Bezienswaardigheden

Nicosia

Dehoofdstad Nicosia wordt letterlijk verdeeld door de ‘Green Line’, de grens tussen het Turkse en Griekse deel van Cyprus. Wanneer je een bezoek brengt aan Nicosia zijn het Cypriotisch Museum, het aartsbisschoppelijk paleis in de oude stad en de sfeervolle wijk Laiki Yitonia absolute aanraders.

Pafos

Het pittoreske havenstadje Pafos is één brok historie. Al in 320 voor Christus werd Pafos gesticht en uit die tijd kom je nog steeds overblijfselen tegen. Zo ontdekte men in de jaren zestig van de vorige eeuw mozaïeken op de vloeren van een aantal Romeinse villa’s en vertellen vooral verhalen uit de mythologie. De meeste mozaïekvloeren vind je in het huis van wijngod Dionysos. Verder vind je in Pafos de zogenaamde koningsgraven: graven van rijke inwoners uit de 3e eeuw voor Christus.

Koúrion

Wil je weten hoe een Romeinse stad er vroeger uitzag? Ga dan naar de ruïnes van de Romeinse stad Curium (Koúrion) die boven op een rotsplateau liggen. Het mooiste gebouw is absoluut het amfitheater, maar ook de processieweg, het stadion en de Villa van Eustolios zijn prachtig. Uitkijkend op zee kun je in Koúrion genieten van deze goed bewaard gebleven stukken historie.

Pétra tou Romioú

Cyprus is het eiland van Aphrodite, de godin van de liefde, en in Pétra tou Romioú kwam zij volgens de overlevering aan land. Oké, de omgeving en de steile kusten zijn er erg mooi, maar het gaat natuurlijk om het verhaal erachter. Verliefde stellen moeten deze plaats dus zeker niet overslaan!

Tróodosgebergte

Midden in het Tróodosgebergte kom je schitterende kloosters en kerken tegen uit het Byzantijnse tijdperk, inclusief goed bewaard gebleven fresco’s. Het westelijk gedeelte van het gebergte wordt veelbezocht door pelgrims die naar het rijk versierde Kykko-klooster komen. Ook de natuur in het Tróodosgebergte is schitterend.

Meer weten over reizen naar Cyprus?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Cyprus