Witropa Travel ervaringen

De Witropa Travel ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Witropa Travel gemaakt hebben.

Er zijn 75 ervaringen met Witropa Travel geplaatst.

Accomodatie
8.9
Vervoer
9.2
Reisleiding
9.5
Prijs / Kwaliteit
9.1
Algemeen
9.3

Beoordelingen van Witropa Travel

Wat vinden anderen van rondreizen met Witropa Travel?
10

Fantastische 14 daagse rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
01-07-2022

Wij hebben afgelopen 30 mei t/m 12 juni jl. een 14 daagse rondreis gemaakt door Costa Rica welke geheel was verzorgt door Witropa! Kortom het was echt fantastisch! Elke dag was een verrassing, we hebben veel gezien en genoten. Enige rijvaardigheid is wel wenselijk. Tussendoor hebben Willem en Marlot contact met ons gehouden wat wij als prettig ervaarde.Onze hoogtepunten waren wel Arenal, Monte Verde, Sarapiqui, de rit naar de waterval in Valverde Vega, Manual Antonio en als topper de eerste 2 dagen op Tortuguero met reisgids Alex Araya. Alex heeft een diversiteit aan plaatselijke dieren laten zien, verteld over het land, natuur, de bevolking van Costa Rica en hun gewoontes. De ochtend en middag rondvaart is een aanrader. Wij hebben aangegeven om te willen overnachten in luxe en locale locaties en dat hebben we ook gehad. Ga je naar Costa Rica en wil je een geplande rondreis, gebruik deze organisatie!!.. Via deze weg willen wij dan ook Willem en Marlot bedanken voor de uiteenzetting van onze prachtige rondreis door Costa Rica!!..

Roel van der Linden
Gereisd met partner
8,0

Prachtige en ontspannen rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
12-06-2022

Op basis van de aangeboden reisprogramma's van diverse reisbureaus een eigen programma in elkaar gezet met 10 locaties en diverse excursies. De reis begon in San José al waare wij de huurauto inclusief WiFi in ontvangst hebben genomen. Daarna hebben via Tortuguero, Puerto Viejo, BriBri, Sarapiqui, La Fortuna, Rio Celeste, Rincon de la Viejo, Monteverde, Manuel Antonio en afsluitend in San José zo'n 2000 km door Costa Rica gereden. Alles was tiptop en vooraf geregeld en geboekt door Witropa. De communicatie en het contact met Witropa voor en tijdens de reis verliep uitstekend. Ook de transfers naar diverse excursies was vooraf geregeld.Slechts 1 accommodatie (niet uitgekozen door Witropa) is slecht bevallen. Dit was het Karahe Beach Hotel in Manuel Antonio. Wij zaten in een zeer gedateerde bungalow die niet de moeite waard was om in te verblijven met zijn tweeën laat staan een geheel gezin. Heerlijk gegeten bij diverse lokale soda's en duurdere restaurants. We kijken terug op een prachtige vakantie met mooie herinneringen aan een adembenemende natuur en hebben veel wildlife van dichtbij kunnen spotten.

Barry
Gereisd met partner
9,6

Prachtige tocht door het binnenland en langs de kusten van Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
06-06-2022

Samen met het team van Witropa een 14-daagse rondreis op maat samengesteld. 7 locatie bezocht en 2 nachten per locatie, wat goed te doen was. Begonnen in het schitterende Tortuguero waar we ongelooflijk veel dieren hebben kunnen spotten, toen door naar de mooie kust bij Puerto Viego. Toen door naar het binnenland - Arenal en Rio Celeste waar we de regenwouden hebben bezocht. Vervolgens naar Sámara aan de Pacific kust. Hierna weer het binnenland ingedoken naar het schitterende Monteverde om als laatste een paar dagen uit te blazen en te snorkelen aan de kust bij Manuel Antonio. Alle accomodaties en activiteiten zijn uitstekend geregeld door Witropa. Alle communicatie en planning verliep soepel ook tijdens de reis!

Noor en Jack
Gereisd met partner
8,8

Prachtige rondreis Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
20-05-2022

We hebben een prachtige rondreis gemaakt van 26 dagen, door Costa Rica. Hotels, transfers etc, waren keurig geregeld. We kijken terug op een reis vol prachtige natuur, want dat is wat dit land te bieden heeft.

Henk en Tineke
Gereisd met partner
10

Schitterende roadtrip door Costa Rica!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
22-02-2022

Rond de jaarwisseling hebben we als familie genoten van een heerlijke rondreis door Costa Rica! We zijn uitstekend geholpen door Witropa met de planning van de reis en ook ter plekke was het heel prettig dat Willem goed bereikbaar was. De locaties waren fijn en goed geregeld. We hadden heel goed weer deze weken dus van de vele regen die hier ook kan vallen hebben we weinig gezien :) Na een prachtige start in de jungle van Tortuguero ontvingen we onze huurauto's en kon de roadtrip beginnen. Wat een ideaal land om zelf te rijden. Binnen een paar uur rijd je weer een totaal andere omgeving in! We reden naar de vulkaan Arenal die deze dagen prachtig zichtbaar was. Het eten was leuk en lekker bij de diverse soda's. Via de prachtige omgeving van Rincon de Vieja reden we naar het heerlijke strand van Samara waar we gesurfd hebben en dolfijnen hebben gespot. Daarna maakte we een mooie trip met prachtige uitzichten naar Monteverde. Ook de tip van Willem voor een koffietentje onderweg leverde een prachtig uitzicht op! In het nevelwoud zijn we natuurlijk met de ziplines gegaan. De hangbruggen vonden we onvergetelijk, we hadden goed weer en hebben genoten van de apen en de vogels hoog in de bomen. De reis hebben we afgesloten in het regenwoud bij Uvita vlakbij de oceaan waar we ook nog walvissen gespot hebben en een mooie vogeltrip op de Tarcoles rivier hebben gedaan. Witropa en Costa Rica dus van harte aanbevolen!

Familie Huibers
Gereisd met gezin
9,5

Wat een unieke tropische verrassingsreis volledig verzorgd door Witropa.

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
16-02-2022

wat een geweldige vakantie wat een prachtig land wat betreft flora en fauna en wat een lieve ,aardige behulpzame mensen. maar ook wat prachtig om regelmatig of road te rijden want veel binnenwegen zijn niet verhard. over de stijlste hellingen,de diepste dalen door riviertjes, heerlijk.en wat zijn we ontzotgt doorWitropa, vanaf het moment van offerte aanvraag tot en met de tuiskomst. fijne tips voor onderweg wat betreft hotspots of waar we terecht konden voor een heerlijk bakkie koffie. Tijdens der eis regelmatig via Whatsapp de vraag hoe het was.en hadden wij een vraag dan krgen we binnen 15 minuten een passend antwoord.De hotels en de excuries waren prima geregeld. Oo de auto was klasse. kortom dank voor de begeleiding. Pura Vida!

René en Annette van den Broek
Gereisd met partner
9,0

Costa Rica op zijn best!!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
04-01-2022

De rondreis was zeer gevarieerd en helemaal op maat afgestemd. Fantastische ervaring. Doordat je zelf rond rijd in het land, kun je proeven van Costa Rica op zijn best en zoals jij dat wilt. Willem had alle hotels, de huurauto en gewenste activiteiten al geregeld voor ons. Dit ontzorgde ons, zodat we alles uit de reis konden halen. Daarnaast kregen we super leuke tips mee voor onderweg. De kersen op de taart!!

Denise Akkermans
Gereisd met gezin
9,0

Had het zelf niet beter kunnen doen!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
20-12-2021

Onze rondreis naar onze wensen samengesteld en goed geregelde mooie, waardevolle excursies en goede hotels. Bij vragen ter plaatse goed bereikbaar, Willem nogmaals bedankt!!!Judith en Arjan

JMJ Rood
Gereisd met partner
10

Mooiste reis ooit

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
20-12-2021

Mooiste reis ooit. Na, door allerlei omstandigheden, 3 jaar wachten was het op 17 november eindelijk zover. We vertrokken voor een 29 daagse rondreis naar Costa Rica. In samenspraak met Willem kwamen we uit op 12 plaatsen die we zouden gaan bezoeken. De verwachtingen waren hoog maar zijn uiteindelijk zelfs nog overtroffen. Iedere plaats had zijn eigen charme en was onvergelijkbaar met een andere plaats. We verbleven in verschillende soorten accomodaties, van standaard kamer tot beachbungalow en van deluxe kamer tot tent en alles was even leuk. Excursies naar national parks, boottochten, snorkeltrips, huurauto, gidsen, alles was super geregeld door Willem. De natuur is magisch, de dieren zijn ontelbaar en de lokale bevolking is heel vriendelijk en behulpzaam. Een hoogtepunt opnoemen is onmogelijk, wij vonden het allemaal geweldig.De magnifieke regenwouden lopen door tot aan de adembenemende kustlijn. Wij hebben al vele verre reizen mogen maken maar dit was onze mooiste reis ooit. Heel veel dank aan Willem voor het mogelijk maken van deze reis, voor het altijd bereikbaar zijn en voor de onvergetelijke herinneringen die wij op hebben mogen doen.

Fred Hotting
Gereisd met partner
10

Mooie complete rondreis.

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
13-12-2021

Eind 2020 zouden we eindelijk naar Costa Rica gaan, helaas werd dit uitgesteld naar 2021. Gelukkig is het boeken Witropa makkelijk en het contact erna met Willem nog makkelijker en werd de reis zonder probleem uitgesteld naar 2021. Eindelijk was het zover, november 2021, we gaan! Het was allemaal zo fijn geregeld, en alles verliep soepel en netjes. De kwaliteit van de accommodaties was overal erg goed, en het ontbijt nog beter.De tours en activiteiten die door Willem waren uitgekozen waren allemaal fantastisch. Zeker de authentieke tour was een unieke ervaring! Wij hebben zeker het gevoel gekregen dat we het land goed hebben kunnen ervaren, van de moerassige amazone tot de rotsen in de bergen en de sneeuwwitte stranden. Ik zou Witropa zonder twijfel meteen aanraden aan mensen die een reis naar Costa Rica aan het plannen zijn.Ik plan en maak altijd zelf mijn reizen welke altijd er goed uitpakken, maar ik ben erg blij dat ik het eens een keer uit handen heb gegeven.

Groeneweg
Gereisd met partner
9,0

Rondreis door het prachtige Costa Rica

Costa Rica
Familiereis met Witropa Travel
08-09-2021

We waren van plan om in de zomer van 2020 naar Costa Rica te gaan, maar door de corona kon dat helaas niet doorgaan. Ook dit jaar dachten we eraan om het nog een jaar te verzetten. Na goed contact met Willem en zijn adviezen besloten om toch dit jaar wel te gaan. Hij woont zelf in Costa Rica en dus goed op de hoogte van alle maatregelen daar. Er waren ook wel voordelen zoals rechtstreekse vluchten naar Costa Rica en een stuk rustiger en betere kans op de mooiste accomodaties.Wat zijn we blij dat we zijn gegaan. Het was een reis om nooit te vergeten!We hebben een rondreis gemaakt van ongeveer 19 dagen en zelfs door de versoepelingen in de laatste week in Nederland nog 2 extra dagen bijgevoegd..We konden makkelijk en voor weinig geld de vlucht omboeken en Willem heeft ons super geholpen om probleemloos de huurauto te verlengen en accomodatie te vinden.Wat is Costa Rica een mooi land en om alle dieren in het wild te zien. Soms zelfs binnen handbereik.Alles was super geregeld, zowel de mooie accomodaties, de huurauto, de excursies en het contact via whattsapp.We hadden van te voren aardig wat excursies geboekt voor ons gezin(2 jongens van 8 en 10 jaar).In Tortuguero een boottocht(veel wildlife gezien, apen en luiaard) en schilpaddentour( reuzenschildpad eieren zien leggen en begraven)gedaan. Daarna naar Puerto Viejo waar je je op de carribean waant. Wat een mooie stranden en leuke strandtentjes. Ook daar nog naar een rescuecenter voor wildlife geweest.In Sarapiqui wezen raften en wat was dat gaaf. De jongste vond het wel even spannend in het begin, maar daarna ging die glimlach niet meer van zijn gezicht. Halverwege nog van de rotsen gesprongen de rivier in.In Arenal heerlijk in de warme hotpools van de natuurrivier gelegen en de tuin van het Observatory Logde was ook al prachtig waar je mooie wandelingen kan maken en de groene kikker met de rode ogen kunnen bewonderen. Heerlijk gegeten bij een restaurant die Willem getipt had en een prachtige vulkaanwandeling. We hadden vaak ook een privegids nu het rustig is en wat zijn het allemaal vriendelijke mensen.In Monteverde mijn hoogtevrees overwonnen met de echt geweldige ziplines. De langste was zelfs 1000m, daarna een wandeling over de hangbruggen waar we oog in oog met een brulaap stonden. Echt bijzonder! Een avondwandeling met zaklamp gedaan en een prachtige ervaring zo in het donker voor de jongens.In Ricon de Vieja de hotpools en modderbad zelfs een uur voor ons alleen gehad en s’middags van de snelle glijbaan van 400m door de jungle een paar keer afgegleden en bij de accomodatie vlogen de papagaaien door de lucht en toekans gespot.Door de tips van Witropa ook nog bij een mooie waterval geweest. Helaas konden we daar niet zwemmen door een baby kaaiman, maar daarnaast werden we door de mensen daar verwezen naar een ander pool waar je van de rotsen kan springen. Ook een heel uniek plekje en gaaf om te doen.Daarna naar de geweldige boomhut in Boca Tapada geweest en s’morgens gewekt worden door een groep apen die langs kwamen op ooghoogte is er een om nooit te vergeten. Neusbeertjes gezien en een slapende brulaap en met een boottocht de rivier op geweest en veel krokodillen op de oevers gezien,vogels,apen en nog kunnen zien hoe de mensen hier leven toen we aan land gingen. Kan zeggen de kinderen hebben veel geleerd deze vakantie en wijzelf ook.Nog heerlijk genoten in Samara met de accomodatie pal op het strand. Daar een prachtige catamarantocht op zee gemaakt en heel veel dolfijnen met kleintjes gezien, parende reuze schildpadden, vliegende vis en een bultrug walvis met kleintje kort gezien. Daarna nog snorkelen bij een rif en daarna kunnen genieten op het strand met surfen en boogie boarden.Heb niet alles op kunnen schrijven wat we beleefd hebben, maar ik zou zeggen twijfel niet om nu naar Costa Rica te gaan. Alles is daar super geregeld en wij zijn zo blij dat we gegaan zijn! Nu het zo rustig is heb je ook veel voordelen. We want to go back en dan boeken we zeker weer bij Witropa. Alles was super geregeld.

Kim
Gereisd met gezin
10

Onvergetelijke rondreis in Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
06-07-2021

In maart van dit jaar moesten wij voor professionele reden naar Costa Rica afreizen. Aansluitend hebben we - ondanks Corona - zonder problemen van de gelegenheid gebruik kunnen maken om het mooie land voor het eerst te ontdekken.We zijn duikers en reizen normaliter elke vakantie af richting Azië. We zouden deze keer aan land blijven. En wat hebben we genoten!En dit vooral dankzij de zeer professionele aanpak van WITROPA TRAVEL.Willem stelde een rondreis samen van 16 dagen. We kwamen met een huurauto op 8 verschillende bestemmingen, met ter plaatse perfect geplande uitstappen en/of suggesties.Telkens weer werden we verrast door prachtige, gevarieerde landschappen, overweldigende natuur, lieve mensen, heerlijke keuken.... Wat een land...!Terwijl onderwaterfotografie onze grote passie is, leken we nu, onder begeleiding van de plaatselijke natuurgidsen, ware vogelspotters. We zagen ook slangen, krokodillen, luiaards, herten, apen, schildpadden, kikkers, hagedissen, ... Het heeft ons een paar pareltjes van foto's opgeleverd waar we best wel fier op zijn.De gidsen waren allen top. Je hangt aan de lippen van deze gepassioneerde vertellers over de fauna, de flora, de geschiedenis van hun mooie land.En dit alles onder het wakend 'oor' van WITROPA TRAVEL. Willem nam geregeld contact met ons op om te checken of alles naar wens was. Het gedoe met de coronatests, 72 uur en 4 uur vòòr de terugreis, wist hij perfect te regelen. Ook hier is alles prima verlopen.Voor wat in Costa Rica Corona betreft, verloopt alles trouwens heel correct. Overal, aan elk restaurant of café, in alle hotels, ingang van parken of reservaten, is er voorziening om de handen te wassen en te ontsmetten. Dit gebeurt dan ook door een ieder heel correct. Afstand houden en mondmaskerplicht worden overal gerespecteerd. Het was een énige ervaring. Een echte aanrader voor wie van de natuur houdt. En om jullie te laten begeleiden in dit avontuur, één adres: WITROPA TRAVEL!

Jo Van Geert
Gereisd met partner
9,4

Een fantastische rondreis door Costa Rica verzorgd door Witropa Travel.

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
20-06-2021

Na heel veel dubben, verzetten, testen hebben wij uiteindelijk besloten in mei/juni 2021 toch naar Costa Rica te reizen en wat hebben wij genoten van een 22 daagse privérondreis. We hebben geen moment spijt gehad dat we deze keer doorgezet hebben. Het was in één woord FANTASTISCH en alles was tot in de puntjes verzorgd. Er is zo ontzettend veel te zien onderweg, tijdens de excursies met gids en natuurlijk op onze eigen ontdekkingstochten door de Nationale Parken. Zoveel natuur en wildlife en dan al die aardige mensen die zo blij waren dat wij toch naar hun land gekomen zijn. Menigeen vertelde dat wij de eerste Nederlanders waren die zij sinds lange tijd zagen en spraken. Hierdoor hadden wij het geluk dat we een aantal upgrades van de accommodatie kregen en dat we zelfs op 2 locaties een privé kok hadden. Je begrijpt dat wij dus heel lekker gegeten hebben. Ook het zelf autorijden is prima te doen, het ging er overal heel relaxt aan toe. Wij kunnen terugkijken op een hele mooie reis.

Walter en Ivonne
Gereisd met partner
9,2

Een perfect geregeld auto rondreis. Vrijheid en toch een back up op CR.

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
26-12-2020

Onze voorjaars rondreis was vanwege de Corona verplaatst naar nov/dec 20. Terwijl Costa Rica op 1-11 weer volledig open ging voor toerisme gooide NL wederom van alles op slot. Via Willem van Witropa hadden we de benodigde extra documenten kunnen regelen. En nadat KLM zowel de heen als de terugvlucht tot het laatst nog wisselde kwamen we 26-11-20 zonder enige problemen Costa Rica in.
Wat een discipline, hier kunnen de Nederlanders wat van leren.
Hygiëne, handen wassen, temperaturen, mondkapjes, noem maar op, gewoon alles is top geregeld en het wordt ook door iedereen uitgevoerd zonder tegengas of onbegrip.

We hebben 3 wk en 2 dagen in eigen auto rond gereden, dat voelt ook gewoon wel veilig.
Bij de accommodaties was wel overal ontbijt, maar voor het avond eten was vaak de keuken nog gesloten. En logisch... ook deze mensen hadden al vanaf maart t/m november zonder inkomen gezeten. En moesten nog steeds kosten besparen. Maar in tegenstelling tot NL kon je hier gewoon bij de restaurants en soda’s nog goed terecht. Vaak stonden er in de reisbescheiden al tips over restaurantjes, dus echt zoeken hoefden we niet. Maar bij de accomodaties gaven ze je ook tips door.
De mensen waren zo enorm dankbaar dat er weer toeristen waren.
Wij hebben het ook zeer prettig ervaren dat we een back up hadden, ofwel: mocht er iets zijn, Willem zit in Costa Rica en is dus snel bereikbaar. Je zit niet met tijdsverschil, dus bij een Appje was er in no time antwoord.
Maar ook stonden er al van alle accomodaties of gidsen de nodige telefoon nummers op de reisbescheiden voor het geval dat.
En als je het bij je hebt.... heb je het meestal niet nodig. En dat klopt, eigenlijk is er maar 1 x contact geweest, en dat was maar iets kleins / voor de zekerheid even een check. Het was allemaal gewoon goed geregeld.
We hebben een super vakantie gehad en hebben ons zo enorm veilig gevoelt. Qua mensen, qua gidsen, qua Corona.
Dit is echt een aanrader. Je reist geheel alleen, maar het voelt best fijn dat er ergens iemand in het land is die de taal spreekt, de regels kent, de omgeving, de wegen en alle tips en trucs. De reis varieerde heerlijk van nevel of regenwoud naar relax en strand , dus een combinatie tussen actief en passief & individueel en met een gids/groepje.
Terug in NL moet je in quarantaine..... nou graag, want ik kom uit de vrije natuur, met weinig mensen en waar ik elke dag wel een keer ergens een temperatuur check heb gehad en waar ik veel en vaak mijn handen verplicht moest wassen. En ik verwacht dat er in het vliegtuig minder mensen zaten dan dat er in de gemiddelde NL supermarkt aan mensen lopen. Dus ik denk eerder dat ik in NL iets oploop dan dat ik iets uit CR heb meegenomen. Dus ik ga graag de quarantaine in om vooral geen mensen tegen te komen. En om nog even heerlijk na te genieten van deze fijne, goed georganiseerde vakantie.

Eveline van Doorn
Gereisd met partner in May 2021
10

Een droomreis op maat gemaakt!!

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
19-11-2020

Na Corona uitstel in Maart konden we toch (mijn dochter van 15 en ik) in Oktober onze droomreis maken. Met name de flexibiliteit en inzet van Willem heeft ervoor gezorgd dat we toch konden gaan (vluchten werden bijna dagelijks veranderd tot twee dagen voor vertrek) omdat hij onvermoeibaar heeft geschoven, aangepast, gecanceld en geboekt!
Ik weet niet eens waar te beginnen want alles was één woord fantastisch. De prachtige route met vulkanen, watervallen, schitterende natuur en tropische stranden was overweldigend. Net als de luiaards, zeeschildpadden, vogels, vlinders en alle andere dieren. De accommodaties waren één voor één prachtig en bijzonder en geheel naar onze wensen en het excursie pakket was té gek met geweldige gidsen en de juiste afwisseling tussen actie en natuur. Alles was tot in de puntjes geregeld en Willem was goed bereikbaar voor vragen onderweg. De huurauto was top en het rijden is geen enkel probleem, de route van Willem (inclusief leuke) tips was perfect en de waze app werkte uitstekend.
Ondanks dat we midden in de Corona ellende zaten kan ik alleen maar zeggen; Costa Rica heeft het volledig op orde en er is geen enkele reden om niet te gaan. De hotels, vliegvelden en ook gewoon kleine restaurantjes onderweg en zelfs bij de nationale parken, iedereen had alles op orde! Er werd gedesinfecteerd, temperatuur opgemeten, goed afstand gehouden, mondkapjes gedragen en waar nodig werden dingen heel creatief en veilig aangepast.

Wij hebben het fantastisch gehad!!!!!

Dagmar van Hasselt
Gereisd met gezin in May 2021
8,6

Prachtige rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
13-04-2020

Wat een prachtige reis hebben we gemaakt en gelukkig net op tijd voor het Corona gedoe afgerond. Omdat wij vanuit het vliegveld in Quanacasta wilden vertrekken en aankomen en niet zo nodig in San Jose wilden verblijven is er prima rondreis door Willem in elkaar gezet. Accommodaties allemaal ok, de wifi in de auto is handig en excursies ook prima en zeker noodzakelijk als je alles wat je wilt zien in de natuur toegelicht wilt hebben. En de gidsen zien 100 keer meer dan jezelf.

Berend en Hella
Gereisd met partner in March 2020
9,4

22 daagse rondreis door Costa Rica met huurauto

Costa Rica
Fly-drive met Witropa Travel
30-03-2020

Wij hebben een rondreis van 3 weken gemaakt door Costa Rica, een prachtig land waar we erg genoten hebben. Alles was prima geregeld. Vouchers niet nodig, het was altijd bekend dat je kwam. Ook de excursies waren goed geregeld. Wifi in de auto is een aanrader.

Marja Fix
Gereisd met partner in February 2020
7,8

Wil je Costa Rica zien? Ga dan met Witropa!

Costa Rica
Fly-drive met Witropa Travel
06-02-2020

Met gebruikmaking van de website van Witropa stippelden we een rondreis van 3,5 week uit. De trip slingerde eigenlijk door heel Costa Rica heen m.u.v. Corcovado NP, omdat de wandelingen daar te zwaar voor ons zouden zijn. Natuurlijk hebben we vrijwel alle suggesties van Willem in onze dagelijkse routes opgenomen, maar we hadden ook nog heel wat tips in ons reisboek over Costa Rica gevonden, waardoor we nog heel wat omwegen hebben gemaakt. Na vertrek uit San Jose bezochten we Tortuguero, een absolute aanrader! Vervolgens namen we in Guapiles onze huurauto (Toyota Rush) in ontvangst. Achteraf gezien vonden we deze aan de lichte kant, en een volgende keer zouden we er eentje met wat meer vermogen nemen. Het traject tussen Guapiles en Puerto Viejo de Talamanca vonden we landschappelijk niet het fraaiste deel van Costa Rica. Vrijwel alle km's leg je af over een zeer drukke weg met ongelooflijk veel vrachtverkeer, en de wegwerkzaamheden overal verhoogden de charme niet.
Ook het dorpje Puerto Viejo de Talamanca en het er vlakbij gelegen Cahuita beantwoordden niet aan onze verwachtingen van kleurrijke, relaxte charme van de Afro-Caribische cultuur. Het oorspronkelijke, Jamaicaanse karakter is zo goed als verdwenen, en in plaats daarvan zijn de dorpjes een aaneenschakeling van restaurantjes, terrasjes en winkeltjes, bezocht door enorme hordes toeristen.
Maar ... verder vonden we Costa Rica prachtig. De natuur is vrijwel overal groen en weelderig, natuurlijk dankzij de overvloedige regen die helaas ook tijdens onze eerste 2,5 week vrijwel dag en nacht met bakken uit de hemel kwam. Wellicht daardoor werden we ook geconfronteerd met enorme hordes muggen die onze flessen Deet 50% trotseerden, en door onze kleding heen prikten. Ook de muggenlotions uit de plaatselijke farmacie boden helaas geen uitkomst. In de provincie Limon - waar we voornamelijk last hadden - schijnt weliswaar een kleine malariakans te zijn, maar als je tientallen keren gestoken wordt, is het misschien toch een overweging om er wat voor te slikken.
Overigens is het aan te raden regelmatig een gids te nemen, want ondanks het rijke dierenleven is het door de dichte begroeiing vaak moeilijk om ze te spotten.
Wat de kikkertjes betreft, is het handig te weten dat de beestjes overdag in diepe rust zijn en verticaal aan een blad "geplakt" zitten. Wij volgden de suggestie van Willem, en bezochten Frogs Heaven in de buurt van Sarapiqui. Daar kun je ze wat actiever zien.
De organisatie van onze rondreis was prima, en ook onderweg werden onze vragen zeer snel en adequaat afgehandeld. De inzet van Willen en Christina verdient een 10!
De hotels liggen doorgaans buiten de drukte en in een mooie omgeving. Ze hadden niet allemaal een restaurant waar je je avondeten kon gebruiken; iets wat we achteraf wel graag hadden gewild, gelet op de enorme regenval in combinatie met slechte, steile toegangswegen tot sommige hotels.
Mochten we iemand horen die Costa Rica wil bezoeken, dan raden we Witropa zeker aan!

Corry van Aken
Gereisd met partner in January 2020
9,0

3 weken rondreis door Costa Rica met huurauto

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
28-12-2019

Via familie uitgekomen bij Witropa. Voor onze eerste verre reis naar Costa Rica wilden we een vast reisplan maar wel graag een individueel plan. Met zn tweetjes hebben we gekeken welke plaatsjes we graag wilden bezoeken. Willem heeft uiteindelijk nog een extra bestemming aan dit lijstje toegevoegd. Tevens hadden we alle activiteiten vooraf laten plannen. Alles maar dan ook echt alles was tot in de puntjes geregeld! Superfijne huurauto, prachtige en heel verschillende accomodaties. Goed georganiseerde activiteiten, precies volgens planning. De tips voor onderweg waren ook top. Veel gezien en bij erg leuke tentjes gegeten en gedronken. Costa Rica is een prachtig schoon en groen land met veel verschillende landschappen en dieren. Dit land MOET je toevoegen aan je lijstje en laat Witropa je reisplan verzorgen, je weet niet wat je meemaakt!! :)

Eszra & Bas
Gereisd met partner in December 2019
10

Super 17 daagse rondreis met de auto door Costa Rica!

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
24-12-2019

Wij hebben Witropa gevonden op internet voor onze rondreis door Costa Rica!
De goede recensies gaven ons de doorslag om met Witropa in zee te gaan.
Ze hebben ons een prachtige rondreis bezorgt die we zelf met een door hun geregelde auto hebben gedaan.
Super leuk om zelf rond te rijden en te genieten van de prachtige omgevingen.
Ook de plaatsen en de verblijven waren allemaal geweldig om te doen.
De hulp onderweg die we kregen van Christine als we vragen hadden waren perfect en willen haar daar ook voor bedanken!

Kortom,
Als je erover denk om een reis te maken in Costa Rica is Witropa de organisatie waar je zorgeloos op aan kan.

Witropa bedankt voor onze prachtige reis om nooit te vergeten.

Groetjes Marcel & Natasja..

Marcel
Gereisd met partner in November 2019
8,8

Overweldigende rondreis van 24 dagen

Costa Rica
Fly-drive met Witropa Travel
30-11-2019

Wij maakten een rondreis van 24 dagen op maat georganiseerd door Witropa Travel. We hebben alleen zelf vliegtickets geregeld vanaf Frankfurt, goed bereikbaar per ICE trein, direct naar San José. We zijn als eerst naar Tortuguero geweest waar wij kennis maakten met de rijke natuur met behulp van ervaren gidsen. Hierna volgden we onze eigen weg met een huurauto en reden als eerste naar Puerto Viejo langs de Caribische oostkust. Hierna naar het noorden waar we in Sarapiquí bij Tirimbina Lodge een privaat natuurgebied met een gids en op eigen gelegenheid verkenden. Hierna vervolgden we onze reis via de prachtige actieve Arenal vulkaan naar de hemelsblauwe rivier Rio Celeste. Nog noordelijker in Ricon de la Vieja zagen wij cowboys, zwavelmeertjes en pruttelende modderpoelen. Hot springs zijn een aangenaam warme wellness beleving. Een regio met een totaal ander landschap met droogbossen en uitgestrekte graslanden. We zakten af naar het hogere en frissere Monteverde waar we ons waanden in het regenwoud. Aan de westkust begaven we ons in 'The Blue Zone' in Samara. Hier maakten we een kanotocht in een rivier met krokodillen en genoten van de serene rust aan het strand. Bij Uvita wandelen we over het bijzondere walvisstaartstrand en reisden we verder af naar Sierpe. Hier stapten we op een boot die ons over slingerende rivieren, door mangrovebossen en over de oceaan naar Drake Bay bracht. Verderop verbleven we in een afgelegen bungalow bij een familie zonder internet of wifi, heerlijk. Van hieruit zijn we per boot naar Corcovado np. gegaan voor een 2 daagse tocht. We sliepen middenin de jungle bij Sirena ranger station waar de brulapen ons wekten. Samen met een gids hebben we hier alle apensoorten die Costa Rica kent in 1 dag gezien en tapirs! We regelen zelf een gids en met een omweg via het hooggebergte spotten we de Quetzal. Tot slot hebben we toch nog het toeristische Manuel Antonio np. bezocht en op de laatste dag wandelen we een stadsroute in San José. Geweldige reis!

Willemijn
Gereisd met partner in May 2019
10

2 vriendinnen (middelbare leeftijd)

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
24-10-2019

Voor de tweede keer een Costa Rica reis geboekt via Witropa. Alles wordt uitstekend geregeld en geboekt door Witropa. Willem weet leuke plekjes en accommodaties en hij geeft goede adviezen. We hebben weer andere plekken bezocht dan de vorige keer en het was weer super! Ook als 2 vrouwen samen op pad in CR met huurauto was prima. Het verkeer is wel wat anders dan in Nederland, maar als je goede rij-ervaring hebt, prima te doen. Gidsen en hotels geven ook goede adviezen over wat je wel en niet moet doen (bijvoorbeeld qua veiligheid).

2 vriendinnen
Gereisd met vrienden in October 2019
10

22 daagse rondreis door Costa Rica met Witropa Travel

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
16-10-2019

Wij hebben afgelopen juli en augustus 3 weken met ons gezin een rondreis gemaakt door het prachtige Costa Rica. Dankzij Willem Pothof van Witropa Travel is het een geweldige ervaring geworden. Samen met hem hadden we van tevoren de route uitgestippeld en boekte hij in overleg met ons de mooiste en leukste accomodaties en excursies. Ook regelde hij de huurauto met wifi en was indien nodig altijd te bereiken. We hebben daardoor onbezorgd kunnen genieten van de indrukwekkende natuur, de gastvrijheid en behulpzaamheid van de Tico's en zullen deze bijzondere reis niet snel vergeten!

Noortje
Gereisd met gezin in July 2019
8,0

Geweldige reis door Costa Rica meer WitropaTravel

Costa Rica
Autorondreis met Witropa Travel
08-10-2019

Wat een geweldig land is Costa Rica wie de natuur wil beleven moet hier naar toe. Vogels vlinders bloemen apen, jungle enz enz. Het is er allemaal! Een prima georganiseerde reis alles klopte en er was support bij kleine ongemakken!
Costa Rica Pura Vida!

Hllen Camerik
Gereisd met partner in September 2019
9,6

Een overweldigende rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Witropa Travel
04-10-2019

We hebben een rondreis van drie weken door Costa Rica gemaakt. Alles was in de puntjes geregeld door Wiltropa. Elke dag was er een nieuwe ervaring.

Tanja
Gereisd met partner in September 2019

Ben jij op reis geweest met Witropa Travel?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Witropa Travel.