Home
Reisorganisaties
Rama Tours Holland

Rama Tours Holland

Reizen met een persoonlijk karakter

Rama Tours Holland

Reis met een persoonlijk karakter! Rama Tours Holland bestaat sinds 1985 en is gespecialiseerd in luxe reizen op maat naar Indonesië. Bij Rama Tours Holland ben je verzekerd van een geheel verzorgde, unieke en op je persoonlijke wensen afgestemde vakantie. Rama Tours adviseert en jij beslist!

Geen reizen beschikbaar

Helaas zijn er (momenteel) geen reizen meer beschikbaar van Rama Tours Holland.

Accommodatie
9.1
Vervoer
9.4
Reisleiding
9.6
Prijs / Kwaliteit
9.3
Algemeen
9.4
Rama Tours Holland is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR

Beoordelingen van Rama Tours Holland

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met Rama Tours Holland?
9,2

Goed uitgestippelde reis van noord naar zuid

Vietnam
Individuele rondreis met Rama Tours Holland
18-12-2019

Van Hanoi naar het zuiden, Saigon gereisd, afgesloten met een perfecte 4 dagen op een strandlokatie (Phu Quoc).
De informatie vooraf, het meedenken en altijd snelle reactie van het reisbureau gaf al aan dat de reis tot in de puntjes perfect zou worden geregeld. En dat is ook gebeurd. Heerlijk als je je alleen met leuke dingen bezig kunt houden, en zelf niet voor vervoer hoeft te zorgen.
Één hotel viel tegen, dat kan, maar verder een hele fijne onbezorgde vakantie gehad!

Astrid Havinga
Gereisd met partner in November 2019
9,4

Een prachtige reis door Noord Sumatra, Java en Bali

Indonesië
Individuele rondreis met Rama Tours Holland
19-11-2019

Ervaringen van onze reis over Noord Samatra, Java en Bali tussen 24 september en 21 oktober 2019, verzorgd door Rama Tours te Amsterdam.

Op de vakantiebeurs in Utrecht kwamen we in contact met Henk van Rama Tours. Tijdens het gesprek daar kregen we het beeld dat er met kennis van zaken werd gesproken.
De vervolgafspraak in Amsterdam bevestigde onze indruk en konden we een mooie reis samenstellen. Irene heeft alle wensen verder uitgewerkt. Kleine aanpassingen op later tijdstip via de mail konden vlot worden ingepast. We hebben gekozen voor een individuele reis (4 personen).
De reisinformatie, tickets e.d. waren ruim op tijd beschikbaar en nadere inhoudelijke vragen werden vlot beantwoord.
De verplaatsingen per vliegtuig trein en privé busjes.
De reismomenten per vliegtuig, trein en auto zijn prima verlopen. De gidsen of chauffeurs waren op de afgesproken plaatsen steeds aanwezig, we hebben nergens hoeven zoeken, op zich al een compliment waard. We waren blij dat we er niet voor hebben gekozen zelf door Indonesië te rijden. Dat verkeer daar is werkelijk een gekkenhuis. Alle verkeersregels (als die er al zijn) lijken puur indicatief. Dubbele doorgetrokken strepen op de weg bijvoorbeeld zijn pure verfverspilling. Op zich heel boeiend hoe twee baans wegen als vier baans wegen kunnen worden gebruikt.  
De planning van de reis was bijna zoals afgesproken.
De afwijking zat m in de eerste dag. Bij aankomst op vliegveld van Medan bleek dat de gids ervoor gekozen had om de dagtour door Medan op die dag te doen. Achteraf logisch, want de laatste dag op Sumatra gaf daarvoor waarschijnlijk vanwege het drukke verkeer niet de mogelijkheid. Maar na een vliegreis van toch zo'n 15 uren waarbij je feitelijk een nacht overslaat, was dat best afzien. Vanuit gezichtspunt van de gids dus wel slim, maar toch….
Gidsen en chauffeurs
We hadden geluk dat de gidsen en chauffeurs ( op een na) Nederlands spraken. En als Nederlands even niet lukte konden we verder in het Engels. Heel prettig.
De hotels waren in het algemeen redelijk tot zeer goed (Bandung, Yogyakarta en Permuteran). Een hotel viel ons echter tegen: de junglelodge in Tangkahan. In de ons toegestuurde reisbeschrijving staat dat het een heel eenvoudig hotel is. Dat klopte wel. Maar het bed was niet voorzien van een laken, de klamboe was gescheurd, het sanitair werkte niet goed en we hebben ervoor gekozen ons op te frissen in de rivier ipv gebruik te maken van de douche. Overigens heel aardige mensen en ook de ligging van het hotel was schitterend, met als verrassing bij zonsondergang een varaan langs de oever van de rivier. 
Het programma is geheel gegaan zoals afgesproken.
Meteen de eerste dag in Bukit Lawang hadden we de hoofdprijs toen we tijdens de junglewandeling een oerang oetan mannetje tegenkwamen. Dat was uiteraard toeval. Hij maakte er een big show van. Zijn vrouw en kind zaten en eindje verderop boven in de boom. Heel relaxt. Minder relaxt was de " "ontmoeting" even later met een wat agressief oerang oetanvrouwtje met kind op ons pad. De junglegids wist haar af te leiden zodat we veilig verder konden met onze wandeling. Tevens spectaculair was de aansluitende tubing de rivier af terug naar het hotel. Een van ons zag daar vooraf tegenop maar was achteraf hierover uitermate enthousiast. Ons verblijf op Samosir was ook heel prettig en hebben we genoten van het volksdansen, historische trekpleisters en het prachtige landschap. Sumatra is voor zover wij gezien hebben sowieso een prachtig deel van Indonesië.
Op Java hadden we achteraf gezien Bogor beter kunnen overslaan. Het was er erg druk en het verblijf was kort. We moeten wel zeggen dat de botanische tuin prachtig is met bijzondere monumentale bomen. Achteraf gezien hadden we evenwel liever een dag of misschien wel twee dagen extra in Bandung willen verblijven.
Nu hebben we in een heel kort tijdsbestek wel veel van Bandung kunnen zien, maar ons staat een rustiger manier meer aan. Bovendien hadden we dan de mogelijkheid gehad de geocaches van de art decoroute te zoeken. Dat zat er nu niet in. De treinreis naar Yogyakarta was mooi en relaxt.
We hebben genoten van de fietstocht nabij Yogyakarta en de contacten daarbij met de locale boeren en kleuters en juffen van een plaatselijk schooltje.
De zonsopgang bij de Bromo en de wandeling naar het kratermeer van de Ijen waren indrukwekkend evenals de excursie over de plantage van Kaliklatak.
Tenslotte sprak de excursie tranfer op Bali van Permuteran naar Ubud tot de verbeelding mede dankzij de uitmuntende gids.
Zelf hebben we nog de transfer van Ubud naar Sanur laten lopen via de tempels van Tanah Lot met onderweg een bezoek aan een vlindertuin: idee van de chauffeur.
Het verblijf op Bali (van 11-20 oktober) vonden we wat lang: twee dagen langer in Bandung en twee minder op Bali zou voor ons beter zijn geweest. Na Sumatra en Java met alle indrukken die we daar hadden opgedaan hadden we weinig behoefte om op Bali nog een excursie of iets dergelijks te doen.
De door Rama Tours verstrekte informatie was compleet, met veel tips en had zeker een toegevoegde waarde.
Over all kijken we terug op een mooie reis, die door Rama Tours prima geregeld was.

november 2019
Marly, Jose, Rien en Franz

Franz
in October 2019
9,8

Rondreis door India - Ladakh en Rajasthan

India
Individuele rondreis met Rama Tours Holland
03-10-2019

We zijn weer thuis van onze reis in India.
Een prachtige ervaring rijker.

Alles was tot in de puntjes verzorgd dus complimenten aan Rama (Daphne) en Indo Asia voor de organisatie!

2 gezichten:
Ladakh, hoog, schone lucht en prachtige natuur met als hoogtepunt de trekking. Wel zwaar overigens maar we wisten wat we konden verwachten. Tijdens de trekking ook lekker gegeten; we voelden ons wel een beetje koning met een kok plus hulp, een gids en een man voor de 7 paarden die de uitrusting meenamen. Fijn dat we de hele Ladakh trip dezelfde gids en chauffeur tot onze beschikking hadden.
.
Rajasthan, warm, veel paleizen en forten. Hier hadden we tijdens het programma alleen een chauffeur die beperkt Engels sprak maar wel heel behulpzaam en altijd op tijd was. Gidsen kregen we in de diverse steden; de beste in Agra en de minste in Jaipur. Goede accommodaties en ook prima auto. Al met al een druk programma maar de afsluiting in Udaipur was top; volledig in de watten gelegd.

Het mag duidelijk zijn dat we weer erg tevreden zijn hoe alles is verlopen en komen graag weer aankloppen als we in Azie een nieuwe reis willen gaan maken.

Nogmaals dank en tot een volgende keer.

Jos en Karin

Jos Langendam
Gereisd met partner in September 2019
9,8

Een mooie, super goed georganiseerde reis door Bali & Lombok

Indonesië
Individuele rondreis met Rama Tours Holland
12-09-2019

Wij hebben een maand lang rondgereisd in Kuala Lumpur, en door Bali en Lombok. Overal stond een driver voor ons klaar, alles was op tijd en gemak - dus heel goed geregeld! Mensen van Rama Tours zijn heel vriendelijk en behulpzaam, ze konden ons goede advies en tips geven - kortom, een super plezierige ervaring overall, van uitzoeken en plannen tot de actuele reis. Een aanrader!

Natalia
Gereisd met gezin in July 2019
9,8

Binnen, de door onze plannen, beperkte beschikbare mogelijkheden fantastische reis gehad

Indonesië
Individuele rondreis met Rama Tours Holland
11-09-2019

We trokken over Sumatra, zagen de highlight maar ook de trekking door de jungle, inclusief de overnachtingen en de wilde Orang Utangs hebben een onuitwisbare indruk achgergelaten.
Het verwerken op het bounty eiland daarna was ook super, we zouden zo weer gaan, top geregeld!

H.J. Mok
Gereisd met partner in August 2019
Alle ervaringen met Rama Tours Holland