Dades Reizen ervaringen

De Dades Reizen ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Dades Reizen gemaakt hebben.

Er zijn 44 ervaringen met Dades Reizen geplaatst.

Accomodatie
9.5
Vervoer
9.8
Reisleiding
9.9
Prijs / Kwaliteit
9.6
Algemeen
9.6

Beoordelingen van Dades Reizen

Wat vinden anderen van rondreizen met Dades Reizen?
8,8

Marrakech en het zuiden

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
30-09-2015

een geweldige ervaring, er ging een wereld voor ons open. mede dankzij onze gids en haar man (Astrid en Mo).
Ze lieten ons een zeer gevarieerd Marokko zien met volop natuur en cultuur. De persoonlijke begeleiding was erg fijn. Dicht bij de bevolking en de woestijn was GEWELDIG. er heen op dromedaris en slapen onder de sterren.

Ook de souks in Marrakech was een ervaring op zich. je weet niet wat je ziet. Het was zeker de moeite waarde en ook zeker dankzij Astrid en Mo was het een onvergetelijke reis.

Van Miert
Gereisd met partner in May 2012
9,2

Marrakech quarzazate woestijn valleien en oasen

Marokko
Familiereis met Dades Reizen
30-09-2015

Unieke samengestelde reis voor gezin met 2 kinderen (1 en 3 jaar) gedurende 2 weken. Er zijn geen andere reisorganisaties die rekening houden met het ritme en noden van zeer jonge kinderen. Hygiene en comfort was, zeker voor Marokkaanse begrippen, top. Doet de kleinste s'middags nog een dutje? Wil je stipt om 10.00u/16.00u een hapje? Kinderen vroeg naar bed? Luiers/babyvoeding? Geen probleem, alle uitstappen/vervoer zijn op elk moment naar wens in te vullen. U bepaalt het ritme en dades-reizen richt zich er naar. Eigen gids/chauffeur regelt het a la minuut. Toch hebben we veel gezien en gedaan. Op plekken die niet overlopen zijn door toeristen.

Thielman F.
Gereisd met gezin in October 2012
9,2

Een prachtige 50 plus slow travel rondreis door een groot deel van Marokko

Marokko
Groepsrondreis met Dades Reizen
01-10-2015

We hebben met een kleine groep een schitterende perfect georganiseerde reis gemaakt door een groot deel van Marokko. Een perfecte mix van cultuur en natuur. Slapen in prachtige raids midden in de steden en in de woestijn bij de berbers in een originele tent. Prima begeleiding met voldoende persoonlijke inbreng waardoor alles zeer relaxed was. Het vervoer met een prima Marokkaanse chauffeur in een comfortabele bus.
Een reis om gewoon nog een keer te doen. Bedankt Astrid en team voor deze heerlijke belevenis!!!

Corry en Ab Drenth
Gereisd met partner in March 2013
9,2

Een admenbenemende reis, waarin je lijkt te dromen zo mooi.

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
04-10-2015

we hebben de reis Marrakech en het zuiden van atlas gedaan. Geweldige gevarieerde reis en ontdekkingen, van ervaring slapen in de woestijn onder de sterren met vervoer van dromedarissen. De kashbash en berberbevolking bezocht. de bazaar en souks en het djeem al fednaplein in marakech. prachtige locaties en verblijfplaatsen.de rozenvallei en bezoek dansgroep. bezoek woongrot nomaden in de steenwoestijn. je waant je echt in een andere wereld. het filmmuseum maar ook de rit door het atlas gebergte was erg mooi.
Een rondreis met Dades reizen staat voor gegarandeerde geslaagde vakantie met flexibele instelling en erg aardige gidsen Een echte aanrader

Jolanda van Miert
Gereisd met partner in April 2012
9,4

Een zeer mooie en afwisselende rondreis door Zuid Marokko.

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
06-10-2015

Wij boekten een 6-daagse individuele rondreis met ons gezin. Samen met onze chauffeur genoten wij van al het moois wat Marokko te bieden heeft. Mooie natuur, vriendelijke mensen en een zeer lekkere keuken. Onze reis was door Dades reizen perfect voorbereid: een afwisselend programma van natuur, steden en activiteiten met ruimte voor eigen inbreng en voorstellen. De accommodaties waren telkens zeer goed waaronder ook enkele pareltjes. Onze chauffeur sprak perfect Frans, was zeer aangenaam gezelschap en bracht ons steeds veilig naar de volgende plek. Hij bood ons ook extra activiteiten aan waaronder een kleine "trekking" door de Dadeskloof. Wij hebben ons hart een beetje verloren in het intrigerende Marokko, gaan zeker terug en zonder twijfel opnieuw met Dades reizen!

Familie Van Assche-Patteet
Gereisd met gezin in September 2015
9,4

Koningsteden, cultuur en natuur.

Marokko
Groepsrondreis met Dades Reizen
18-10-2015

In een paar dagen tijd het noorden van Marokko leren kennen. Veel informatie gekregen van een gids die rustig en heel veelinformatie bezat. de overnachtingen in de Riads waren super oke. Het vervoer riant. De reisorganisatie een aanrader! Niets is hen te veel.
Wij hebben echt genoten.

Rob en Lo Ancona
Gereisd met partner in October 2015
9,4

Een fantastische reis door een schitterend land. Uitstekende reisbegeleiding

Marokko
Familiereis met Dades Reizen
27-10-2015

Wat heb je gezien ????? Wat hebben we niet gezien ???? Kijk op de Dades site en je weet het

Mieke
Gereisd met gezin in May 2021
9,2

Een bijzondere reis. Van begin tot eind genoten van het land en zijn bewoners.

Marokko
Familiereis met Dades Reizen
01-11-2015

Als je het achteraf bekijkt lijkt het alsof alles wat we beleeft en gezien hebben niet past in de 9 dagen dat we in Marokko waren. Het levendige Marrakech, de tocht met de muilezels, de tocht op dromedarissen door de Sahara, stenen zoeken en vooral het vinden daarvan, de off-roadtrips en het bezoek aan een nomade-familie. Stuk voor stuk ervaringen die we niet snel zullen vergeten.
Maar dit alles kreeg een extra dimensie door de kundige en enthousiaste begeleiding van onze gids.
Ook de chauffeur verdient een compliment. Kortom... een reis waar we nog heel lang met heel veel plezier aan terug zullen denken.

Arie en Max
Gereisd met gezin in May 2021
10

Fantastische reis met Dades rezien. Alles klopte!

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
21-11-2015

Marrakech, Essaouri, Tiznit, Taffraoute, Taroudant, Taliouine, Boumalne, Dadesvallei, Todra vallei. De reis was super! Een van de mooiste reizen die ik gemaakt heb. Prachtig landschap, prachtige accomodaties zeer gevarieerd. Van luxe Riad, riad op boerderij, 17e eeuwse kasbah tot Maison Traditionel. Geweldige gids en chauffeur.

Conny
Gereisd met vrienden in May 2021
9,2

Geweldige privé-rondreis langs de koningssteden van Marokko.

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
17-04-2016

In maart hebben we een rondreis gemaakt langs de koningssteden en het binnenland van Marokko. Het was een overweldigende ervaring! Een geweldig land met een vriendelijke en gastvrije bevolking, indrukwekkende natuur, oude steden, fraaie riads en heerlijk eten. Bijna te mooi om waar te zijn.
Dades Reizen heeft voor ons een perfecte rondreis samengesteld met een comfortabele auto, een zeer bekwame en vriendelijke chauffeur, goede locale gidsen die ons het beste van de steden lieten zien. Er is zoveel te zien in dit land!
Natuurlijk boften we met onze chauffeur die zeer goed Engels sprak; hij deed alles om het ons naar de zin te maken. Stopte wanneer we dit wilden en liet ons genieten van de natuur en de locale bijzonderheden zoals markten en kashbas. Dit waarderen we enorm.
Dades Reizen is in staat een perfecte reis te organiseren, op maat gemaakt voor ieders wensen (en die voor ons absoluut een vervolg gaat krijgen)!

Marlise
Gereisd met partner in March 2016
10

Individuele rondreis Marokko met Dades reizen: top reis, top organisatie.

Marokko
Autorondreis met Dades Reizen
14-12-2016

Wij zochten een individuele rondreis per auto door Marokko. Via het mainstream aanbod konden we eigenlijk niet echt vinden wat we zochten. Op internet komt dan al snel Dades-reizen naar boven: een veelzijdige Marokko specialist. Nieuwsgierig geworden door een paar interessante testimonials (waaronder het tv reisprogramma 'Erica op reis'), namen wij contact op met Astrid. Deze ondernemende dame woont in Marokko en is getrouwd met een 'Mo', een telg uit een Marokkaanse (reis)ondernemersfamilie. Ze heeft diverse publicaties over Marokko op haar naam. Astrid en Mo zijn simpelweg een baken voor iedereen die meer van Marokko wil zien en proeven dan zand en couscous. Ja, wij zijn erg enthousiast. Nee, we hebben geen aandelen in Dades-reizen. We zijn simpelweg tevreden klanten.

Kort samengevat, na een paar aangename telefoongesprekken, waarbij wens en mogelijkheden werden verkend, boekten wij de autorondreis 'Koningssteden en woestijn', self-drive (4*4, VW Touareg, automaat), upgrade deluxe. En dat voor een interessante prijs (zie: http://dades-reizen.nl).
We zijn best verwende reizigers, maar zelden zagen wij op een rondreis zoveel bijzondere accomodaties. Pure verwennerij op de meest bijzondere, prachtige, pittoreske en historische locaties (Riads, kashbahs ed). Niet 1 keer hebben we slecht geslapen of gegeten, integendeel. Top rondreis.

Vooraf werd tegen ons gezegd: "zelf rijden in Marokko doe het niet!" Welnu, dat is volstrekt onzin. Het wegennet is goed, off-road rijden (voor zover nodig) is een leuke ervaring (we zouden altijd een 4*4 aanraden) en bovendien ontvang je van Dades-reizen een uitstekende wegenkaart (en bij aankomst een propvolle doos heerlijke Marokkaanse patisserie). En om het veiligheidsgevoel te vervolmaken: je krijgt ook een Marokkaanse mobiele telefoon in bruikleen. Deze kan gebruiken in noodgevallen, maar ook om simpelweg een vraag te stellen. Je gebruikt de telefoon soms ook om je verblijfplaats bij aankomst even te bellen. Dat is nodig omdat sommige riad's geweldig verstopt liggen in het labyrint van de oude medina's. Top idee, die telefoon.

Vooraf werd tegen ons gezegd: "ga er niet heen, het is Islamitisch en er wonen Marokkanen". Complete onzin. Zelden zijn wij gastvrijer ontvangen dan in Marokko. Met een normaal gevoel van respect voor mens, natuur, cultuur en religie is er geen vuiltje aan de lucht. Wij werden een aantal keer bij mensen thuis uitgenodigd voor de maaltijd, ook alweer een bijzondere ervaring.
Krijg je onderweg dan nooit eens de middelvinger? Zeker. Twee keer meegemaakt door jongens van een jaar of 12-14. Je kunt daar een punt van maken, maar ook je schouders ophalen. Wij lachten vriendelijk en reden vrolijk verder. Datzelfde deden we na te zijn aangehouden door de politie omdat we zogenaamd te hard hadden gereden (men controleert zeer fanatiek). Na een soort 'onderhandeling' over de 'boete' en een 'Ila al-liqa' (tot ziens) van onze kant, werden we schaterlachend uitgezwaaid. Was dit in de haak? Nee, natuurlijk niet. Maar wij zeggen maar altijd "als je het niet begrijpt, dan is het cultuur". En voor omgerekend €28 hadden we weer een leuk verhaal.

Vooraf werd tegen ons gezegd: "ze laten je nergens met rust en zetten je overal af". Marokkanen zijn ondernemers, dat valt te prijzen. Soms is men wat, ik zou het willen noemen, vasthoudend. Zeg gewoon vriendelijk, maar beslist, wat je wel en niet wenst. Doen ze zelf ook. Bovendien, men laat je vaak wel gewoon met rust. Veel hangt af van je eigen opstelling.

Ronduit amusant is wat er bij het binnenrijden van Fes gebeurde. Kilometers voor de oude stad haakte plots een scooterrijder aan, die ons volgde tot bij het oude centrum. Duidelijk was dat die onze toeristenneus had herkend en zijn diensten ging aanbieden. Dat leidde, mede door de gps die wij bij ons hadden (erg handig trouwens, Google maps werkt trouwens ook prima) bij de stoplichten tot grappige taferelen. Maar een gps wil je de oude medina's in leiden. En dat kan simpelweg niet. Dus moet je creatief zijn. Maar in het hectische verkeer rij je dan wel eens een straat te ver door. Maar die actie wordt met een scooter-gids-to-be op je bumper net even bijzonder. Ieder stoplicht sprong net op groen, zodat hij ons maar niet kon spreken. Op de plekken waar wij snel moesten keren, veroorzaakte scooter-gids bijna een ongeluk of ging onderuit. Alles om ons maar niet kwijt te raken. Groot was zijn teleurstelling toen hij onze gps en de Marokkaanse telefoon in de peiling kreeg. Na een kort gesprekje droop hij af. Tja, je kunt van dit soort dingen een punt maken, maar er ook ontspannen mee omgaan :-).

Verder zouden wij willen inbrengen dat de Marokkanen die wij leerden kennen of tegenkwamen buitengewoon behulpzaam en vriendelijk waren. Bijvoorbeeld die keer dat we in Moulay Idriss (bij Volubilis) zo stom waren om geen gids te nemen (en Astrid adviseerde er nota bene eentje...). Het dorp is een doolhof. Naar boven lukt, maar op de terugweg naar beneden kwamen we niet verder dan een vuilnisbelt. Een klein vriendelijk meisje mocht van haar vader ons terug naar het marktplein loodsen. Haar iets geven was totaal out of the question. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we de bovenste terrassen slechts konden bereiken met de hulp van een vriendelijke bejaarde, die ons 100 Dirham liet doneren aan de Moskee en 50 Dirham voor zijn koekjes... :-)

Tot slot. Wij willen in deze lofuiting maar verder niet ingaan op al het moois wat we hebben gezien en meegemaakt. De oude medina's, de Atlas, de Berberaapjes, het vijf sterren woestijnbivak (en de rit per dromedaris er naartoe), het offerfeest, de prachtige, kleurrijke en vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de mooie Marokkaanse Pinos Gris, de (Nederlandstalige) gidsen in de koningssteden (inclusief bij de reis), Dades-valei wandelgids Nordine Rami en zijn gastvrije familie en last but not least Astrid en Mo en hun twee prachtige kids en familie. Enzovoort!

Kortom, wil je naar Marokko? Kijk echt even naar het aanbod van Dades-reizen en bel Astrid.

Erwin
Gereisd met partner in September 2016
9,8

Rondreis door zuid-Marokko

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
25-05-2017

Na onze indrukwekkende reis langs de Koningssteden in 2016, hebben we in maart 2017 een nieuwe reis samengesteld met Dades reizen in zuid-Marokko.
Het is een onvergetelijke reis geworden, in het bijzonder door het weerzien met Mo en Astrid, maar vooral door de ongelooflijk fraaie natuur, de culturele en historische aspecten in dit deel van Marokko, de innemende berber bevolking die ons overal gastvrij ontving en zorgde voor heerlijke maaltijden.
Het was een weerzien met Marokko, na de bijzondere ervaringen in 2016.Een weerzien met een geweldige vriend, onze gids en chauffeur Mo, die ons deed ervaren dat zijn vaderland bijna ook ons 2e thuisland werd.
Mo is heel bijzonder, zorgzaam, geduldig, hartelijk en gastvrij. Hij zorgt ervoor dat je je ontspannen voelt, vertrouwd met alles wat Marokko te bieden heeft, hij toont de mooiste plaatsen op natuur-cultureel-en historisch gebied.Hij laat je kennis nemen met de authentieke berbers, we bezoeken samen hun huizen en delen hun eten.
We hebben op deze reis heel veel indrukwekkende aspecten van Marokko gezien.De Koningssteden waren bijzonder, deze reis overtrof onze verwachtingen.
We hebben de reis gemaakt in een 4 wheels drive SUV, waarin het comfortabel en heel veilig vertoeven was.Bijzonder in deze auto , omdat we hiermee buiten begaande paden reden, rotspartijen en woestijn trotseerden.
We zijn gestart in Marrakech, tot rust gekomen in een authentieke riad en vervolgens over de hoge Atlas getrokken. Onvergetelijke uitzichten, afwisselende landschappen en een indrukwekkende natuur.Heel bijzonder.
Op de mooiste plaatsen werd gestopt om te genieten, om dit alles te verwerken en om heel veel fotos te maken , Niets was voor Mo te veel, hij staat altijd voor je klaar.
Na Ouarzazate reden we door de Dra-vallei, hebben door heel mooie oases gewandeld en verbleven we in kasbahs en riads.Genoten van heerlijke lunches en diners.Vervolgens naar de zandduinen van Merzouga waar we een tocht met dromedarissen gemaakt hebben en overnacht hebben in de woestijn.
Je moet dit gedaan hebben om het echt te ervaren.Fantastisch!
We hebben de Todra kloof bezocht, de Dades vallei en de Rozen vallei, ongelooflijk mooi natuurgebied.We zijn gastvrij ontvangen door nomaden in hun grotwoningen, voor hun normaal , voor ons bijzonder.
Door de vallei van de Duizend kasbahs gereden, de talloze kastelen uit een roemrucht verleden.Geweldig!
Het laatste deel van de reis verbleven we in Essaouira, een historische badplaats, waar we tot rust kwamen in een heel mooie riad.
Het weerzien met Marokko was geweldig, Mo en Astrid hebben op een bijzondere manier ons een thuisgevoel gegeven .Het voelde heel goed aan.Het was een terugkeer naar vrienden!
Marokko : een land zeker om terug te komen en meer van te ontdekken.
Mo en Astrid, hartelijk dank

Ed en Marlise Zeldenrust
Gereisd met gezin in March 2017
9,6

Fantastische reis naar Marrakech gecombineerd met 4-daagse woestijnexcursie

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
13-02-2018

Mijn dochter en ik zijn voor de 1e keer naar Marokko geweest. We hebben geweldig genoten! Wat een prachtig land! Wat een geweldige mensen! Wat een heerlijk eten! Maar ook : wat een geweldige organisatie door Astrid en haar medewerkers! Ze hebben ons heel goed geholpen met al onze vragen, en het samenstellen van deze 8-daagse reis. We begonnen in Marrakech, vanuit Marrakech zijn we voor een 4-daagse excursie naar de woestijn vertrokken, in een 4x4 met onze vriendelijke chauffeur Abdou (Appie, zoals hij zichzelf voorstelde ;)). Overigens een voortreffelijke chauffeur!
Ait Bin Haddou, de Dades Vallei, Todra kloof, de Dra vallei, bij Merzouga de Erg Chebbi woestijn in! Waar we ook overnacht hebben. Na 4 dagen via het Atlasgebergte (met heel veel sneeuw) weer terug naar Marrakech. Daar hadden we nog een volle dag om door de souks te dwalen, alles op het Djemaa el Fna te bekijken, te genieten van ons laatste tajine-gerecht. En....net als de eerste dagen, heerlijk bijkomen in 'ons' rustige riad 'Le Coq Berbere' met een glaasje zoete muntthee. Al met al mag het duidelijk zijn: een fantastische vakantie, in een fantastisch land. We komen zeker terug!!

Pia en Karin
in February 2018
9,8

Fantastische individuele rondreis door Marokko met Dades reizen

Marokko
Fly-drive met Dades Reizen
26-03-2018

Samen met je dochter reizen is op zich al leuk, maar deze reis was wel heel bijzonder. Een Marokkaanse reisgenote heeft ons vorig jaar overgehaald een keer naar haar land te gaan. Aanvankelijk hadden we Marrakech in gedachte, maar na de vakantiebeurs en nadat we de site van Dades reizen bekeken hadden, werd het een rondreis.
Heel handig om met de bouwstenen van de site van Dades te werken en als je er niet uitkomt is Astrid een geweldige reisadviseur. Ook als je er wel uit komt heeft Astrid goede tips voor je.
Elke bouwsteen zit goed in elkaar. Transfer, verblijf: riad, dar, kasbah of ksar, bezienswaardigheden, regelen van een gids of andere bezigheden, veel is mogelijk.

Wij zijn naar Fes gevlogen en van daaruit met een huurauto naar Marrakech gereden en van daaruit weer naar Nederland gevlogen. Karin heeft alles gereden en dat was heel goed te doen. De wegen zijn prima.

In Fes hebben we een extra dag met een gids doorgebracht. Best handig als je voor het eerst in zo'n ander land bent. De Dar waar we sliepen was uitstekend. We werden hartelijk ontvangen. Je voelt je al gauw een beetje thuis.
Ja en dan staat er een fijne nieuwe auto met navigatie klaar voor de rondreis en met de volledige reisbeschrijving aangevuld met tips voor onderweg gaan we op pad.

We zijn naar de Ksar in de Vallee du Ziz gereden. Prachtige plek. Een bijzondere ervaring. Van daaruit richting de Dadesvallei, waar we een extra dag zijn gebleven, vooral om te wandelen en te verblijven in de Kasbah van de familie van Mo de echtgenoot van Astrid. Wederom een prachtige plek.
Van daaruit naar AÏt Bin Haddoe. Onderweg lekker koffie drinken met Astrid en haar twee kinderen.
Slapen in een Riad dit keer, erg vriendelijk en ook erg mooi.
Ja en toen was het even spannend of de de Col over konden de volgende dag vanwege de sneeuw, maar ook dat ging goed. Aangekomen in Marakech werd de auto overgenomen door één van de ervaren chauffeurs van Dades reizen en dat is in Marakech wel heel prettig.

Wat we zoal onderweg gezien hebben? Heel veel. Ik zou zeggen ga er zelf een keer naar toe. Een prachtig land met veel natuurschoon. Wij troffen de bloeiende fruitbomen en amandelbomen. Het atlasgebergte is prachtig. Stadjes, mensen, wij hebben genoten. Het eten is erg lekker. Kortom de hele reis klopte.

In Marakech hebben we nog twee dagen de tijd gehad om de stad te verkennen en een kookworkshop te volgen. Ook een aanrader.

We bedanken graag Astrid en Mo, ze staan altijd klaar voor je, niets is ze te veel. Heel persoonlijk en een fijn, veilig gevoel. We hebben genoten van jullie land en wie weet tot een volgende keer. Dikke kus!

Marja .en Karin
Gereisd met gezin in March 2018
8,8

Op maat gemaakte reis naar de Koningssteden

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
09-06-2018

We zijn heel erg blij dat we niet zélf onze weg uitgestippeld hebben maar dat samen met Astrid hebben kunnen doen. De riads waar we hebben geslapen waren super. Ze lagen mooi, ze hadden een fijne gastheer of gastvrouw, het ontbijt was heel lekker. Ook wanneer we konden eten in de riad, was dat een lekkere, echte Marokkaanse maaltijd.
In elke Koningsstad een eigen gids, wat een luxe. Een hele fijne manier om de stad snel te leren kennen want ze waren heel goed ingevoerd. Onze gidsen brachten ons naar goede, ‘veilige’ restaurants, namen ons op sleeptouw naar speciale bedrijfjes met producten van lederwaren, tapijten en beschilderd aardewerk. Dat bleek er bij te horen en dat had ook zijn charme. De gids in Meknès, we weten zijn naam jammergenoeg niet, was heel erg prettig, zeer ervaren en kon alle vragen, ook die ver buiten de gangbare onderwerpen gingen, uitstekend beantwoorden. Hij speelde prachtig in op onze interesses.
Onze gids in Marrakech, Youssef Ait El, was nog niet zo ervaren maar ook hij wist veel te vertellen over deze Koningsstad. Hij wisselde van de Franse taal, onze voorkeur, naar de Engelse taal, zijn voorkeur, maar even makkelijk weer terug naar het Frans., heel leuk.
De auto was prima, de aanwijzingen voor onderweg waren wat lastig. Want wanneer je niet weet of je al de Boulevard Mohammed V bent aangekomen - geen straatbordjes, of een enkel bordje in het Arabisch- weet je ook niet of je al moet afslaan. Een plattegrondje bij de papieren, de verder helemaal okay waren, zou makkelijk zijn geweest.
We houden niet zo van harde bedden en de Marokkanen wel. Hoort er blijkbaar ook bij.
We vonden het spannend, zoals toen we werden opgehaald voor onze terugrit naar het vliegveld: een dik half uur later dan afgesproken. Maar daarna was er een prima chauffeur die ons veilig en toch op tijd op heeft gebracht.
Kortom: een geweldige vakantie waar alle mooie avonturen, lekkere maaltijden, weinig drank, leuke rondleidingen en wandelingen in dit fotogenieke land veruit overheersen over die paar minpuntjes.
Super gedaan, Astrid, Dades!

Veronie Kobussen
Gereisd met vrienden in May 2018
7,5

Dades Reizen Rondreis Marrokko

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
06-11-2018

Na vol enthousiasme heb ik na een aantal leuke telefoongesprekken met Astrid van Dades- reizen een reisje geboekt. Wij zouden dan in een van hun riads verblijven ( riad Orange) die ze helemaal gerenoveerd hadden, alleen het zwembadje van het dakterras was nog niet helemaal af en die zou per 1 september af zijn! En we zouden een excursie doen van 3 dagen naar de Sahara. Helemaal top en we hadden er super veel zin in..
Een paar dagen voor vertrek belde ik Astrid om nog wat dingetjes te vragen waarop zei aan het einde van het gesprek meedeelde dat het zwembadje van hun riad nog niet af was, en of wij niet voor twee nachten in een andere riad wilde verblijven? Dat vonden wij natuurlijk wel wat minder, want wij hadden ons er enorm op verheugd en daar niet op gerekend! Wij wilde graag wat foto’s zien van deze riad ( riad Swaka) en na goed overleg met mijn man zijn wij toch maar akkoord gegaan.

Nou Bij aankomst zijn we netjes opgehaald van het vliegveld door de chauffeur die ons naar riad Swaka heeft gebracht. Eenmaal aangekomen in de riad hadden we gelijk een positief gevoel bij binnenkomst, het zag er heel mooi en netjes uit, we konden gelijk aanschuiven voor het diner wat heerlijk was. alleen de kamer vonden wij toch iets te klein en te vochtig, maar goed voor de rest was het gewoon goed. Een van de bediening genaamd Samir was een aardige jonge alleen had hij veel te klagen dat hij te weinig verdiende voor het werk wat hij deed enzo en dat was wel heel irritant, want dan kwam die ongevraagd bij ons zitten bijvoorbeeld en daardoor voelde wij ons weer heel ongemakkelijk. De schoonmaaksters waren heel vriendelijk.
De volgende dag zijn we lekker naar de hammam geweest en hebben wij ons lekker laten verwennen, want de dag daarop zou ons avontuur naar de Sahara beginnen.

Om Half 9 stond onze privé chauffeur klaar om ons op te pikken, echt een super vriendelijke chauffeur en zijn naam was Abdul. Ik had helaas in Nederland een virusje te pakken en in de vliegtuig is het alleen maar erger geworden door de airco dus dat was echt bale!! :( Abdul schoot gelijk te hulp door warme thee voor mij te halen met een wit goedje ( Eucalyptus) erin en dat mocht een klein beetje baten. We zijn onderweg vaak gestopt om lekker ergens wat te eten en natuurlijk te genieten van de prachtige bergen en het uitzicht. Onze privé chauffeur Abdul heeft mij tijdens deze reis heel erg goed verzorgd! Hij had zo met mij te doen, want het ging echt even niet helemaal lekker haha.. Ourzazate was echt prachtig om te zien met al die mooie kasteeltjes, echt heel apart.
Eenmaal aangekomen bij Kasbah Tizzarouine (waar we 1 nachtje zouden verblijven voordat wij naar de woestijn zouden gaan) waren wij eigenlijk aal meteen niet helemaal onder de indruk. Het zag er oud en vervallen uit en toen we naar onze kamer werden gebracht kregen we de slechtste kamer die ze hadden. Het was er donker, Benauwd( en zeker voor mij want ik had bronchitis) de lakens zaten gaten in en de koelkast was beschimmeld en stuk. Ik had gelijk om een andere kamer gevraagd. Bij de receptie deden ze een beetje moeilijk en wilde een van hun even mee lopen om te kijken wat het probleem was, want volgens hun hadden ze ons de beste kamer gegeven. Na een beetje aandringen mochten wij twee kamers bekijken die nog vrij waren en eentje uitkiezen. Nou ze vielen allebei tegen vooral de grotkamer gatver wat een lucht kwam eruit bahh!! Dus hadden we maar die andere genomen. Op de planning stond er ook een feestelijke djembé avond, nou niks van gezien. Het eten was hier overigens wel lekker en de bediening super vriendelijk. Gelukkig was het maar voor een nachtje.
De volgende dag hebben wij Todra-kloof bezocht en dat was echt heel mooi. Daarna zijn we weer verder gereden naar Merzouga om daar onze dromedaris rit te doen naar de luxe tentenkamp waar we ook een nachtje hebben geslapen. De dromedaris rit zou een uur en 15min duren, nou wij waren er met een half uurtje. Dit was echt werkelijk een fantastische ervaring en heel indrukwekkend! Prachtige gouden hoge duinen en de mensen zo lief en vriendelijk. De luxe kamp was ontzettend netjes en schoon en heel romantisch neergezet echt een plaatje .De tent was nieuw en heel leuk ingericht. Super vriendelijk bediening en het avond eten was echt verrukkelijk!! Daar hebben wij echt enorm van genoten. In de avond werd het kampvuurtje aangestoken om vervolgens met ze allen een gezellige avond te hebben met muziek en dans, nou dat vonden wij ook echt helemaal fantastisch. Wij hebben “t geluk gehad dat we ook de hele Melkweg aan sterren te zien kregen. We hebben heerlijk geslapen in de tent, echt geen geluidje te bekennen zo stil echt heel fijn. De volgende ochtend was het ontbijt netjes voor ons klaar gezet en hebben we heerlijk in het ochtend zonnetje ontbeten. Daarna zijn we weer met de jeep opgehaald om vervolgens onze terug reis van 10 uurtje naar Marrakech voort te zetten.

Na zo een prachtige ervaring werd onze terug reis al gauw verpest omdat wij medegedeeld kregen van onze privé chauffeur dat wij naar een andere riad zouden gaan en dus niet in Riad Orange zouden verblijven (waar we voor betaald hadden) omdat de riad nog steeds niet klaar was. Dit heeft Astrid gedaan zonder met ons te overleggen of te bespreken en daar waren we natuurlijk absoluut niet blij mee en boos over. Eenmaal bekaf van de reis aangekomen in Riad FLam wat absoluut niet onze smaak was en het stonk er enorm, vooral de kamer die Astrid voor ons had geserveerd en dan gelijk ook voor zes dagen! We waren echt boos en teleurgesteld en vooral omdat er niks met ons besproken was. Ook daar hadden we om een andere kamer gevraagd en daar deden zij gelukkig niet moeilijk over. Ze waren best heel vriendelijk gelukkig, en na onze situatie uitgelegd te hebben begrepen ze onze frustratie, want zij konden er natuurlijk ook niks aan doen bij Riad Flam. Toen vroegen wij wanneer Astrid Riad Flam voor ons geboekt had, en dat had ze gedaan op de dag dat wij naar de Sahara vertrokken (en ook nog is op mijn naam als particulier geboekt i.p.v. onder hun bedrijfsnaam Dades-reizen met hun eigen reisbureau account op Booking.com! Wat dus betekende dat wij volledig aansprakelijk waren voor de toeristen belasting als Dades-reizen dit niet zou betalen!!! wat ik absoluut niet netjes vond). Ze wisten gewoonweg al voordat we weg gingen uit Nederland dat wij nooit in hun riad zouden verblijven en dat vinden wij heel kwalijk, want in Nederland hebben wij duidelijk onze wensen besproken en tevens had ik haar al via de de mail voordat we geboekt hadden een top 5 van riads waar we graag zouden willen verblijven, maar zij stelde haar eigen riad voor wat dus achteraf gezien nooit klaar was, en daar zijn we het meest kwaad over en zo kom je niet eerlijk over en zo ga je al helemaal niet met klanten om. Ik heb dit gelijk via de app en telefonisch aan haar kenbaar gemaakt dat we hier niet blij mee waren en zeker niet plan waren daar nog de komende dagen te verblijven en dat ze Riad Orange aan ons verkocht heeft terwijl het geen eens af was en dat ze maar met een andere oplossing moest komen.

Haar reactie was dat ze haar best had gedaan, en dat we maar blij moesten zijn dat we een dak boven ons hoofd hadden en we het zo zwaar hadden, en dat ze volgens haar een van de duurste riad’s voor ons geboekt had met de duurste kamer en dat wij lastige klanten waren en maar zelf een andere riad moesten gaan zoeken. In de tussentijd was zij alleen maar bezig haar geld terug te vragen bij Riad Flam wat niet mogelijk was, omdat ze onder onze naam had geboekt met als optie non refundebull, waardoor de reservering bij booking.com goedkoper werd voor hun wat ik echt walgelijk vond. Wij zijn dus tijdens onze vakantie zelf op zoek gegaan naar een andere riad waar we nog de resterende dagen wilde verblijven, en bij Astrid geëist hebben ons per direct over te brengen en dat heeft ze gedaan. Kortom echt super jammer dat het zo op die manier gegaan was.

Wij zijn uiteindelijk overgeplaatst naar Riad ‘L Emir. Echt een super sfeervolle mooie, rustige en schone riad met 6 ruime kamers, airco en tv.( Een echte aanrader voor iedereen die naar Marrakesh willen )Dakterras was echt heel mooi en sfeervol ingericht, daar kun je echt helemaal tot rust komen. De eigenaar en zijn vriendin waren bij binnenkomst al heel hartelijk. Het ontbijt was elke dag vers en dat werd verzorgd door mina wauw…. echt een keukenprinses!! Zij heeft een keer een verrukkelijk diner voor ons bereid ( harira en pastila) gewoon goddelijk! Al met al hebben we het ondanks alles de laatste dagen het toch nog naar onze zin gehad.

Nassira
Gereisd met partner in September 2018
9,3

Ourika-Vallei

Marokko
Familiereis met Dades Reizen
01-05-2019

Via de App een excursie naar de Ourika-Vallei geregeld. Dit werd een bijzondere ervaring, mede door onze chauffeur: Ibrahim from the Sahara.
Via een Berberhuis, waar we thee dronken en zelfgebakken brood met boter, olie en honing aten, naar de vallei gereden. Daar hebben we met een gids een behoorlijke klim naar boven gemaakt. Hierna hebben we geluncht in een biologische tuin, waar we na de lunch een rondleiding door de tuin en een kruidig voetenbad kregen.
Een dikke

Debora
Gereisd met gezin in May 2019
9,6

Rozenreis, een familierondreis door Marokko

Marokko
Familiereis met Dades Reizen
08-05-2019

Verwondering is denk het woord wat het meest past bij onze ervaring in Marokko.
Net teruggekomen van de rozenreis, en wat een reis! Prachtige landschappen,mooie gastvrije mensen, een gezellige groep en een kundige betrokken reisleidster, Christine
We hebben veel gezien, veel geleerd en veel gelachen met elkaar. De twee hoogste hoogtepunten van deze reis waren de ultieme woestijnervaring en de bonte avond, georganiseerd door de kinderen. Maar eigenlijk was er elke dag wel een hoogtepunt. Indrukwekkende kloven, groene valleien, mooie kasbahs, riads, souks en stranden.
We zullen nog lang nagenieten en napraten over deze goed georganiseerde reis naar dit onverwacht mooie land.
Alles top geregeld, en niets is te gek.
Dank!!

Jan, Fokkien en Myron
Gereisd met gezin in April 2019
9,8

Unieke, veelzijdige reiservaring

Marokko
Autorondreis met Dades Reizen
10-05-2019

We kijken terug op een zeer geslaagde individuele rondreis van 27 dagen door veelzijdig Marokko. De organisatie, uitwerking en service tijdens de reis door Astrid en Mo waren onberispelijk. Enkele kleine haperingen, onvermijdelijk in zo een lange rondreis (defectje aan de auto, een enkele accommodatie, die wat tegenviel) werden prompt opgelost of gecompenseerd. Het attente, persoonlijke, hartelijke contact van Astrid en Mo tijdens de reis droeg bij aan een heerlijk en onbezorgd vakantiegevoel. De huurauto was prima, ook het contact met gidsen en personeel van Dades verliep prettig. De kwaliteit van de accommodaties was uitstekend: heel luxe en comfortabel, de service zeer attent en hulpvaardig. Marokko biedt heel veel diversiteit. Hoogtepunten voor ons waren de schitterende berglandschappen in midden en zuid Marokko, de Todra kloof en Dadesvallei, inclusief lunch bij een authentieke Berberfamilie, uiteraard de dromedarisrit en verblijf in een luxe tent in de woestijn van Merzouga, Tinejdad en het hele project daar, Essaouira als laatste pleisterplaats voor de terugreis. De bevolking was vriendelijk en geïnteresseerd, met een , vooral bij de Berberbevolking, gepaste trots. Wel blijft het, in de grote steden, belangrijk om je resoluut te beschermen tegen opdringerige "gidsen" en marktkooplieden.
Kortom, een heel mooie reiservaring, mogelijk gemaakt door een prima reisorganisatie.

Manu en Mimi
Gereisd met partner in April 2019
9,6

Prachtige rondreis van Dades reizen vanaf Fes naar het zuiden

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
10-05-2019

Een en al lof over Dades reizen: Astrid en Mohamed en personeel. Fijne snelle communicatie voorafgaand aan het boeken om de reis op maat te maken met onze wensen. Astrid zeer deskundig en klantgericht.
Reis zelf was fantastisch. Indrukwekkend land met zulke vriendelijke gastvrije mensen. Grote voordeel als je boekt bij Dades reizen is dat je dingen doet zoals lunchen bij een Marokkaanse berber familie die je anders niet zo gauw meemaakt. Omdat eigenaren van Dades reizen in Marokko wonen kennen ze veel mensen ter plekke en kunnen ze dit soort bijzondere dingen aanbieden. Andere Nederlandse reisbureau's doen dit niet. We logeerden in prachtige authentieke riads en andere mooie hotels. Leuke gidsen in de steden Fes en Marrakech. Alles perfect geregeld door Dades reizen.
Geen vraag is teveel voor hun.

Carolien van der Haven
Gereisd met gezin in April 2019
10

Zuid-Marokko is fantastisch!

Marokko
Groepsrondreis met Dades Reizen
02-01-2020

Wij gingen 1 week, maar we hebben zóveel gezien en gehoord, dat het wel 2 weken leek. Perfecte reisleidster en chauffeur. Zuid Marokko is fantastisch! Het land, de mensen en de muziek.

Hans en Ans Röhner
Gereisd met partner in October 2019
10

Een onvergetelijke reis!

Marokko
Familiereis met Dades Reizen
02-01-2020

Een zeer afwisselende familiereis met optimale aandacht voor onze familie, in het bijzonder voor ons kleinkind. De uitleg en kennisoverdracht van onze gids was bijzonder groot. Van de Medina in Marrakech naar de woestijn, het atlasgebergte, de rozenvallei, ontmoeting met een nomade-berberfamilie en Ouarzazate, dit alles maakte het tot een onvergetelijke reis.

Mieke Roskam
Gereisd met gezin in October 2019
10

Onze huwelijksreis!

Marokko
Autorondreis met Dades Reizen
02-01-2020

Het was onze huwelijksreis. We kregen de bruidssuites van de riads en hebben genoten. We werden verrast met een intieme gastvrijheid.

Arjan van Faassen
Gereisd met partner in September 2019
10

Zo persoonlijk en zo Marokkaans warm

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
02-01-2020

Fantastische rondreis vanaf Fez dwars door de Atlas naar de woestijn achter de Dades vallei. Met mijn vrouw en zoon die ergens in een kleine lokaal hotelletje onthaald werd op taart en zingende en trommellende mannen, op eigen initiatief geregeld door onze begeleidende gids. Zo persoonlijk en zo Marokkaans warm, die reis vergeten we nooit meer.

Peter Elzinga
Gereisd met gezin in January 2016
10

Reis door Marokko

Marokko
Individuele rondreis met Dades Reizen
02-01-2020

Reis door Marokko: alle riads waren geregeld op goede locaties, incl. Gidsen. Vriendelijke hulp en ze stonden stand-by toen bleek dat onze paspoorten te kort geldig waren. Ook erg hulpvaardig bij onze andere reizen naar Marokko

Ingrid
Gereisd met partner in December 2017

Ben jij op reis geweest met Dades Reizen?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Dades Reizen.