Sawadee ervaringen

De Sawadee ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Sawadee gemaakt hebben.

Er zijn 39 ervaringen met Sawadee geplaatst.

Accomodatie
8.1
Vervoer
8
Reisleiding
8.7
Prijs / Kwaliteit
8
Algemeen
7.9

Beoordelingen van Sawadee

Wat vinden anderen van rondreizen met Sawadee?
1,0

Misbruik reisleider Sawadee

Costa Rica
Groepsrondreis met Sawadee
10-04-2022

Met Sawadee naar Costa Rica geweest. Wat een mooie ervaring had moeten worden is door het gedrag van de reisleider geëindigd in een zware teleurstelling. Met een diagnose PTSS - posttraumatische stressstoornis.
Lees: een heel zware ernstige klacht met een grove inbreuk op mijn lichamelijke en geestelijke integriteit.
De klacht is - na een jaar van de reis - ingediend bij het hoofdkantoor van Sawadee en de lokale reisagente, van beide geen enig empathie.

Er is zelfs geschreven dat:
-het handelen van de reisleider onafhankelijk is ondernomen en niet in verband stond met zijn taken als gids;
-niet bij Sawadee in dienst was maar bij de lokale reisagente en ze houden alles af.
Dat was heel pijnlijk.

De houding van Sawadee, de klachtenafhandeling en het gedrag van de reisleider had enorme impact op mijn leven. Ik heb slapeloze nachten en heel veel pijn en verdriet gehad door de houding van deze reisorganisatie.

Ze hebben mij heel naar behandeld als een klant, terwijl ik onschuldig was en alleen maar de klacht wilde indienen. Totaal onverdiend. Want ik had veel schaamte en schuldgevoelens om wat mij was overkomen en bovenal angst.

Tot op heden heeft Sawadee nog steeds niet hun excuses aangeboden over het aanpak van mijn klacht. Dat is enorm verdrietig en dat snapt zelfs Sawadee niet. Want hun visie is: 'wij zijn toch een bedrijf'. Het leven van een mens is voor hen niet van belang.
Ik beschouw Sawadee als een onbetrouwbare en onverantwoorde reisorganisatie.

PS. Dit is maar een heel beknopte versie. En is hoe ik het heb ervaren met Sawadee en was er echt kapot van.

Lieke
8,6

Mooie rondleiding op het grootste eiland van de Azoren

Portugal
Wandelreis met Sawadee
28-12-2019

In augustus 2019 ben ik voor het eerst mee geweest met een wandelreis van Sawadee. Deze reis ging naar Sao Miguel (Azoren) en werd begeleid door een lokale gids. De gids was zeer enthousiast en had een grondige kennis van het eiland. Daarnaast was ze uitstekend in het organiseren van de activiteiten.

Het niveau van de reis wat inspanning betreft was voor mij wel laag. Ik had verwacht dat er vooral ervaren wandelaars mee zouden gaan, maar dat bleek (een paar uitzonderingen daargelaten) niet het geval. Dus ik beveel deze reis met name aan voor als je op je gemak het eiland wil ontdekken ;-)

Michiel
Alleen gereisd in August 2019
8,2

Rondreis over de Cycladen

Griekenland
Groepsrondreis met Sawadee
28-12-2019

Een erg mooie reis met veel afwisseling! We hebben vier eilanden bezocht en allemaal hebben deze een eigen karakter qua natuur en cultuur. De activiteiten waren daarnaast divers en er was voldoende gelegenheid om nieuwe dingen te ontdekken. Enige opmerking is dat we allicht ook een paar dagen in Athene hadden kunnen verblijven, dat was immers het startpunt van de reis.

De reis is echter een mooie gelegenheid om deze mooie eilandengroep te ontdekken!

Niels
Alleen gereisd in July 2019
8,8

Geweldige reis

Australië
Groepsrondreis met Sawadee
23-12-2019

Van Sydney, Tasmanië terug naar Melbourne, Great Ocean Road, Grampians, Adelaide, The Outback, Alice Springs, Darwin, Cairns.
Uitgebreide rondreis door Australië.

Patricia
Alleen gereisd in October 2019
8,4

Rondreis langs de koning steden en de sahara

Marokko
Groepsrondreis met Sawadee
23-12-2019

Deze reis is een uitgebalanceerde mix tussen steden en het platte land. De plaatselijke gidsen vertellen over hun stad. Dat had wat uitgebreider gemogen van mij met minder verkooppraatjes. Het overnachten in de Sahara was een mooie ervaring. Ik kan iedereen deze reis aanbevelen.

'm straten
Alleen gereisd in May 2019
9,2

Reis naar de Azoren. 8 dagen single wandelreis. Reis zat erg goed in elkaar. Mooie wandeltochten, gids was erg attent en betrokken. Vol energie. Ook de chauffeur was een prettig persoon om erbij te hebben. Samen met een geweldige groep, heerlijk weer, le

Portugal
Singlereis met Sawadee
22-12-2019

4 prachtige wandeltochten op alle kanten van het eiland.
Een dolfijn/walvistocht gemaakt.
Pottenbakkersfabriek/winkel bezocht, ananas- en tgeeplantage en naar thermaal bad in de vrije natuur.
Daarnaast ook nog wat tijd om Ponta Delgada te bekijken.
Waanzinnig allemaal! Aanrader!!

Mirjam Schreurs
Alleen gereisd in August 2019
9,2

Fantastische reis door Peru inclusief een dagtrail naar Machu Pichu

Peru
Groepsrondreis met Sawadee
21-12-2019

Heel goedgevulde reis doorheen zuid Peru. Alle hoogtepunten gezien en voldoende tijd gehad om ervan te genieten. Alleen bij Sawadee de kans om, indien je geen super conditie hebt, toch 1 dag Incatrail te wandelen tot aan de zonnepoort met een indrukwekkend uitzicht en een geweldige ervaring rijker. Goeie hotels en ook op goeie locaties en dit gecombineerd met een super enthousiaste, lieve, zorgzame en veel wetende lokale gids Norma, een fantastische ervaring die mijn verwachtingen voor een reis naar Peru volledig hebben ingevuld. Er zitten zeker lange reisdagen in en de hoogte heeft mij ook parten gespeeld maar het totale plaatje was super en alles was super goed georganiseerd.

Lucia Vercruyssen
in October 2019
8,8

Een verrassende reis door de Balkan met Sawadee

Montenegro
Groepsrondreis met Sawadee
19-12-2019

De reis door vier landen van de Balkan is gevarieerd opgebouwd met een mooie mix van natuur, prachtige kloosters en oude stadjes.Er zijn volop mogelijkheden om alleen of in groepsverband te wandelen.
De gekozen accommodaties zijn gunstig gelegen; sommige daarvan zijn wel heel bijzonder/verrassend zoals het openlucht-museum, een filmlocatie en authentieke berghutjes.
De reisbegeleiding was ervaren en uitstekend; een professional met veel aanvullende/interessante informatie.
Deze Sawadee-reis is een absolute aanrader!

Lucie Eijkelhof
Gereisd met partner in May 2019
9,2

Prachtig Peru!

Peru
Groepsrondreis met Sawadee
19-12-2019

Peru is prachtig. We hebben letterlijk en figuurlijk een adembenemende tijd gehad. Sawadee is een geweldige reisorganisatie. Reisleider Erik is fantastisch. Ook andere reizen en reisleiders van Sawadee zijn ons zeer goed bevallen. Tot nu toe alleen maar goede ervaringen gehad.

Marise
Gereisd met partner in April 2019
8,8

Peru, fantastisch!

Peru
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

Geweldige, mooie en indrukwekkende reis. Superleuke reisleidster Hanneke. Hoogtepunten Arequipa en natuurlijk Macchu Picchu.

Nathalie
Gereisd met partner in July 2019
8,0

Interessante reis maar met lange reisdagen.

Ghana
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

Rondreis door Ghana, Togo en Benin met een prima Nederlands sprekende Togolees als reisbegeleider en gids.
Soms pittige lange dagen, maar wel stops om de reis te breken. Programma zit goed in elkaar en je krijgt een prima indruk van deze drie west-Afrikaanse landen. De excursies en bezoeken zijn gevarieerd en goed te doen voor mensen die goed ter been zijn.
De informatie (zowel programmatisch als financieel) van Sawadee over deze reis is achterhaald en moet snel worden geüpdatet zodat de reiziger weet wat hem/haar te wachten staat tijdens deze reis.

Paul
Gereisd met partner in November 2019
7,0

De accomodaties vielen wat tegen. Soms oud en soms niet helemaal schoon

Marokko
Familiereis met Sawadee
18-12-2019

De reis is erg leuk maar intensief. Wat een mooi land. Zorg dat je er een aantal dagen strand aan vast plakt en kies je eigen accomodatie.

Madeleine
Gereisd met gezin in July 2019
8,4

Afwisselende rondreis door Vietnam

Vietnam
Familiereis met Sawadee
18-12-2019

Hanoi, Halong Bay met overnachting op een cruiser, fietstochten, wandeltochten, vissen, lokale overnachtingen, Hoi-An,
Ho-Chi-Minh-stad, MekongDelta, Cuchi-tunnels, Museum of Remembrance, geweldige kookworkshop, tempels, waterpuppetshow,.
De eerste lokale gids (een vrouw) vertelde ontzettend veel over historie en verhoudingen in Vietnam. Met haar veel geleerd en gezien van het échte' Vietnam.

M van Gool
Gereisd met gezin in July 2019
8,2

Zeer mooie afwisselende rondreis door Sumatra, Java, Bali

Indonesië
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

Sumatra was meest authentieke/weinig toeristen. Mooie ervaringen: olifant wassen, jungle trekking en diverse Oerang Oetans gezien, veel wandelingen en natuur, rijstvelden. Java: tempels van Borobudur en Prambanan, bezoek schooltje, Bromo vulkaan en wandeling in de lava velden daaromheen. Programma Bali was meer relaxed, maar ook hier enkele mooie tempels en rijstvelden, verder snorkelen/massages ed. Hadden leuke kleine groep (10 p.), heel goed weer en zeer goede reisleider (Zufnal), die ons ook veel van het land 'buiten de gebaande paden' heeft laten zien, waarvoor veel dank.

Jos
Gereisd met partner in October 2019
9,0

Een prachtige rondreis door Colombia met Sawadee

Colombia
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

Mooie wandelingen in t programma, leuke steden die je bezoekt en idyllische plekjes.
Vaak 2 nachten op 1 plaats, wat zorgt voor meer rust en toch is het een actieve reis.
Je moet wel flexibel zijn, niet alles loopt tijdens de reis zoals je zou verwachten. Weg geblokkeerd door vallende rots blokken en er is maar 1 weg, als voorbeeld. De wegen zijn soms ronduit slecht. Maar dat maakt de reis zo mooi, alles is nog niet tot in de puntjes voor toeristen hapklaar gemaakt.
En de mensen zijn vriendelijk, in de accommodaties doen ze enorm hun best om het jou naar je zin te maken.
Kortom een geweldig mooi land en een super leuke reis.

Nelleke Heijstek
Gereisd met partner in November 2019
9,0

Een schitterende en zeer afwisselende rondreis door Colombia, vaak 2 nachten op de zelfde plaats. Dus veel vrijheid en meer rust punten. Ondanks dat een actieve reis!

Colombia
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

Mooie wandelingen in t programma, leuke steden die je bezoekt en idyllische plekjes.
Je moet wel flexibel zijn, niet alles loopt tijdens de reis zoals je zou verwachten. Weg geblokkeerd door vallende rots blokken en er is maar 1 weg, als voorbeeld. De wegen zijn soms ronduit slecht. Maar dat maakt de reis zo mooi, alles is nog niet tot in de puntjes voor toeristen hapklaar gemaakt.
En de mensen zijn vriendelijk, in de accommodaties doen ze enorm hun best om het jou naar je zin te maken.
Kortom een geweldig mooi land en een super leuke reis.

Nelleke Heijstek
Gereisd met partner in November 2019
7,0

Reis met veel kerken, kastelen etc.

Georgië
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

We hebben veel kerken, kastelen en ruïnes gezien. Vond het niet zo'n afwisselende reis. Had verwacht meer van de natuur te zien. Meer wandelingen prachtige natuur en daar te weinig echt ingeweest.

Marie-José
Gereisd met vrienden in June 2019
8,2

Everest Base Camp

Nepal
Wandelreis met Sawadee
18-12-2019

Trekking door het Himalaya gebergte (Sagarmatha-regio) naar Everest base camp. Een zware tocht op grote hoogte. Maar iedere meter de moeite waard. De voorzieningen tijdens deze bergtrekking zijn basic, edoch voldoende. De gidsen en dragers zijn 100% oké. Kijk eens op onderstaande site voor een voorproefje.

https://pa3gun.wixsite.com/mijnsite/blog/rondreis-nepal-everest-trekking-over-het-dak-van-de-wereld

Marcel
Gereisd met vrienden in March 2019
7,3

Prachtige reis door Lapland

Finland
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

De reis was prima en de accommodatie ook. De grootste kater was de fooi die men geacht wordt te geven. In de reisgids staat dat je als richtprijs 2 euro per dag kunt rekenen als je tevreden bent. Betaalt Sawadee zo slecht dat de reisleider een fooi moet hebben? Je bent als reisleider toch aangenomen om de reis goed te begeleiden?
Er was veel onenigheid in de groep want de meesten vonden dat je dus min of meer verplicht twintig euro fooi hoorde te geven.
Laat die vermelding in de reisgids achterwege zodat een ieder zich vrij voelt om al dan niet iets te geven.
In Japan geen last gehad met fooi geven aan Japanners want zij beschouwen dit als een belediging.

M. Sterk
Alleen gereisd in January 2019
8,6

Fantastische, gevarieerde en goed georganiseerde rondreis

Peru
Familiereis met Sawadee
18-12-2019

Na onze eerste Sawadee familiereis maar Vietnam dit jaar naar Peru geweest. Heel tevreden over dit concept: het plezier van een passend reisgezelschap en het comfort van een georganiseerde reis. De voor de hand liggende highlights bezitten en ja, niet alles is fantastisch, zoals dat bij iedere, ook zelf geregelde reis ook zo is.
Zeer tevreden over de beide reisleiders: zeer ervaren, zorgzaam, gevoel voor de groep en in staat te improviseren of aan te passen.
Zeer tevreden ook over het contact met Sawadee: sympathieks, deskundig en meedenkend (bijvoorbeeld toen bleek dat door de vertrekdatum we de diploma's uitreiking van onze zoon dreigde te missen...).
Volgend jaar naar Namibië; we zijn dit concept nog niet zat!

Ted Bruijn
Gereisd met gezin in August 2019
8,6

Een mooie, gevarieede rondreis door West Australie

Australië
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

De West kust met zijn prachtige schone zandstranden. Een excursie met een glazen boot met snorkelen waarbij we vissen en koraal hebben bewonderd.
De Kimberleys in het noorden waren indrukwekkend.

M Bakker
Gereisd met partner in September 2019
8,8

Zijderoute, wonderschoon en verrassend

Kirgizië
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

Ik heb al een heel aantal reizen gemaakt met Sawadee en ik kan ze alleen maar aanraden. Je wordt compleet ontzorgd, de routes pakken alles mee wat je wilt zien verder is er veel vrijheid om zelf nog dingen te gaan zien of doen. De reisleiders zijn positief, geïnformeerd , kunnen goed met verschillende mensen omgaan en zijn gezellig, alles wat je wenst van een reisleider. De reizigers zijn divers, maar hebben wel altijd dezelfde insteek en zijn tot op heden ook hardstikke leuk!

Nicky
Alleen gereisd in June 2019
7,2

Schitterende reis in een niet toeristisch land. Zijn ook nog in noord Chili geweest. Wel reisaanpassingen gehad ivm blokkades. Een aantal onderdelen niet kunnen zien, wat juist voor ons belangrijk was om deze reis te maken.

Bolivia
Groepsrondreis met Sawadee
18-12-2019

Zie bovenstaande: zeker een aanrader, soms wel primitief, vinden wij niet erg, maar toch prettig om te weten!
Mooi land,natuur en cultuur.

Margreet v Walsum
Gereisd met partner in October 2019
10

Met Sawadee naar Maleisisch Borneo gereisd.

Indonesië
Groepsrondreis met Sawadee
30-09-2018

Ik heb de Mt. Kinabalu beklommen wat een geweldige ervaring was. (wel erg vroeg op....) Einde van de reis eindigden we op een soort 'Expeditie Robinson’ eiland genaamd Pulau Tiga. Bij Sabah de orang-oetans gezien, erg bijzonder. We hadden een hele leuke groep. Sawadee is een fijne en prettige organisatie om bij te boeken. Betere ervaringen mee dan met een Djoser. (daar nemen ze minder de tijd voor je)

Esmee
Alleen gereisd in August 2018
5,8

Reis uitstekend, reisorganisatie zwak

Nicaragua
Groepsrondreis met Sawadee
09-05-2018

De reis was goed verzorgd op enkele bestemmingen na, die beter niet of korter bezocht hadden moeten worden. Nicaragua is authentieker dan Costa Rica en mede door een voortreffelijke reisleidster was dit een erg leuke reis.

Toch slechts een 4 gegeven, want Sawadee als organisatie verdient eigenlijk een 0. De reisleidster heeft nog gezorgd voor de 4 punten. Bij Sawadee wordt je veel te vaak op het verkeerde been gezet als je iets meer wilt dan het standaard pakketje. Ik bedoel daar dus bijvoorbeeld een betere plaats in het vliegtuig mee. Ik heb niet eerder zo'n stroeve organisatie als Sawadee meegemaakt. Alles moet je zelf uitzoeken en áls men dan eindelijk iets moet doen, dan laat men je teveel betalen. Mensen, die wat minder ervaren zijn in dit soort reizen zullen het gewoon betalen, ik niet. Er komen dan wat slappe verontschuldigingen, maar in een stijl die niet geloofwaardig overkomt. Een klacht indienen bij de Manager Sales & Customer Operations is zinloos. Die dame is een ster in het uitlichten van de minst belangrijke punten van een klacht. Zij is het typische voorbeeld van een verkeerde persoon op zo'n belangrijke post. Gaat ook het gevecht met de klant aan en je kunt precies zien welke zinnen zij niet zelf heeft bedacht, dat zijn de copies and pastes uit de standaard antwoordbrieven.

Drie reizen met Sawadee gemaakt, twee daarvan leverden een klacht op. Met andere reisorganisaties heb ik dat nooit en ik heb nu tientallen landen bezocht.

Peter
Alleen gereisd in March 2018

Ben jij op reis geweest met Sawadee?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Sawadee.