Witropa Travel ervaringen

De Witropa Travel ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Witropa Travel gemaakt hebben.

Er zijn 84 ervaringen met Witropa Travel geplaatst.

Accomodatie
8.9
Vervoer
9.2
Reisleiding
9.6
Prijs / Kwaliteit
9.2
Algemeen
9.3

Beoordelingen van Witropa Travel

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met rondreizen van Witropa Travel?
10

Waanzinnige rondreis door prachtig Costa Rica

Cuba
Autorondreis met Witropa Travel
21-11-2022

Onze reis in Costa Rica was echt ongelooflijk mooi, veel mooier dan verwacht. En alles was top geregeld door Witropa Travel.
Toen ik mijn zelf bedachte reisplan voorstelde aan Willem en collega's wilden ze me graag helpen. Zelf had ik al wat mooie plekjes gevonden, waar we wilden
verblijven. Het team van Witropa Travel geeft je meteen een goed gevoel. De reisroute werd wat aangepast, tips werden uitgewisseld, de huurauto en verzekeringen, alles werd snel geregeld, ze denken goed met je mee. Met een veilig gevoel gingen we op reis.
De 4x4 huurauto werd keurig op tijd gebracht bij het eerste leuke adresje,
een oase van rust, 20 minuten van het vliegveld. Daarna gereden naar Puerto Viejo de Talamanca, en inderdaad met de Waze app en het wifi kastje kom
je overal. Zelfs zonder internetverbinding.
In een prachtige luxe glampingtent midden in de waanzinnge jungle begrepen we waar iedereen het over had.
Costa Rica is zo mooi, zo groen met lieve mensen, lekker eten, goeie sfeer. En de stranden zijn geweldig. Ook leuk om de verschillen te zien.
De gezellige caribische sfeer, waar de locals dansen op het strand, of de authentieke rustige stranden bij Uvita, de kleurrijke markt bij Dominical beach en wonderschone playa Ventanas, zullen we nooit vergeten. We hadden onderweg goed app contact met Marlot van Witropa, maar meer om te delen in welk paradijs we nu weer waren beland. Alles verliep vlekkeloos.
Ook de reis naar het noorden, richting Boca Tapada, waar je bij de ecolodge je auto liet staan en met een bootje werd opgehaald naar een prachtig
natuurgebied, waar de boomhut op je wachtte. En later nog een nachtje in een prachtige bungalow aan het meer. Alles klopte.
Het zelf rijden is geweldig, de hoofdwegen zijn prachtig. Laat de regentijd je niet weerhouden, november vonden wij een toptijd.
Niet druk, niet heet, af en toe flink regen, maar de volgende dag weer alles zonnig en fris. Iedere dag een slipperdag.
Toen ook de zon nog scheen met wonderlijk uitzicht op de Arenal vulkaan vanuit je bed en de skytram je prachtige vergezichten liet zien kon het niet meer stuk.
De goeie tips die we vooraf meekregen zijn super leuk, dat gaf net dat beetje extra. Om bijvoorbeeld even om te rijden om een ijsje te halen of krokodillen te zien. Wij hebben geen mug gezien, geen spinnen of slangen wat iedereen vraagt, maar leuke aapjes, toekans, mini kikkertjes en neusbeertjes.
Als je die wel graag wilt zien, dan moet je zeker de nachttour doen, hoorden we al. Er is genoeg te doen voor jong en oud.
Marlot bleef tot de laatste seconde op ons letten, een kanjer is het.
Denk geen seconde langer na, Costa Rica gaat je alles bieden en meer nog. En met Witropa Travel erbij voel je je veilig en laat je alleen maar genieten.
Een dikke tien plus voor Willem, Marlot en het hele topteam. Hoop dat jullie nog velen blij kunnen maken. Pura Vida!

Reinalda Spaargaren
Gereisd met partner
9,0

Geweldig

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
25-10-2022

Onze reis naar Costa Rica was in een woord geweldig. We hebben enorm genoten van de natuur, mede dankzij de mooie plekjes die Witropa voor ons gevonden hadden. Of het nu ging om een boomhut temmidden van de vogels of een prachtige plek recht aan zee, overal kwam de natuur als het ware "binnen". De tips die we mee kregen voor plekjes om koffie te drinken of leguanen en krokodillen te spotten hebben we allemaal bezocht, en de dieren gezien! Goede tips dus :-). Het alle mooiste vonden wij het bezoek en de overnachting bij de Bribri indianen. Een heel lief gezin dat ons mee liet draaien in hun gezinsleven, een ontzettend mooie ervaring. We kijken met veel liefde terug op deze reis.

Judith Gordon
Gereisd met partner
9,6

Perfecte organisatie van begin tot einde rondreis Costa Rica door Witropa

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
20-10-2022

Samen met Willem en Annemieke een 17-daagse rondreis samengesteld geheel gebaseerd op onze eigen wensen. Het leek ons namelijk dat een 16-daagse reis die je door heel Costa Rica voerde niet erg geschikt was om ook nog echt te genieten en niet alleen maar te verplaatsen. Zo hadden we een ruwe schets die we samen met Witropa in een aantal mailcontacten hebben gefinetuned. Ik vind dat zo geweldig dat je precies datgene kunt bestellen waar je zelf behoefte aan hebt en niet verplicht bij de kerstman b.v. op bezoek moet, omdat dat nu eenmaal in de rondreis is inbegrepen. Aan al onze wensen werd voldaan en we kregen nog heel interessante tips ook. Uiteindelijk hadden we alleen maar prima tot uitstekende accommodaties, een nagenoeg fonkelnieuwe 4x4 (die we echt wel nodig hadden richting Monteverde en Boca Tapada) en al een aantal excursies van tevoren vastgelegd. Witropa had alles netjes op onze naam gezet en betaald. En overal werden we verwacht en heel hartelijk ontvangen. Nagenoeg alle excursies waren privé en dat geeft zoveel ruimte om vragen te stellen en met volle teugen te genieten. En heus, geen enkele excursie duurde de afgesproken 2 of 3 uur....hoe bevlogen de Costa Ricaan over zijn eigen land kan en vooral wil vertellen heeft ons steeds weer verbaasd. Dit los nog van de kennis omtrent de natuur die iedere gids bezat. Want dat is wel een aanrader: ga zo mogelijk met een gids op stap; je ziet zoveel meer. Een andere tip: ga lekker in het regenseizoen. Het is overal zooooo rustig (soms wel erg rustig) en het regent heus niet elke dag de hele dag en regent het wel dan direct een avondhike regelen want je ziet de meest mooie kikkers dan.
We maakten dankbaar gebruik van de uitgebreide reisbeschrijving van Witropa met tips voor onderweg, de planning van de hele rondreis en de uitleg mbt de geboekte excursies. Als laatste wil ik ook mijn verbazing uitspreken omtrent de perfecte planning van alle betrokkenen zoals de gidsen, de chauffeurs etc. Alles was tot in de puntjes geregeld door Witropa en we hebben nergens tevergeefs gewacht, überhaupt nergens hoeven wachten en alles klopte. Alhoewel Willem daarvoor waarschuwde kunnen ze er hier in Nederland nog iets van leren hoe je het mensen naar de zin moet maken. Grote pluim aan het hele team en bedankt voor deze (waarschijnlijk) once in a lifetime maar PURA VIDA experience !!

Willem van Rooij
Gereisd met partner
9,0

Heerlijke trip

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
31-08-2022

Wij vonden een prachtige, afwisselende reis door een groen en fascinerend Costa Rica. De plekken zijn vooraf uitgezocht in overleg met Willem. Het is overal groener dan groen, maar toch is het op elke plek weer anders.
De hotels/lodges waren over het algemeen heel netjes, ruim en mooi gelegen.
Hoogtepunten voor ons waren Torteguero (+ de reis daar naar toe), Samara met ontbijt op het strand, Manuel Antonio en de snorkeltour naar Isla de Cano. Ook de gravelweg naar Drake Bay is een attractie op zich.
Het boeken van een rondreis door Costa Rica bij Witropa is een aanrader. Alles prima geregeld en eventuele achtervang in Costa Rica aanwezig.
Wij kijken met veel plezier terug op onze trip!

Bart
Gereisd met gezin
9,5

Beste vakantiereis ooit!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
24-08-2022

Wauw, we zijn nu een week terug in NL en nog steeds enorm onder de indruk van onze geweldige rondreis in Costa Rica.

Enkele weken voor vertrek bleek dat we niet naar Bhutan konden door corona maatregelen. Willem van Withropa heeft toen razend snel gehandeld en ons alsnog een waanzinnige rondreis kunnen aanbieden. We (oma 71 jaar, moeder en zoon van 13 jaar) hebben 4 weken rondgereden in een 4×4. Begonnen in San José en via Sarapique, naar het noorden en daarna via Samara afgezakt naar Corocavado.

Highlights:
Tubbing, diverse national parks, frogs Heaven, Ziplinen, Samara en Antionio Manuel beach. De mensen! Pura Vida….

Enige nadeel: ik vrees dat deze reis niet te overtreffen is en heb nu al heimwee.
Mocht je erover denken om naar CR op vakantie te gaan, niet twijfelen en doen!!

Ook veel dank aan Marlot die ons tijds de rondreis met whatsapp voorzag van tips en ondersteuning.

Mirjam Knies
9,8

Fantastische reis door een prachtig land

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
14-08-2022

Wat een fantastische reis hebben we (gezin, 2 volwassenen en 3 puber-jongens) gemaakt in Costa Rica (juli 2022). Meestal boeken en regelen we alles zelf, maar in de voorbereiding op onze reis voor Costa Rica stuitten we op Witropa Travel en besloten we van deze expertise gebruik te maken. En daar hebben we absoluut geen spijt van gehad. Er wordt goed geluisterd naar je wensen. Alle accommodaties en excursies zijn bij lokale Costa Ricaanse ondernemers. We hebben gekozen voor een mix van de basic en iets luxere accommodaties. Alle excursies waren top georganiseerd. Soms hadden we zelfs een privé gids. Daarnaast kregen we tips voor stopjes/restauarantjes/excursies onderweg of ter plaatse. Bovendien heb je tijdens je reis ook contact met Witropa; deze reisorganisatie zorgt ervoor dat je reis onvergetelijk wordt. Annemieke, Willem, Marlot en eventuele anderen, dank voor een prachtige vakantie.

Louise
Gereisd met gezin
9,0

Fantastische rondreis "op maat"

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
03-08-2022

Net als de voorgaande review waren wij 20 jaar eerder in Costa Rica geweest. Dit jaar kwamen we terug moet onze zoons van 17 en 19 jaar oud. We hadden vooraf dus al een aardig idee van wat we wilden, en hadden dus wel specifieke wensen. Dus hebben we samen met Witropa ons eigen maatwerk reis samengesteld. Wat een fijne reisorganisatie!
Vooraf hebben we goed kunnen zien wat Witropa te bieden had, omdat alles heel open werd gecommuniceerd, zowel de hotels als het programma. Wij hadden 17 dagen en baseerde onze reis gedeeltelijk op de 16-daagse rondreis die Witropa aanbood. We vonden dat een aantal van de accommodaties wel wat eenvoudiger mochten en we hadden ook wat specifieke wensen, zoals een bezoek aan Corcovado in plaats van Puerto Viejo. Alles was te regelen, en het contact liep snel en goed. Uiteindelijk kwamen we tot onze perfecte reis, voor een passende prijs. Alle overnachtingsplekken waren goed, maar een aantal van de overnachtingsplekken waren echt fantastisch. Een adembenemende reis! Vooral de wandelingen met gids vonden we geweldig. Fantastisch geregeld allemaal.

JAAP BAKKER
Gereisd met gezin
8,8

Geweldige reis en uitstekend georganiseerd

Costa Rica
Familiereis met Witropa Travel
26-07-2022

Een geweldige reis met Witropa! Mijn vrouw en ik waren ruim 20 jaar geleden al samen geweest en nu zijn we met onze dochters van 19 en 17 geweest. De communicatie met Witropa vooraf en tijdens de reis was zeer professioneel en vriendelijk. Marlot hebben we zelfs nog gezien in Manuel Antonio bij de geweldige surfschool van haar man! Je kunt zelf de verschillende hotels kiezen en als je eerst effe Googled heb je goed idee van waaruit je kiest. Een beetje Spaans is handig maar niet nodig maar de Costaricanen stellen het wel enorm op prijs. Wij hadden veel bagage dus een grotere huurauto en rijden is anders dan in NL met 2 baans wegen maar heel goed te doen, zelfs in de bergen! We hebben veel activiteiten en excursies gedaan en de tips voor onderweg waren ook goede leidraad hierin. Absolute aanrader via Witropa!!!

Pieter J
Gereisd met gezin
8,8

22 daagse reis kris kras door costa rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
21-07-2022

We wilden graag een keer naar Costa Rica, door de schitterende verhalen van diverse mensen die we hebben gesproken. Na wat rondzoeken op internet kwamen we uit bij Witropa, na een eerste mail met daarin in onze wensen. Kregen we al snel een voorstel die bijna aan onze wensen voldeed, na wat aanpassingen, was het de reis die aan onze verwachtingen voldeed.
Onze reis begon wat ongelukkig, door de sores op Schiphol misten we onze aansluitende vlucht vanuit Panama naar San Jose.
Na contact met Willem en Marlot van Witropa hebben ze alles kunnen omzetten zodat we toch nog naar Tortuguero konden.
De rest van onze reis is zeer soepel verlopen, door het uitstekende draaiboek wat samengesteld was door Willem en zijn collega's, ook de tips in het draaiboek tijdens het reizen zijn zeker zeer bruikbaar. En wat moeten we verder zeggen over onze reis, het was in een woord geweldig, kriskras door Costa Rica met hikes, zippen, hangbruggen, avondwandeling en niet te vergeten Corcovado, natuurlijk is het ene verblijf het andere niet maar allemaal van een goed niveau. En wat een schitterende natuur, dieren en vriendelijke mensen hebben we gezien en ontmoet in Costa Rica. Deze ervaring kan je eigenlijk alleen maar ervaren door er heen te gaan, en dan is Witropa zeker een juiste keus

Michel hoogwerf
Gereisd met partner
10

Fantastische 14 daagse rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
01-07-2022

Wij hebben afgelopen 30 mei t/m 12 juni jl. een 14 daagse rondreis gemaakt door Costa Rica welke geheel was verzorgt door Witropa! Kortom het was echt fantastisch! Elke dag was een verrassing, we hebben veel gezien en genoten. Enige rijvaardigheid is wel wenselijk. Tussendoor hebben Willem en Marlot contact met ons gehouden wat wij als prettig ervaarde.
Onze hoogtepunten waren wel Arenal, Monte Verde, Sarapiqui, de rit naar de waterval in Valverde Vega, Manual Antonio en als topper de eerste 2 dagen op Tortuguero met reisgids Alex Araya. Alex heeft een diversiteit aan plaatselijke dieren laten zien, verteld over het land, natuur, de bevolking van Costa Rica en hun gewoontes. De ochtend en middag rondvaart is een aanrader. Wij hebben aangegeven om te willen overnachten in luxe en locale locaties en dat hebben we ook gehad.
Ga je naar Costa Rica en wil je een geplande rondreis, gebruik deze organisatie!!..
Via deze weg willen wij dan ook Willem en Marlot bedanken voor de uiteenzetting van onze prachtige rondreis door Costa Rica!!..

Roel van der Linden
Gereisd met partner
8,0

Prachtige en ontspannen rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
12-06-2022

Op basis van de aangeboden reisprogramma's van diverse reisbureaus een eigen programma in elkaar gezet met 10 locaties en diverse excursies. De reis begon in San José al waare wij de huurauto inclusief WiFi in ontvangst hebben genomen. Daarna hebben via Tortuguero, Puerto Viejo, BriBri, Sarapiqui, La Fortuna, Rio Celeste, Rincon de la Viejo, Monteverde, Manuel Antonio en afsluitend in San José zo'n 2000 km door Costa Rica gereden. Alles was tiptop en vooraf geregeld en geboekt door Witropa. De communicatie en het contact met Witropa voor en tijdens de reis verliep uitstekend. Ook de transfers naar diverse excursies was vooraf geregeld.
Slechts 1 accommodatie (niet uitgekozen door Witropa) is slecht bevallen. Dit was het Karahe Beach Hotel in Manuel Antonio. Wij zaten in een zeer gedateerde bungalow die niet de moeite waard was om in te verblijven met zijn tweeën laat staan een geheel gezin. Heerlijk gegeten bij diverse lokale soda's en duurdere restaurants. We kijken terug op een prachtige vakantie met mooie herinneringen aan een adembenemende natuur en hebben veel wildlife van dichtbij kunnen spotten.

Barry
Gereisd met partner
9,6

Prachtige tocht door het binnenland en langs de kusten van Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
06-06-2022

Samen met het team van Witropa een 14-daagse rondreis op maat samengesteld. 7 locatie bezocht en 2 nachten per locatie, wat goed te doen was. Begonnen in het schitterende Tortuguero waar we ongelooflijk veel dieren hebben kunnen spotten, toen door naar de mooie kust bij Puerto Viego. Toen door naar het binnenland - Arenal en Rio Celeste waar we de regenwouden hebben bezocht. Vervolgens naar Sámara aan de Pacific kust. Hierna weer het binnenland ingedoken naar het schitterende Monteverde om als laatste een paar dagen uit te blazen en te snorkelen aan de kust bij Manuel Antonio. Alle accomodaties en activiteiten zijn uitstekend geregeld door Witropa. Alle communicatie en planning verliep soepel ook tijdens de reis!

Noor en Jack
Gereisd met partner
8,8

Prachtige rondreis Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
20-05-2022

We hebben een prachtige rondreis gemaakt van 26 dagen, door Costa Rica. Hotels, transfers etc, waren keurig geregeld. We kijken terug op een reis vol prachtige natuur, want dat is wat dit land te bieden heeft.

Henk en Tineke
Gereisd met partner
10

Schitterende roadtrip door Costa Rica!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
22-02-2022

Rond de jaarwisseling hebben we als familie genoten van een heerlijke rondreis door Costa Rica! We zijn uitstekend geholpen door Witropa met de planning van de reis en ook ter plekke was het heel prettig dat Willem goed bereikbaar was. De locaties waren fijn en goed geregeld. We hadden heel goed weer deze weken dus van de vele regen die hier ook kan vallen hebben we weinig gezien :) Na een prachtige start in de jungle van Tortuguero ontvingen we onze huurauto's en kon de roadtrip beginnen. Wat een ideaal land om zelf te rijden. Binnen een paar uur rijd je weer een totaal andere omgeving in! We reden naar de vulkaan Arenal die deze dagen prachtig zichtbaar was. Het eten was leuk en lekker bij de diverse soda's. Via de prachtige omgeving van Rincon de Vieja reden we naar het heerlijke strand van Samara waar we gesurfd hebben en dolfijnen hebben gespot. Daarna maakte we een mooie trip met prachtige uitzichten naar Monteverde. Ook de tip van Willem voor een koffietentje onderweg leverde een prachtig uitzicht op! In het nevelwoud zijn we natuurlijk met de ziplines gegaan. De hangbruggen vonden we onvergetelijk, we hadden goed weer en hebben genoten van de apen en de vogels hoog in de bomen. De reis hebben we afgesloten in het regenwoud bij Uvita vlakbij de oceaan waar we ook nog walvissen gespot hebben en een mooie vogeltrip op de Tarcoles rivier hebben gedaan. Witropa en Costa Rica dus van harte aanbevolen!

Familie Huibers
Gereisd met gezin
9,5

Wat een unieke tropische verrassingsreis volledig verzorgd door Witropa.

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
16-02-2022

wat een geweldige vakantie wat een prachtig land wat betreft flora en fauna en wat een lieve ,aardige behulpzame mensen. maar ook wat prachtig om regelmatig of road te rijden want veel binnenwegen zijn niet verhard. over de stijlste hellingen,de diepste dalen door riviertjes, heerlijk.en wat zijn we ontzotgt doorWitropa, vanaf het moment van offerte aanvraag tot en met de tuiskomst. fijne tips voor onderweg wat betreft hotspots of waar we terecht konden voor een heerlijk bakkie koffie. Tijdens der eis regelmatig via Whatsapp de vraag hoe het was.en hadden wij een vraag dan krgen we binnen 15 minuten een passend antwoord.De hotels en de excuries waren prima geregeld. Oo de auto was klasse. kortom dank voor de begeleiding. Pura Vida!

René en Annette van den Broek
Gereisd met partner
9,0

Costa Rica op zijn best!!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
04-01-2022

De rondreis was zeer gevarieerd en helemaal op maat afgestemd. Fantastische ervaring. Doordat je zelf rond rijd in het land, kun je proeven van Costa Rica op zijn best en zoals jij dat wilt. Willem had alle hotels, de huurauto en gewenste activiteiten al geregeld voor ons. Dit ontzorgde ons, zodat we alles uit de reis konden halen. Daarnaast kregen we super leuke tips mee voor onderweg. De kersen op de taart!!

Denise Akkermans
Gereisd met gezin
9,0

Had het zelf niet beter kunnen doen!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
20-12-2021

Onze rondreis naar onze wensen samengesteld en goed geregelde mooie, waardevolle excursies en goede hotels. Bij vragen ter plaatse goed bereikbaar, Willem nogmaals bedankt!!!
Judith en Arjan

JMJ Rood
Gereisd met partner
10

Mooiste reis ooit

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
20-12-2021

Mooiste reis ooit.

Na, door allerlei omstandigheden, 3 jaar wachten was het op 17 november eindelijk zover. We vertrokken voor een 29 daagse rondreis naar Costa Rica. In samenspraak met Willem kwamen we uit op 12 plaatsen die we zouden gaan bezoeken. De verwachtingen waren hoog maar zijn uiteindelijk zelfs nog overtroffen. Iedere plaats had zijn eigen charme en was onvergelijkbaar met een andere plaats. We verbleven in verschillende soorten accomodaties, van standaard kamer tot beachbungalow en van deluxe kamer tot tent en alles was even leuk. Excursies naar national parks, boottochten, snorkeltrips, huurauto, gidsen, alles was super geregeld door Willem.
De natuur is magisch, de dieren zijn ontelbaar en de lokale bevolking is heel vriendelijk en behulpzaam. Een hoogtepunt opnoemen is onmogelijk, wij vonden het allemaal geweldig.
De magnifieke regenwouden lopen door tot aan de adembenemende kustlijn.
Wij hebben al vele verre reizen mogen maken maar dit was onze mooiste reis ooit.
Heel veel dank aan Willem voor het mogelijk maken van deze reis, voor het altijd bereikbaar zijn en voor de onvergetelijke herinneringen die wij op hebben mogen doen.

Fred Hotting
Gereisd met partner
10

Mooie complete rondreis.

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
13-12-2021

Eind 2020 zouden we eindelijk naar Costa Rica gaan, helaas werd dit uitgesteld naar 2021.
Gelukkig is het boeken Witropa makkelijk en het contact erna met Willem nog makkelijker en werd de reis zonder probleem uitgesteld naar 2021.
Eindelijk was het zover, november 2021, we gaan!

Het was allemaal zo fijn geregeld, en alles verliep soepel en netjes. De kwaliteit van de accommodaties was overal erg goed, en het ontbijt nog beter.
De tours en activiteiten die door Willem waren uitgekozen waren allemaal fantastisch. Zeker de authentieke tour was een unieke ervaring!
Wij hebben zeker het gevoel gekregen dat we het land goed hebben kunnen ervaren, van de moerassige amazone tot de rotsen in de bergen en de sneeuwwitte stranden.
Ik zou Witropa zonder twijfel meteen aanraden aan mensen die een reis naar Costa Rica aan het plannen zijn.
Ik plan en maak altijd zelf mijn reizen welke altijd er goed uitpakken, maar ik ben erg blij dat ik het eens een keer uit handen heb gegeven.

Groeneweg
Gereisd met partner
9,0

Rondreis door het prachtige Costa Rica

Costa Rica
Familiereis met Witropa Travel
08-09-2021

We waren van plan om in de zomer van 2020 naar Costa Rica te gaan, maar door de corona kon dat helaas niet doorgaan. Ook dit jaar dachten we eraan om het nog een jaar te verzetten. Na goed contact met Willem en zijn adviezen besloten om toch dit jaar wel te gaan. Hij woont zelf in Costa Rica en dus goed op de hoogte van alle maatregelen daar. Er waren ook wel voordelen zoals rechtstreekse vluchten naar Costa Rica en een stuk rustiger en betere kans op de mooiste accomodaties.
Wat zijn we blij dat we zijn gegaan. Het was een reis om nooit te vergeten!
We hebben een rondreis gemaakt van ongeveer 19 dagen en zelfs door de versoepelingen in de laatste week in Nederland nog 2 extra dagen bijgevoegd..We konden makkelijk en voor weinig geld de vlucht omboeken en Willem heeft ons super geholpen om probleemloos de huurauto te verlengen en accomodatie te vinden.
Wat is Costa Rica een mooi land en om alle dieren in het wild te zien. Soms zelfs binnen handbereik.
Alles was super geregeld, zowel de mooie accomodaties, de huurauto, de excursies en het contact via whattsapp.
We hadden van te voren aardig wat excursies geboekt voor ons gezin(2 jongens van 8 en 10 jaar).
In Tortuguero een boottocht(veel wildlife gezien, apen en luiaard) en schilpaddentour( reuzenschildpad eieren zien leggen en begraven)gedaan.
Daarna naar Puerto Viejo waar je je op de carribean waant. Wat een mooie stranden en leuke strandtentjes. Ook daar nog naar een rescuecenter voor wildlife geweest.
In Sarapiqui wezen raften en wat was dat gaaf. De jongste vond het wel even spannend in het begin, maar daarna ging die glimlach niet meer van zijn gezicht. Halverwege nog van de rotsen gesprongen de rivier in.
In Arenal heerlijk in de warme hotpools van de natuurrivier gelegen en de tuin van het Observatory Logde was ook al prachtig waar je mooie wandelingen kan maken en de groene kikker met de rode ogen kunnen bewonderen. Heerlijk gegeten bij een restaurant die Willem getipt had en een prachtige vulkaanwandeling. We hadden vaak ook een privegids nu het rustig is en wat zijn het allemaal vriendelijke mensen.
In Monteverde mijn hoogtevrees overwonnen met de echt geweldige ziplines. De langste was zelfs 1000m, daarna een wandeling over de hangbruggen waar we oog in oog met een brulaap stonden. Echt bijzonder! Een avondwandeling met zaklamp gedaan en een prachtige ervaring zo in het donker voor de jongens.
In Ricon de Vieja de hotpools en modderbad zelfs een uur voor ons alleen gehad en s’middags van de snelle glijbaan van 400m door de jungle een paar keer afgegleden en bij de accomodatie vlogen de papagaaien door de lucht en toekans gespot.
Door de tips van Witropa ook nog bij een mooie waterval geweest. Helaas konden we daar niet zwemmen door een baby kaaiman, maar daarnaast werden we door de mensen daar verwezen naar een ander pool waar je van de rotsen kan springen. Ook een heel uniek plekje en gaaf om te doen.
Daarna naar de geweldige boomhut in Boca Tapada geweest en s’morgens gewekt worden door een groep apen die langs kwamen op ooghoogte is er een om nooit te vergeten. Neusbeertjes gezien en een slapende brulaap en met een boottocht de rivier op geweest en veel krokodillen op de oevers gezien,vogels,apen en nog kunnen zien hoe de mensen hier leven toen we aan land gingen. Kan zeggen de kinderen hebben veel geleerd deze vakantie en wijzelf ook.
Nog heerlijk genoten in Samara met de accomodatie pal op het strand. Daar een prachtige catamarantocht op zee gemaakt en heel veel dolfijnen met kleintjes gezien, parende reuze schildpadden, vliegende vis en een bultrug walvis met kleintje kort gezien. Daarna nog snorkelen bij een rif en daarna kunnen genieten op het strand met surfen en boogie boarden.
Heb niet alles op kunnen schrijven wat we beleefd hebben, maar ik zou zeggen twijfel niet om nu naar Costa Rica te gaan. Alles is daar super geregeld en wij zijn zo blij dat we gegaan zijn! Nu het zo rustig is heb je ook veel voordelen. We want to go back en dan boeken we zeker weer bij Witropa. Alles was super geregeld.

Kim
Gereisd met gezin
10

Onvergetelijke rondreis in Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
06-07-2021

In maart van dit jaar moesten wij voor professionele reden naar Costa Rica afreizen. Aansluitend hebben we - ondanks Corona - zonder problemen van de gelegenheid gebruik kunnen maken om het mooie land voor het eerst te ontdekken.
We zijn duikers en reizen normaliter elke vakantie af richting Azië. We zouden deze keer aan land blijven. En wat hebben we genoten!
En dit vooral dankzij de zeer professionele aanpak van WITROPA TRAVEL.
Willem stelde een rondreis samen van 16 dagen. We kwamen met een huurauto op 8 verschillende bestemmingen, met ter plaatse perfect geplande uitstappen en/of suggesties.
Telkens weer werden we verrast door prachtige, gevarieerde landschappen, overweldigende natuur, lieve mensen, heerlijke keuken.... Wat een land...!
Terwijl onderwaterfotografie onze grote passie is, leken we nu, onder begeleiding van de plaatselijke natuurgidsen, ware vogelspotters. We zagen ook slangen, krokodillen, luiaards, herten, apen, schildpadden, kikkers, hagedissen, ... Het heeft ons een paar pareltjes van foto's opgeleverd waar we best wel fier op zijn.
De gidsen waren allen top. Je hangt aan de lippen van deze gepassioneerde vertellers over de fauna, de flora, de geschiedenis van hun mooie land.
En dit alles onder het wakend 'oor' van WITROPA TRAVEL. Willem nam geregeld contact met ons op om te checken of alles naar wens was. Het gedoe met de coronatests, 72 uur en 4 uur vòòr de terugreis, wist hij perfect te regelen. Ook hier is alles prima verlopen.
Voor wat in Costa Rica Corona betreft, verloopt alles trouwens heel correct. Overal, aan elk restaurant of café, in alle hotels, ingang van parken of reservaten, is er voorziening om de handen te wassen en te ontsmetten. Dit gebeurt dan ook door een ieder heel correct. Afstand houden en mondmaskerplicht worden overal gerespecteerd.
Het was een énige ervaring. Een echte aanrader voor wie van de natuur houdt. En om jullie te laten begeleiden in dit avontuur, één adres: WITROPA TRAVEL!

Jo Van Geert
Gereisd met partner
9,4

Een fantastische rondreis door Costa Rica verzorgd door Witropa Travel.

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
20-06-2021

Na heel veel dubben, verzetten, testen hebben wij uiteindelijk besloten in mei/juni 2021 toch naar Costa Rica te reizen en wat hebben wij genoten van een 22 daagse privérondreis. We hebben geen moment spijt gehad dat we deze keer doorgezet hebben. Het was in één woord FANTASTISCH en alles was tot in de puntjes verzorgd. Er is zo ontzettend veel te zien onderweg, tijdens de excursies met gids en natuurlijk op onze eigen ontdekkingstochten door de Nationale Parken. Zoveel natuur en wildlife en dan al die aardige mensen die zo blij waren dat wij toch naar hun land gekomen zijn. Menigeen vertelde dat wij de eerste Nederlanders waren die zij sinds lange tijd zagen en spraken. Hierdoor hadden wij het geluk dat we een aantal upgrades van de accommodatie kregen en dat we zelfs op 2 locaties een privé kok hadden. Je begrijpt dat wij dus heel lekker gegeten hebben. Ook het zelf autorijden is prima te doen, het ging er overal heel relaxt aan toe. Wij kunnen terugkijken op een hele mooie reis.

Walter en Ivonne
Gereisd met partner
9,2

Een perfect geregeld auto rondreis. Vrijheid en toch een back up op CR.

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
26-12-2020

Onze voorjaars rondreis was vanwege de Corona verplaatst naar nov/dec 20. Terwijl Costa Rica op 1-11 weer volledig open ging voor toerisme gooide NL wederom van alles op slot. Via Willem van Witropa hadden we de benodigde extra documenten kunnen regelen. En nadat KLM zowel de heen als de terugvlucht tot het laatst nog wisselde kwamen we 26-11-20 zonder enige problemen Costa Rica in.
Wat een discipline, hier kunnen de Nederlanders wat van leren.
Hygiëne, handen wassen, temperaturen, mondkapjes, noem maar op, gewoon alles is top geregeld en het wordt ook door iedereen uitgevoerd zonder tegengas of onbegrip.

We hebben 3 wk en 2 dagen in eigen auto rond gereden, dat voelt ook gewoon wel veilig.
Bij de accommodaties was wel overal ontbijt, maar voor het avond eten was vaak de keuken nog gesloten. En logisch... ook deze mensen hadden al vanaf maart t/m november zonder inkomen gezeten. En moesten nog steeds kosten besparen. Maar in tegenstelling tot NL kon je hier gewoon bij de restaurants en soda’s nog goed terecht. Vaak stonden er in de reisbescheiden al tips over restaurantjes, dus echt zoeken hoefden we niet. Maar bij de accomodaties gaven ze je ook tips door.
De mensen waren zo enorm dankbaar dat er weer toeristen waren.
Wij hebben het ook zeer prettig ervaren dat we een back up hadden, ofwel: mocht er iets zijn, Willem zit in Costa Rica en is dus snel bereikbaar. Je zit niet met tijdsverschil, dus bij een Appje was er in no time antwoord.
Maar ook stonden er al van alle accomodaties of gidsen de nodige telefoon nummers op de reisbescheiden voor het geval dat.
En als je het bij je hebt.... heb je het meestal niet nodig. En dat klopt, eigenlijk is er maar 1 x contact geweest, en dat was maar iets kleins / voor de zekerheid even een check. Het was allemaal gewoon goed geregeld.
We hebben een super vakantie gehad en hebben ons zo enorm veilig gevoelt. Qua mensen, qua gidsen, qua Corona.
Dit is echt een aanrader. Je reist geheel alleen, maar het voelt best fijn dat er ergens iemand in het land is die de taal spreekt, de regels kent, de omgeving, de wegen en alle tips en trucs. De reis varieerde heerlijk van nevel of regenwoud naar relax en strand , dus een combinatie tussen actief en passief & individueel en met een gids/groepje.
Terug in NL moet je in quarantaine..... nou graag, want ik kom uit de vrije natuur, met weinig mensen en waar ik elke dag wel een keer ergens een temperatuur check heb gehad en waar ik veel en vaak mijn handen verplicht moest wassen. En ik verwacht dat er in het vliegtuig minder mensen zaten dan dat er in de gemiddelde NL supermarkt aan mensen lopen. Dus ik denk eerder dat ik in NL iets oploop dan dat ik iets uit CR heb meegenomen. Dus ik ga graag de quarantaine in om vooral geen mensen tegen te komen. En om nog even heerlijk na te genieten van deze fijne, goed georganiseerde vakantie.

Eveline van Doorn
Gereisd met partner in May 2021
10

Een droomreis op maat gemaakt!!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
19-11-2020

Na Corona uitstel in Maart konden we toch (mijn dochter van 15 en ik) in Oktober onze droomreis maken. Met name de flexibiliteit en inzet van Willem heeft ervoor gezorgd dat we toch konden gaan (vluchten werden bijna dagelijks veranderd tot twee dagen voor vertrek) omdat hij onvermoeibaar heeft geschoven, aangepast, gecanceld en geboekt!
Ik weet niet eens waar te beginnen want alles was één woord fantastisch. De prachtige route met vulkanen, watervallen, schitterende natuur en tropische stranden was overweldigend. Net als de luiaards, zeeschildpadden, vogels, vlinders en alle andere dieren. De accommodaties waren één voor één prachtig en bijzonder en geheel naar onze wensen en het excursie pakket was té gek met geweldige gidsen en de juiste afwisseling tussen actie en natuur. Alles was tot in de puntjes geregeld en Willem was goed bereikbaar voor vragen onderweg. De huurauto was top en het rijden is geen enkel probleem, de route van Willem (inclusief leuke) tips was perfect en de waze app werkte uitstekend.
Ondanks dat we midden in de Corona ellende zaten kan ik alleen maar zeggen; Costa Rica heeft het volledig op orde en er is geen enkele reden om niet te gaan. De hotels, vliegvelden en ook gewoon kleine restaurantjes onderweg en zelfs bij de nationale parken, iedereen had alles op orde! Er werd gedesinfecteerd, temperatuur opgemeten, goed afstand gehouden, mondkapjes gedragen en waar nodig werden dingen heel creatief en veilig aangepast.

Wij hebben het fantastisch gehad!!!!!

Dagmar van Hasselt
Gereisd met gezin in May 2021
8,6

Prachtige rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
13-04-2020

Wat een prachtige reis hebben we gemaakt en gelukkig net op tijd voor het Corona gedoe afgerond. Omdat wij vanuit het vliegveld in Quanacasta wilden vertrekken en aankomen en niet zo nodig in San Jose wilden verblijven is er prima rondreis door Willem in elkaar gezet. Accommodaties allemaal ok, de wifi in de auto is handig en excursies ook prima en zeker noodzakelijk als je alles wat je wilt zien in de natuur toegelicht wilt hebben. En de gidsen zien 100 keer meer dan jezelf.

Berend en Hella
Gereisd met partner in March 2020

Ben jij op reis geweest met Witropa Travel?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Witropa Travel.