Rodina Travel ervaringen

De Rodina Travel ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Rodina Travel gemaakt hebben.

Er zijn 34 ervaringen met Rodina Travel geplaatst.

Accomodatie
9
Vervoer
9.3
Reisleiding
9.6
Prijs / Kwaliteit
9.5
Algemeen
9.5

Beoordelingen van Rodina Travel

Wat vinden anderen van rondreizen met Rodina Travel?
10

Een rondreis van 12 dagen met daarin opgenomen het Rozenfestival, naast andere hoogtepunten

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
14-06-2022

Als je enige kritiek zou kunnen zijn dat je teveel eet, dan zegt dat genoeg. Om tot een dergelijk hoog cijfer te komen dien je een aantal aspecten te bekijken. Het programma bijvoorbeeld was heel goed opgebouwd met het hoogtepunt (Rila klooster) op de laatste dag. In de voorbereiding een uitermatig prettig mail en telefonisch contact met Larisa van Rodina Travel. Wat te denken van een grote enveloppe thuisgestuurd boordevol materiaal over het land. Een zeer uitgebreide en persoonlijke reisbeschrijving van de gevolgede Rozenreis. Een gids die reisleider en gids is, heel goed Nederlands spreekt en een bron van inspiratie is. De man weet alles over het land en kan fantastisch vertellen. Een zeer bekwame en vriendelijke chauffeur, zodat je je steeds veilig voelt in een grote bus. De accommodatie zijn helemaal top. Zoals gememoreerd het eten is heerlijk en veel. Een reis en een reisorganisatie om aan te bevelen en weet dat ik dat niet licht zeg.

Gerard Huisman
Alleen gereisd
9,0

Verrassende rondreis Bulgarije

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
13-06-2022

Onlangs heb ik een rondreis gemaakt door Bulgarije met een gezelschap van 30 reisgenoten. Het was een hele verrassende en positieve ervaring.Het gezelschap waar ik deel van uitmaakte staat er om bekend dat ze altijd mooie reizen uitzoeken, maar alles staat of valt natuurlijk welk reisbureau ze inschakelen. Dat was in dit geval Rodina Travel. Rodina Travel heeft alles heel mooi uitgezocht en geregeld, daarnaast waren onze gids Kaloyan en chauffeur Tony een schot in de roos. De deelnemers aan deze reis zijn aardig onderlegd wanneer het gaat om geschiedenis, cultuur en mooie plekken op de wereld, maar onze gids Kaloyan heeft zijn uiterste best gedaan om alle wetenswaardige feiten over Bulgarije te vertellen van de oudste geschiedenis naar de moderne tijd. Hij heeft ook steeds heel geduldig al onze vragen beantwoord. Chauffeur Tony heeft ons steeds keurig door het verkeer geloodst, voor voldoende flesjes water gezorgd en onze bezittingen bewaakt.Bulgarije heeft er 30 enthousiaste ambassadeurs bij. wWanneer vrienden informeren “hoe was je reis naar Bulgarije?” dan is mijn antwoord dat ik iedereen hartelijk kan aanraden om Bulgarije te gaan verkennen. Complimenten aan Rodina Travel, nogmaals dank aan Kaloyan en Tony, Bulgarije is een land om trots op ze zijn!

Eline
Gereisd met vrienden
9,8

Nooit gedacht dat Bulgarije zoveel te bieden had, en nog nooit een zo tot in de puntjes verzorgde reis gehad.

Bulgarije
Autorondreis met Rodina Travel
12-10-2021

Bulgarije was voor ons een heel onbekend land, maar na een beetje rondkijken op internet, leerde ons al snel dat Bulgarije veel cultuur, historie en een mooie natuur te bieden heeft. Planningstechnisch lukt een groepsreis niet vaak, dus hebben we ook hier weer voor een privé reis gekozen. Voordeel is dat je natuurlijk zelf in overleg je route kunt samenstellen (maar alle reisprogramma’s op de site van Rodinatravel bieden al een heel goed houvast voor een mooie trip) en je hebt natuurlijk de tijd aan jezelf. Autorijden in Bulgarije is wel even wennen, het is af en toe net België met heel vreemde verkeerssituaties, maar dat zal menigeen ook wel aankunnen. Zeker met de Rodina Garmin navigatie in het Nederlands (ook daaraan was gedacht). Rest me natuurlijk nog te vermelden dat we eigenlijk overal heel vriendelijke mensen hebben ontmoet, prima hotels en natuurlijk hebben we een ongelooflijk fijne, goed voorbereide en tot in de puntjes verzorgde reis gehad met heel veel dank aan Larisa voor al haar zorgen.. Zo persoonlijk en attent maak je niet zo vaak mee. Informatiepakket: Een heel boekwerk met tips voor onderweg, de route, achtergrondinfo. Foldertjes, taalgids en zelfs een Trotter reisgids en twee wegenkaarten. Nogmaals vele complimenten. Ik kan Rodina werkelijk iedereen aanbevelen.

Jacquelijne
Gereisd met partner
9,0

Fantastische reis door prachtig land en tot in de puntjes voorbereid door Rodina Travel.

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
17-08-2021

Zie voor meer info en foto's van onze reis desgewenst www.DeBakjes.nl.

Jolanda & Walter Bak
Gereisd met partner
9,2

UNESCO-rondreis

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
26-07-2019

Met Rodina hun 15-daagse UNESCO-rondreis gemaakt.
Op alle punten een uitstekende reis. Vanaf het allereerste, persoonlijke contact tot de afwikkeling na afloop was dit TOP!
Rodina noemt zich wat mij betreft terecht DE expert in Bulgarije-reizen.
Programma, reisleiding, lokale specialiteiten (soms bij mensen thuis!), bezienswaardigheden... De prijs/kwaliteit verhouding is daarbij ook nog eens voortreffelijk.
Ik kan Rodina alleen maar warm aanbevelen voor uw volgende rondreis!

Roy Strik
Alleen gereisd in June 2019
10

Een prachtige rondreis gemaakt door Bulgarije

Bulgarije
Individuele rondreis met Rodina Travel
14-06-2019

Rodina Travel heeft voor ons een prachtige rondreis door Bulgarije samengesteld. Alles was tot in de puntjes geregeld, van de huurauto op het vliegveld tot de reisbeschrijving. Prima hotels, veel informatie over het land en de route. En wat een land, fantastisch. Dit was zeker een van de mooiste vakanties ooit.

Eveline Selles
Gereisd met partner in April 2019
9,0

Prachtig en boeiend land

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
05-10-2018

Wat een fantastisch georganiseerde reis. Vooraf kregen we al een zeer persoonlijk boekwerk met alle informatie over de reis, hotels, het land en alles wat men vooraf wilt weten.
De reis zelf met een heel leuk divers gezelschap van 15 deelnemers was zeer boeiend. Afstanden per dag waren niet te lang zodat overal ruim gelegenheid was om de bezienswaardigheden goed te bezoeken. Bulgarije heeft een enorm oude en interessante geschiedenis maar ook een prachtig berglandschap. In Sofia zie de moderne wereld maar in vrijwel alle andere plaatsen ga je soms eeuwen terug met een rijke cultuur. Vooral Plovdiv was heel bijzonder met een zeer historische oude binnenstad, maar vrijwel elke stad of dorp had wel oude geschiedenis en vele kerken.
Alle hotels waren prima met ruime schone kamers en voorzien van alle gemakken. Vooral het eerste kleine familiehotel in Koprivshtitsa was bijzonder met een traditioneel welkom met versgebakken brood en lokale lekkernijen. Verder werd elke avond een diner geserveerd met heerlijk Bulgaars eten.
De excursies waren zeer interessant waarbij wij wel erg veel kerken bezochten met prachtige fresco’s en iconen. Misschien (als tip) in het programma iets minder kerkbezoek plannen want het verhaal is overal hetzelfde. Ook het contact met de lokale bevolking was bijzonder. Lunchen bij mensen thuis met zelfgemaakte traditionele gerechten en ook het diner bij een collega gids / docent Nederlands was geweldig.
We hebben een heerlijke rondreis gehad, mede door de zeer deskundige gids Elena en het goede rijden van chauffeur Toni, waarvoor heel hartelijk dank.

Annelies en René

Annelies en René Valensa
Gereisd met partner in September 2018
9,5

Individuele fly drive 'Beeldschoon Bulgarije'

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
04-10-2018

Wij hebben ontzettend genoten van de reis. Alles klopte! Met name de ontvangst (en afscheid) in Hotel Panorama in Koprivshtitsa was hartverwarmend en heel persoonlijk. En ook nog eens heerlijk zelf bereid eten. Super! We vonden het ook erg prettig dat we op het vliegveld werden opgewacht door Ivo van het verhuurbedrijf. Dat was een stuk minder stressvol dan bij andere reizen waar we zelf de auto moesten ophalen (waarbij verhuurbedrijven altijd proberen je een extra verzekering aan te smeren). Dat gold ook voor het einde van de reis, waar Ivo de auto ophaalde en we de volgende dag keurig op tijd werden opgehaald door zijn collega. Ook weer zo ontspannen.

We vonden Bulgarije prachtig. De cultuur, de steeds weer wisselende maar altijd mooie landschappen en de mensen. We hebben een aantal leuke contacten en gesprekken gehad: dat maakt een reis extra leuk. Wij vonden de kloosters en kerken met de prachtige fresco's adembenemend mooi. Daar kunnen wij enorm van genieten. Verder zijn we ook in een grot geweest (helaas praatte de gids alleen Bulgaars ;-) en in het Berenbos: super mooi initiatief! En niet onbelangrijk: het weer was ook heerlijk. Gemiddeld 23/24 graden: dat is wat ons betreft de ideale temperatuur.

Wij zijn ervaren reizigers en hebben al vaker een fly-drive geboekt. Maar nooit was een reis zo goed georganiseerd als door jullie. Heel veel complimenten. Zoals gezegd vonden we de afwikkeling met de autohuur erg prettig (helaas hadden wij wel te maken met een kapotte accu: gelukkig werd dit snel opgelost). De kleinschalige hotels in het centrum van de steden /dorpjes. De tips in jullie reisbeschrijving voor onderweg. PERFECT!
Wat we ook prettig vonden was dat we 4 nachten verbleven in het Spahotel met een buitenzwembad. Dat is een prettig rustmoment (hoewel we toen ook nog van alles gezien hebben).

We willen jullie hartelijk danken voor deze mooie reis. We hopen dat jullie dit nog heel lang blijven doen. Mochten we ooit Bulgarije nog eens bezoeken, dan zullen we dat zeker bij jullie doen. We zouden willen dat jullie dat voor meer landen doen ;-).

Frits & Anyta
Gereisd met partner in September 2018
9,5

Verrassende rondreis door Bulgarije

Bulgarije
Autorondreis met Rodina Travel
02-10-2018

Een geweldige rondreis door Bulgarije met als begin Sofia, een levendige, oorspronkelijke stad. Vandaar met een prima huurauto richting Melnik, onderweg het interessante Rila klooster, door de bergen naar Plovdiv, terecht toekomstige culturele hoofdstad van Europa, mooie musea, bijzonder gezellig, prima restaurants voor zeer voordelige prijzen. Veliko Turnovo, prachtig gelegen met fraaie vesting. Ook onderweg naar Varna grafheuvels van de oudste beschaving van Europa met in de diverse musea schitterende gouden voorwerpen. Varna is ook een topper aan de Zwarte Zee met prachtige stranden, evenals Nessebar.
Met dank aan Rodina Travel voor de voortreffelijke beschrijving met tips voor de hele rondreis. Wij hebben veel gereisd, maar hebben dit vrijwel nooit meegemaakt zo goed als de totale verzorging was.

Piet Jacobs
Gereisd met partner in August 2018
10

Bulgarije : MOET je gezien hebben !

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
06-09-2018

We hebben een fantastische vakantie gehad!
Jullie programma gaf een mooie indruk van Bulgarije en wij vinden het beide dan ook een PRACHTIG land...

Fijn om met Bulgaria Air te vliegen. Vriendelijke bediening met versnaperingen aan boord!

De hotels die waren uitgekozen waren steeds tip top en op mooie locaties.


De auto die we kregen toegewezen was super!
Een luxe auto met een hele grote bagageruimte, zo er niets zichtbaar in de auto bleef liggen.


We hebben ook alle Free Tours meegedaan, is een echte aanrader, de gidsen doen dit met zoveel plezier.

Tja, wat het eten betreft, hadden we al snel door beter 1 portie ( waren enorm groot! ) te bestellen om dan te delen...
Shopska salade was er bijna dagelijks bij. Wat een heerlijke tomaten in Bulgarije!

De mensen waren er SUPER vriendelijk, diegene die geen Engels spraken probeerden met handen en voeten zich verstaanbaar te maken.


Wij gaan zeker en vast reclame voor jullie maken en jullie aanbevelen aan al onze vrienden en familie!!

Marianne & Robert
Gereisd met partner in August 2018
9,0

Prachtige reis door Bulgarije

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
05-09-2018

Het was echt een super reis, ik had de reisverhalen gelezen, maar je moet het persoonlijk meegemaakt hebben . Bulgarije is een prachtig land die veel te bieden heeft, zowel voor de avonturiers als voor de mensen die een rustvakantie willen aan het strand. De organisatie van de reis was gewoonweg subliem; de voorgestelde reisweg was prachtig.. De hotels met hun accommodaties waren top. De bulgaarse keuken is overheerlijk, voor ons goedkoop en de hoeveelheid is enorm. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam soms is de taal een barriere.

Rodina travel zal ik zeker aanbevelen aan mijn vrienden en kennissen.

Francois Thierry
Gereisd met partner in August 2018
9,8

Aanrader

Bulgarije
Individuele rondreis met Rodina Travel
25-08-2018

We maakten een prachtige individuele rondreis door Bulgarije, een verrassend mooi land, zowel qua natuur als qua cultuur. Alles (de vliegreis, de huurauto, de hotels - met veel afwisseling- en de beschrijving) was perfect geregeld. Prettig is ook dat je een voorgestelde reis naar je eigen wensen kunt laten aanpassen.

Masja Jansen
Gereisd met partner in August 2018
9,3

Rodina Travel Fly & Drive 'Beeldschoon Bulgarije'

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
24-08-2018

Voor ons de eerste keer dat wij zo georganiseerd op reis zijn geweest. En het was een uitstekende ervaring. Alles was perfect voor elkaar en de gepersonifieerde routebeschrijving was keurig verzorgd. Heel veel goede tips en echt persoonlijk. Wij hadden aangegeven interesse te hebben voor de Thracische cultuur en dit vonden wij ook daadwerkelijk terug in de aanbevelingen.
Het contact met Rodina in de aanloop naar onze vakantie - wij hadden wat afwijkende wensen, bv. iets langere reisduur - verliep zeer goed en vriendelijk.
Mocht je nog twijfelen: Bulgarije is zeer de moeite waard en Rodina een uitstekende partner.

Luitzen en Katinka
Gereisd met partner in August 2018
10

Rodina Travel regelde een geweldige reis voor ons!

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
21-08-2018

Voor mijn pensionering, nu twee jaar geleden, ben ik enkele keren in Bulgarije geweest in het kader van EU-projecten. Nu wilden mijn vrouw en ik de culturele kanten van Bulgarije wat beter leren kennen. Na enig zoeken bleek alleen Rodina Travel reizen te bieden die wij zochten. Alles zelf regelen via bijv. AirBNB bleek veel meer gedoe en ongeveer net zo veel te kosten. We kozen voor de 17-daagse fly-drive 'Verrassend Bulgarije'. Ik wide enkele plaatsen wilde bezoeken waar ik eerder ook geweest was maar die niet op de standaardroute lagen. Na een telefoontje met Rodina bleek dat geen enkel probleem, direct werd tegen dezelfde prijs een alternatief aangeboden.
Zo zijn wij naar Sofia gevlogen, waar het hotel rustig en toch op 200m van de belangrijkste winkelstraat lag. We hebben, zoals Rodina suggereerde en veel andere reizigers ook hebben gedaan, deelgenomen aan de Free Sofia Tour. In twee uur heb je de geschiedenis van de stad gehoord en de belangrijkste gebouwen in het centrum gezien. Verder zijn we via Melnik en Bansko naar Plovdiv gereden. De door Rodina voorgestelde route daarheen is landschappelijk erg mooi. Plovdiv is een leuke stad, met veel gebouwen en resten uit een heel lange periode: van de Romeinen via de Middeleeuwen tot de 18de eeuw.
Daarna naar Kardzhali, dat niet op de standaardroute ligt, maar zeer de moeite van het bezoeken waard is. In de omgeving liggen veel resten uit de Thracische en de Romeinse tijd. De mooiste zijn Perperikon en Tatul. Het belang en de omvang daarvan zijn in West-Europa vrijwel onbekend, maar ze kunnen zeker wedijveren met veel wat er in Griekenland en Italië te zien is. De Regio (Oblast) Kardzhali heeft een handzaam boekje uitgegeven waar alle bezienswaardigheden in beschreven staan.
Na Kardzhali reden we naar het noorden, naar Veliko Turnovo. Daar troffen we het meest authentieke hotel-restaurant van onze tour: hotel Gurko. De stad ligt mooi aan een meander van de rivier, er is een burchtheuvel uit de middeleeuwen (Tsarevets) en je kunt er naar Mini-Bulgaria, een kleine versie van Madurodam die in 2017 geopend is en waar nog aan uitbreiding van het aantal maquettes wordt gewerkt.
We eindigden onze reis in Varna, waar we vijf dagen bleven. Ook die stad heeft een mooi autovrij winkelcentrum. De stad ligt direct aan de Zwarte Zee, met stranden en lekker zwemwater. In de stad en in de omgeving is veel cultuur te vinden, zowel opgravingen als een opera en een openluchttheater.
De reis verliep vlekkeloos door de uitstekende voorbereiding door Rodina Travel. De gids van 52 pagina's was zeer volledig, zo goed hebben we het nog nooit meegemaakt.
We kunnen iedereen aanraden om Bulgarije te bezoeken!

Jan en Hanny
Gereisd met partner in July 2018
9,0

Beeldschoon Bulgarije

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
09-08-2018

We zijn inmiddels al weer een paar dagen thuis in Groningen. Wat een
geweldige vakantie hebben we gehad. Wat een prachtig land is Bulgarije. We
hebben maar beperkt een stuk van het land gezien, maar wat we hebben gezien
overtrof onze verwachtingen. Een fantastische natuur gecombineerd met heel
veel cultuur en daarnaast heel vriendelijke mensen. Ook al spraken zij
alleen Bulgaars en wij dat vooral niet, toch konden we communiceren. Een
mooi voorbeeld was toen we op zoek waren nar Villa Ustina. We vonden het wel
in the middle of nowhere, maar de poort zat dicht. Toen we op zoek waren
naar een andere ingang aan het smalle weggetje kwamen we een Bulgaar tegen.
We konden elkaar net passeren en we groetten elkaar. Hij bleef vervolgens
staan. Dat deed ik ook maar en tapte uit. Hij ook en we kwamen tot een vorm
van communicatie. Hij begreep dat we het wijnhuis zochten en hij ging terug
naar zijn auto, pakte de telefoon en zocht in de adreslijst. Hij stond
vervolgens in het Bulgaars te confereren met iemand anders en gaf mij de
telefoon. Ik bleek de bazin van het wijnhuis aan de lijn te hebben. Zij
maakte mij in goed Engels duidelijk, dat ze deze week gesloten waren, maar
dat ik volgende week welkom was. Ik heb de man hartelijk bedankt en hij was
blij, dat hij ons had kunnen helpen.
De reis was perfect door jullie voor ons uitgestippeld en geregeld. In het
vliegtuig hadden we geen extra beenruimte, mar dat was prima te doen (rij 12
was de plek met meer ruimte). Op het vliegtuig hadden we heel snel de auto
en kon onze reis beginnen. De hotels waren prima en de service was, vooral
in de kleine hotelletjes, perfect. De upgrade in Devin was een beetje een
tegenvaller. Wel veel luxe en de kamer was ook erg mooi en goed. De service
aan de balie was minder. Dat was ook de enige plek waar ze maar heel beperkt
Engels spraken. De kamer in het hotel in Rozhen was klein, maar de
persoonlijke aandacht van de baas compenseerde dat wel.
De aanbevelingen om zaken onderweg te bekijken waren uitgebreid en erg goed
gekozen. Eigenlijk was het te veel om allemaal te doen, dus we hebben een
keuze moeten maken.
De wegen in Bulgarije zijn deels goed en deels heel slecht. Diepe gaten en
afgebrokkelde kanten zijn soms erg gevaarlijk. Overdag kan je er wel om heen
laveren, maar 's nachts wordt het erg link. WE hebben dan ook niet gereden
in het donker. Bovendien zijn de Bulgaren heel aardig en vriendelijk, alleen
als ze achter het stuur van de auto zitten, veranderen sommigen in
'idioten'. Veel te hard rijden en inhalen wanneer ze daar zin in hebben. Ik
heb meermalen op de rem moeten trappen om een inhaler de kans te geven in te
voegen.......
Bij terugkomst in Sofia stond de medewerker van het verhuurbedrijf al klaar
om de auto in ontvangst te nemen. Prima geregeld. Er was ook niets met de
auto, want hij vond dat deze er perfect uit zag. Dat was ook zo!
In het hotel bleek het jurkje van Vera ook te zijn aangekomen. Dat heb je
prima geregeld en nogmaals dank daar voor.
Wij zullen Bulgarije en jouw organisatie zeker aanbevelen bij vrienden en
bekenden.
Nogmaals dank voor de uitstekend geplande en fantastische ontdekkingsreis
door Bulgarije.

Met vriendelijke groet,

Bert en Vera ten Oever

Bert ten Oever
Gereisd met partner in July 2018
10

18 daagse top reis door Bulgarije, een aanrader!

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
18-06-2018

Een perfect georganiseerde en gevarieerde rondreis, een aaneensluiting van hoogte punten; mooie plekjes, oude dorpjes, aardige mensen, goede hotels, lekker eten, indrukwekkende natuur en eeuwenoude cultuur !
De gepersonifieerde reisbeschrijving gaf naast een perfecte routebeschrijving ook uitgebreide adviezen over te bezoeken bezienswaardigheden. En bracht iedere dag nieuwe verrassingen.
Free Tours in Sofia, Veliko Turnovo en Plovdiv,onder begeleiding van enthousiaste jonge gidsen, zijn echt aan te raden. Je hoort en ziet veel meer, dan je uit welke reisgids kan halen.
Dankzij de goede zorgen van Rodina Travel, hadden we een heerlijke ontspannen reis.

Kiki
Gereisd met partner in May 2018
9,3

Prachtige rondreis door Bulgarije met Rodina travel

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
03-12-2017

In september zijn we in Bulgarije geweest met een fly-drive van Rodina travel. Dat is ons enorm goed bevallen. We waren erg onder de indruk van Bulgarije, zowel de cultuur en geschiedenis als de natuur en de vriendelijke mensen. Rodina travel had een mooi programma in elkaar gezet dat prima aansloot bij onze wensen, met een gepersonaliseerde reisgids met veel suggesties. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Een erg afwisselende en mooie reis. Prachtig! De service van Rodina was excellent.

Tanja IJzer
Gereisd met partner in September 2017
10

Een prachtige perfect georganiseerde rondreis door mooi Bulgarije. Ga het zien!

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
19-11-2017

Veel gereisd, maar nog nooit zo'n goed voorbereide en georganiseerde reis gemaakt. Prima reisleiding (Nederlands sprekend!) en dito chauffeur met bus. Prima en leuke accommodaties. Bulgarije heeft prachtige natuur en cultuur, m.n. kerken en kloosters; vriendelijke gastvrije mensen en een heerlijke keuken. Voor relatief weinig geld kun je hier mooi reizen en vakantie vieren. Ga het zien!

Yvonne Ludert
Gereisd met partner in October 2017
9,8

17-daagse fly-drive Bulgarije

Bulgarije
Fly-drive met Rodina Travel
29-09-2017

In september (2017) boekten wij (echtpaar) de 17-daagse fly-drive Verrassend Bulgarije via Rodina Travel. Wij kozen voor de reis zoals aangeboden, zonder aanpassingen – tenslotte heeft Rodina veel meer kennis van Bulgarije dan wij die er voor het eerst naar toe gingen.
Rodina heeft de reis perfect voorbereid: de zorgvuldigheid, duidelijke communicatie en de uitstekende service waren een aangename verrassing. Alles was dan ook tot in de puntjes geregeld; de reis was voor ons helemaal zorgeloos.
De extra aandacht en kennis van het land bleek bijvoorbeeld ook in de keuze van de hotels. Alle (***) hotels waren prima en gelegen op mooie locaties. (Iets wat wij bij eerdere fly-drives via een andere organisatie toch echt wel anders hebben meegemaakt).
De reis geeft een mooie en complete indruk van Bulgarije: zowel overnachtingen in de verschillende steden als op wat meer afgelegen plekken.
Bulgarije bleek overigens een makkelijk land om te reizen: we konden ons vrijwel overal goed redden in de Engelse taal. Vriendelijke mensen, lekker (en veel) eten, lage prijzen.
We waren overigens wel blij met ons bijgewerkt navigatiesysteem: reizen op de kaart alleen is toch een stuk lastiger.
Het zal duidelijk zijn dat we iedereen die een reis naar Bulgarije overweegt Rodina Travel zéér van harte willen aanbevelen.

Peter van Cooten
Gereisd met partner in September 2017
9,5

Geweldige 13-daagse rondreis door het binnenland van Bulgarije met Rodina travel

Bulgarije
Autorondreis met Rodina Travel
20-08-2017

Koprivishtitsa is een heel leuk stadje om te verkennen!
De oude vestiging Tsarevets in Veliko Tarnovo en Arbanassi zijn de moeite.
Openluchtmuseum Etura, Shipka, graftombes, Karlovo bezocht onderweg naar Plovdiv.
Plovdiv is een geweldige stad!!! => Free Plovdiv tour is een echte aanrader!
Fort Assenova en het Bachkovo klooster in de buurt van Plovdiv zijn ook een bezoekje waard.
Het berenbos in het dorpje Belitsa op weg naar Bansko.
Prachtig wandelen boven in het Piringebergte vanuit Bansko.
Het mooie Rila klooster mag niet ontbreken in je programma.
De schitterende wandeling naar de 7 meren in het Rila gebergte met de stoeltjeslift.
De grootstad Sofia is geweldig om te verkennen met de Free Sofia tour!
Kortom een geslaagde reis!

Charlotte en Stefan
Gereisd met partner in July 2017
9,4

Goed georganiseerde rondreis door Bulgarije

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
18-08-2017

Veel cultuur en folklore gezien ,zou wat meer natuur in kunnen.
Goede rondreis met goede reisleidind/chauffeur , goede hotels , goede maaltijden.
Erg druk programma

W Lekkerkerker
Alleen gereisd in July 2017
9,0

Een prachtige week weken per huurauto door Bulgarije

Bulgarije
Individuele rondreis met Rodina Travel
04-07-2017

Met vijf (tussen 73 en 79 jaar oud) trokken we twee weken door Bulgarije. Wat een mooi land en wat een mengeling van culturen. We genoten van musea, oude kerken met fresco's, kloosters en oude binnensteden. We deden een paar grotere tochten in het Pirnigebergte en rond de Rila meren. De ganse reis, gebaseerd op onze wensen, tot in de kleinste details door Rodina Travel uitgewerkt. Voor de ganse reis kregen we een reisboek in kleuren zo dag per dag. Nooit eerder gezien van een reisagentschap en (in alle bescheidenheid) we zijn ervaren reizigers. Een reis naar Bulgarije: Rodina Travel staat op nummer 1. Een score van 9,99 om geen 10 te moeten geven.

JAN DE BOEVER
Gereisd met vrienden in June 2017
9,2

Een geweldige rondreis door Bulgarije tijdens het Rozenfestival.

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
27-06-2017

Het was een prachtige reis waarin alles tot in de puntjes georganiseerd was.
Een prettige afwisseling van cultuur en natuur.
Onze reisleider was uniek. Hij kon geweldig vertellen in bijzonder goed Nederlands.
Het eten was heerlijk.
Ik kan deze reis iedereen aanbevelen.

M. Plum
in May 2017
9,6

Prachtige rondreis in Bulgarije, dat veel meer te bieden heeft dan we dachten!

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
11-05-2017

We reisden met ons zessen twee weken vanuit Sofia langs prachtige oude steden met een rijke historie en veel nieuw elan. Mooie natuur (gebergten met veel groen en witte toppen) en zeer interessante kerken, kloosters, musea en opgravingen. Gastvrije mensen. Super begeleiding door een gids die perfect Nederlands sprak en bijzonder veel wist over het oude en hedendaagse Bulgarije. Goede chauffeur en een luxe mini-bus.Echt een aanrader!

Maarten
Gereisd met vrienden in April 2017
9,2

Rondreis Beleef Bulgarije

Bulgarije
Groepsrondreis met Rodina Travel
30-09-2015

Op de luchthaven Sofia werden wij - een gezelschapje van acht personen - verwelkomd door Tsvetelin Valkov, onze reisgids voor de komende 13 dagen. Hij spreekt perfect Nederlands/Vlaams, weet vrijwel alles van de cultuur, geschiedenis, religie, landschap en andere wetenswaardigheden van het land. Hij heeft gevoel voor humor en is buitengewoon attent in zijn reisbegeleiding.
De goedlachse chauffeur van de kleine luxe bus, waarmee wij rondreisden bleek behendig in het ontwijken van gaten en oneffenheden in het wegdek.
Mede dank zij het schitterende weer en het relaxte en afwisselende programma, was het een echte vakantiereis. De Bulgaren zijn vriendelijk en gastvrij en er is veel interessants te zien. Er is, zeker in het binnenland, nog geen sprake van massatoerisme en de prijzen zijn voor onze begrippen laag.
Kortom, een reis om aan te bevelen en dat zullen wij zeker doen.
Riet en Co van Zundert.

PS De belevenissen onderweg inspireerden tot de volgende limmerick, die Tsveterin voor een volgend Nederlands reisgezelschap vast nog eens zal voordragen:

Een roekeloze automobilist in Bulgarije
had een aanrijding en aan zijn Lada nogal wat averije
Met plakband, touw en ijzerdraad
repareerde hij, zo goed en zo kwaad
en sprak: Ik denk dat ik maar weer met de boel ga rijen.

Riet en Co van Zundert
Gereisd met partner in May 2012

Ben jij op reis geweest met Rodina Travel?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Rodina Travel.