malta
09-01-2016

Samen met mijn zusje ben ik dit jaar met TUI naar Malta gereisd, en we enorm leuke tijd gehad! Samen hebben we de hele week van alles gedaan , we zijn zo'n beetje het hele eiland over geweest, van stad naar strand en het eiland is echt een aanrader! Ik had zelf niet verwacht dat het zo leuk zou zijn, ook het hotel was goed geregeld.

Esla Shokir
Gereisd met vrienden in July 2015
5,0

Prachtig, als je weet waar je moet zijn

Malta
Familiereis
09-01-2016

Malta is op het eerste gezicht een combinatie van een goedkope Spaanse bouwstijl, kroatische kiezelstranden, Italiaanse afvalproblemen, Chinese overpopulatie en hobbelige Belgische wegen met een Engelse menukaart. Pas als je weet waar je moet zijn zie je de mooie landschappen, prachtige gebouwen, ongelooflijk mooie stranden en heerlijk verse vis. Mocht je naar Malta gaan, staar je dan niet blind op een bepaalde plaats, maar ga alsjeblieft naar Gozo, Comino, Valletta, Mdina, st peterspool (naast Marxaxxlokk) en naar Tuffiha Bay. Het is er vrij goedkoop en in 10 dagen heb je het hele eiland goed kunnen zien.

Luuk Walta
Gereisd met partner in July 2015
9,0

Alles mogelijk op 1 klein eilandje..

Malta
Groepsrondreis met TUI
08-01-2016

Malta, ' the rock' waar moet ik beginnen? 4 jaar geleden was mijn eerste keer en ik was meteen verliefd! Malta heeft een rijke geschiedenis, je vindt Romeinse gebouwen, oude Egyptische tempels. Deze tempels zijn ouder dan de piramides en stonehenge! Naast prachtige gebouwen zijn er mooie lange stranden, waar je heerlijk kunt snorkelen. De heldere zee geeft je een prachtige kijk op het leven in het water.

Waar ik elk jaar vooral voor terugkom, is het eten! Waow! Heerlijke verse zeegerechten en zelfs in de fancy restaurants, zijn de prijzen niet duur. Een lekkere Maltese wijn erbij, uitzicht op de zee, wat wil je nog meer? Aanradertje: in de st julian bay zit St Giuliano. Fancy eten aan het water, topservice en ongelofelijk lekker eten!

De jeugd kan zich de hele nacht vermaken in Paceville, het uitgaansgebied van Malta. De grootste en dikste clubs vind je hier. Alle muziekstijlen zijn mogelijk en met 4 etages, is Hugo's the place to be. Ben je meer van de oldschool hip hop? Ga dan naar Havana!

Uren kan ik er nog over doorpraten, maar je moet het zelf ervaren!

Maureen Brinkman
Gereisd met vrienden in April 2015
8,3

The place to be Malta

Malta
06-01-2016

Malta kent weinig zandstranden, er zijn veel rotsen waar ze trappetjes aan hebben gemaakt waardoor je overal waar je komt eigenlijk wel kan zwemmen. Wij hadden een scooter gehuurd en hebben heel veel gezien. Het eten is verrukkelijk, de mensen zijn aardig en spreken goed Engels en overal heb je mooi uitzicht. Malta is echt een aanrader! (Vooral als je een scooter hebt gehuurd is het erg leuk om overal heen te gaan)

Anne
Gereisd met partner in June 2015
7,2

In 10 dagen Malta rond

Malta
30-09-2015

Op het eerste gezicht is Malta niet zo mooi als ik had gehoopt en verwacht. Maar na even goed zoeken zijn er toch een aantal hele mooie plekjes. Valetta en Mdina zijn prachtige historische steden waar een hoop te zien is. Ook barst Malta van de mooie tuinen, waar je heerlijk de hele middag kan zitten met een drankje en een boek. Het busvervoer op Malta is heel goed geregeld en je kunt overal komen met de bus zolang je geen haast heb. Ook is er voor ieder wat wil te eten op Malta, omdat de Maltese keuken uit een mengelmoes van verschillende culturen bestaat. Het lekkerste ijs vind je halverwege de hoofdstraat van Valetta! De mooiste plek is Azure Window, op het naastgelegen eilandje Gozo. Een boottocht naar de Blue Lagoon is ondanks de overload aan toeristen ook zeker de moeite waard!

Elvira de Goede
Gereisd met vrienden in May 2021
5,2

Vakantie Malta

Malta
30-09-2015

Een land waar ik niet bepaald van onder de indruk was.
Het heeft enkele mooie steden en met de bus reizen is daar wel makkelijk en ze zien er leuk uit.
Het strand was helemaal niets daar (als het er al was)
Geen bestemming die ik aan zal raden.

A
Gereisd met partner in May 2021
7,3

Klein maar mooi en rustig eiland met veel cultuur

Malta
30-09-2015

Gozo zou ik zeker aanraden dit is een klein eiland dat bij Malta hoort waar weinig mensen wonen en veel cultuur is mooie kerken, ect. Als men wil gaan voor rst en genieten van een welverdiende vakantie niet te ver weg dan is dit een mooie bestemming.

Mariette
in May 2021
7,3

Klein maar mooi en rustig eiland met veel cultuur

Malta
30-09-2015

Gozo zou ik zeker aanraden dit is een klein eiland dat bij Malta hoort waar weinig mensen wonen en veel cultuur is mooie kerken, ect. Als men wil gaan voor rst en genieten van een welverdiende vakantie niet te ver weg dan is dit een mooie bestemming.

Mariette
in May 2021
7,0

Malta

Malta
17-02-2015

Malta was erg leuk en gezellig. Aardige mensen leuke kroegen. Het nadeel was dat ze daar links rijden en dat het verkeer zich eigenlijk niet aan regels houden dus dit was erg gevaarlijk. Je kan heel goedkoop met de bus maar deze stopt om de 100 meter dus het duurt drie kwartier voordat je ergens bent. Dit was niet echt motiverend om activiteiten te ondernemen:( Verder wat er was, was echt leuk!

Anouk Tiebot
Gereisd met partner in May 2021

Heb jij een rondreis gemaakt in Malta?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.