De Egyptische keuken bevat veel invloeden uit het Midden-Oosten, Griekenland, Italië en Frankrijk. Het eten is er absoluut smakelijk, maar je hoeft geen culinaire hoogstandjes te verwachten. De Egyptenaren eten driemaal per dag een warme maaltijd. Groenten worden nauwelijks geserveerd bij de maaltijd, eerder aardappelen of tomaten. Fruit is in Egypte volop verkrijgbaar. Was en schil het fruit voordat je het gaat eten!
Water is uiteraard erg belangrijk in Egypte. De andere nationale drank is zwarte thee met veel suiker. Deze dorstlesser kun je ook drinken zonder suiker, maar daar moet je dan wel nadrukkelijk om vragen. Koffie wordt op de Turkse manier gezet (met drab onder in het kopje). Mineraalwater is overal verkrijgbaar. Let er wel goed op dat de dop onbeschadigd is. Alcohol is voornamelijk verkrijgbaar in bars van de luxueuzere hotels. Omdat Egypte veel islamieten kent die geen alcohol mogen drinken, wordt het niet op prijs gesteld om in het openbaar alcohol te nuttigen.
Meer weten over reizen naar Egypte?
Bekijk hier alle informatie