Bolderman Excursiereizen ervaringen

De Bolderman Excursiereizen ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Bolderman Excursiereizen gemaakt hebben.

Er zijn 92 ervaringen met Bolderman Excursiereizen geplaatst.

Accommodatie
7.5
Vervoer
8.4
Reisleiding
8.3
Prijs / Kwaliteit
7.9
Algemeen
7.9

Beoordelingen van Bolderman Excursiereizen

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers die een rondreis met Bolderman Excursiereizen hebben gemaakt?
5,2

12 dagen Authentiek Puglia, de hak van Italië, 70% in de bus

Italië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
28-05-2023

12 dagen Authentiek Puglia, de hak van Italië valt zwaar tegen

Bij het opstappunt in Zeeland werden we al direct gedirigeerd naar een grasveldje op de locatie van “ Effe weg”. Gelukkig was het bij terugkomst enkele dagen droog weer geweest zodat ik niet tot mijn assen in de blubber stond. Dit kostte 48 euro. 
De bus, die gebruikt werd, was geen luxe bus van Bolderman maar een verouderde geleasde bus van de firma Hartemink, die absoluut niet voldeed aan de normen van luxe Comfort Class, geen koffie- en theezetfaciliteit, alleen een door de chauffeur aan het aanrechtje geplakt Senseo-apparaat en de prijs van een flesje Lidl-water was €1,50, een schandalige prijs voor een noodzakelijk item!
Beenruimte was links en rechts verschillend, (stoelen bij gemonteerd?), de zittingen waren erg hard, niet zo comfortabel op een lange busreis!!
Alle overnachtingshotels zijn zeer verouderd met zeer kleine kamertjes, gebrekkige douches en matige bedden, alles vergane glorie. De diners waren daarentegen wel redelijk tot goed.
Het resort “Mulino à Vento” was uitstekend. Dit voldeed aan alle normen. Hotel “Mare Nostrum” was ook goed, beiden wel gelegen in the middle of nowhere. Hierdoor hadden we lange aanrijtijden naar de verschillende excursies!

Onze chauffeur Willem vertelde, dat het zijn eerste reis naar Puglia was, hetgeen ook te merken was. Door zijn sterk verouderde Garmin navigatie reed hij verscheidene keren fout en moest hij door reizigers verder geholpen worden naar de bestemming d.m.v. hun eigen telefoonnavigatie!
Onderweg vertelde hij diverse geschiedkundige feitjes uit de omgeving waar we reden. Maar over de excursies in de stadjes en over de regio Puglia zelf gaf hij geen informatie. Blijkbaar heeft hij zich niet ingelezen vooraf en ook geen info van Bolderman verkregen.
 De tijd voor stadsbezichtigingen was of te lang of te kort. 
Alberobello (3 uur!) was te lang, Lecce was met  een enkel dagdeel tekort, mede doordat de chauffeur de weg niet wist om te parkeren. 
Bij het bezoek aan Santa Maria Leuca parkeerde hij op een verkeerd punt in het dorp en was er geen tijd genoeg om naar de vuurtoren te lopen (landtong!?
Rond 15:30 waren we weer terug in ons hotel, zeer slecht gepland! Waarom niet nog een excursie of mooie wandeling gemaakt?
In de reisbeschrijving staan enkele bezienswaardigheden vermeld met een optie om te bezoeken als er nog voldoende tijd beschikbaar was, deze hebben wij geen van allen gedaan, mede doordat de chauffeur niet bekend was in de regio en zich niet vooraf voorbereid had.

De olijf en wijnproeverij in  het resort was één groot promotieverhaaltje van 2 kwaliteiten olijfolie, vooraf een bezoekje aan de perserij tegenover de ingang van het hotel. Een medewerkster gaf wat uitleg, daarna in de wijnbar 2 stukjes brood met olijfolie. Na een half uur stonden we buiten. De wijnproeverij, een uur later werd in de tuin gehouden. Hier een commercieel praatje over 3 wijnen, wit, roze en prosecco, 
 van één wijnmerk, gepresenteerd door een ober van het resort. Waarom geen rode wijn uit deze vermaarde wijnstreek Puglia? 
Dit alles kost 25 euro. p.p., een schandalig flinke prijs! Je verwacht voor dit geld een bezoek aan een wijnboer in de regio met de bijbehorende ambiance en rondleiding!

Al met al een rondreis waarvan we 70% van de tijd in de bus hebben gezeten.
We voelen ons proefkonijnen van deze nieuwe reis bij Bolderman!! Een chauffeur die zich alleen gedraagt als chauffeur en niet als reisleider en slecht geïnformeerd is vooraf!! 

Het zou raadzaam zijn om deze reis te evalueren, het dagprogramma aan te passen en wellicht te verlengen met 2 of 3 dagen. Hierdoor is het mogelijk om de reisdagen wat meer verdelen over de gehele duur en wellicht een tussenstop van een dag in Toscane of Umbrië. 

Wij vinden dat de reis, in deze opzet, beslist niet het bedrag waard is, wat wij ervoor hebben betaald en vinden het zonde van het geld!! 

Peter
Gereisd met partner
10

Top stedentrip Londen

Verenigd Koninkrijk
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
05-12-2022

Terug van Londen.
Terug van Londen.
Al een jaar geleden gepland en nu mochten we gaan.
Alles verliep weer (3e x bolderman stedentrip) perfect. Van parkeren in Zeeland, tot het vertrek in Zeeland 4 dagen later.
Goede informatie onderweg over stoptijden, maar ook over de incheck en paspoort procedure.
Snelle incheck bij hotel.
Goede extra service van Wesley, de bus barman ( dank je wel!)
En verder een top weekend. Alles gezien, alles kunnen vragen en van alles gedaan.
Rondwandeling van Marie Louise is een aanrader.
Ontbijt in hotel was super, en mocht je zin hebben ( en tijd), in stevenhage liggen op loopafstand van het hotel super leuke pubs en eettenten. Google Maps aan en gaan!
Rond kerst was het DRUK, en dan zeg ik het nog voorzichtig. Maar ook dat was een ervaring om mee te maken.
En dankzij de rondwandeling kenden we de rustigere plekken en hebben we , zonder problemen, met 7 personen in een kleine pub naar het voetbal kunnen kijken. Kortom, ik kan niks verzinnen wat niet perfect was. Dank aan Derek de chauffeur. Rust en zekerheid. Top.
Dan jullie wel.
Groeten uit venlo

Robert
Gereisd met gezin
6,4

Slechte chauffeur naar Normandie.

Frankrijk
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
31-10-2022

Naar Normandie geweest mooie reis en veel indrukken opgedaan, we hadden een chauffeur Ben die vond zich zelf heel belangrijk, vertelde dat hij bij de marine was geweest en hoe goed hij wel was.
Had weinig met het reisgezelschap op en kwam vaak met rare antwoorden.
Klant onvriendelijk.

E.P. Rabel.
Gereisd met partner
6,0

Een mooie rondreis

Italië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
12-10-2022

Prachtig landschap
1e hotel zeer slecht ook het eten niet goed
2 hotel goed
Veel bijkomende kosten aan gidsen en excursies deze kenbaar maken in de reisgids
Reizigers die niet meedoen aan een excursie worden achter gelaten op een stinkende geitenboerderij
Na eerdere reis er Ari gen met bolderman is deze reis bolderman onwaardig

ReinHoenholt
Gereisd met vrienden
9,0

Fijne vakantie gehad met leuke mensen

Kroatië
Individuele rondreis met Bolderman Excursiereizen
11-10-2022

Hele mooie en leuke groepsreis naar Kroatie met een leuke groep mensen en een leuke top chauffeuse Zoë maakte deze reis compleet we hebben genoten van alle vaar tochten en uitjes Top vakantie gehad.

Hans van Schaijk
Gereisd met vrienden
3,2

Busrondreis door de Dordogne

Frankrijk
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
25-09-2022

Op aanraden van kennissen een rondreis geboekt bij Bolderman, 10 daagse rondreis door de Dordogne.
De overnachtingsplaats was in Orleans, ik heb nooit geweten dat je op 10m2 een bed ( 140/190) en een badkamer kon krijgen maar daar was het gelukt. Je moest wel dwars op het toilet gaan zitten, meer plaats was er niet en een klein 2 persoosn bed is ook niet fijn maar goed, voor 1 nacht geen probleem.
De 2e dag aangekomen in Rocamadour waar we 7 nachten verbleven in hotel Lion Dór. Iets grotere kamer maar helaas weer met een 2 persoons bed van 140/190.
Armoedig sanitair, warm water was nauwelijks te regelen. En met een buiten temperatuur van ruim 35 graden wordt het ondanks dikkere muren erg benauwd in de kamer. Geen sprake van airco uiteraard maar ook een ventilator hoorde niet tot de mogelijkheden. Ook een simpel iets als een haarfohn ontbrak.
Eten moest een stukje verderop in het restautant, je moest een dag vantevoren aangeven wat je wilde eten, je kon kiezen uit 2 opties. Er was geen uitzondering mogelijk en het personeel was ronduit onvriendelijk, het was duidelijk dat ze terugreis niet meegerekend.graag zo snel mogelijk van ons af wilden zijn, daarbij was het eten armetierig.
De rondreis betekende dat je gemiddeld 3 uur per dag in de bus zat, de heen- en terugreis niet meegerekend. Komt bij dat er 45 deelnemers waren aan deze reis en de plaatsen in de bus heel erg krap waren, dikke enkels en zere knieen waren de meest gehoorde klachten.
Al met al een enorme tegenvaller deze reis, voor ons dus nooit meer Bolderman
( die door veel medereizigers werd omgedoopt in Baggerman)

Fenny Jonker-Cnossen
Gereisd met partner
5,4

Reis corsica naar Sardinie

Italië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
12-08-2022

Verzaakt om reisinformatie ter beschikking te stellen. Overnachtings hotels matig.
Chauffeur c.q reisleider zaakjes goed voor elkaar.

Con Eijk
Gereisd met partner
2,5

Op eten bezuinigingen hotels

Italië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
11-08-2022

Rondreis zuid italie hotels slecht eten slecht

Ad Van der Heijden
Alleen gereisd
4,2

Top 5 slechtste hotels Schotland

Schotland
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
02-08-2022

Leuke reis, veel gezien maar de hotels waren over het algemeen slecht. Geen koffie of zakjes koffie bij het ontbijt. Gore kamers. Met verzoek om zo laag mogelijk te slapen werd soms geen rekening gehouden.

Yvonne
Gereisd met partner
1,0

Onbereikbare reisorganisatie.

Zwitserland
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
27-07-2022

Wij konden begin juli door Corona niet meegaan op busreis naar Zwitserland.
Ik heb enkele dagen ervoor zowel getelefoneerd als gemaild naar Bolderman , nooit geen reactie op gekregen. Ze zijn zo onbeschoft dat ze iedereen minstens 1/2 uur laten wachten aan de telefoon en dan nog niet opnemen.
Hun mails bekijken ze niet en beantwoorden ze al zeker niet.
Je kan alleen maar hopen dat je uw reis kan doen , want die oplichters bereiken is niet meer mogelijk eenmaal je geboekt hebt.
Hoe het mogelijk is dat in 2022 een firma zo kan blijven bestaan is onbegrijpelijk!

Philip
Gereisd met partner
9,6

Klassiek Italië

Italië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
10-07-2022

Wat hebben wij genoten van deze geweldig mooie rondreis.
En met onze top chauffeur Jeroen.

Marcella
Gereisd met partner
2,6

Oplichters

Duitsland
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
07-03-2022

Wij gingen naar Berlin, de bus was ok maar voor hoge prijs die we moeten betalen, verwacht je toch geen kippenpoot met aardappelpuree??
Tevens nog extra 50 eur per persoon voor een rondleiding. Je wordt binnen een straal van 2km met de bus rondgebracht!! Niet eens 10% van Berlin gezien.

Stellejte klotzakken

Beau
Gereisd met gezin
1,0

Reiskontrakt afgesloten onder voorwaarden. Voorwaarden konden niet vervuld worden door Bolderman. Niettemin blijft Bolderman (inklusief met dreiging inkasso) betaling van de reissom vorderen.. Oplichterspraktijken. Ik prijs mij gelukkig een goede rechtsb

Roemenië
Singlereis met Bolderman Excursiereizen
18-11-2021

Ik raad deze organisatie af.

Rony stokart
Alleen gereisd
7,2

Hele mooie , maar vermoeiende reis

Kroatië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
05-11-2021

We hebben heel veel steden, dorpjes bezocht, heel mooi allemaal, maar wel hele lange afstanden moeten afleggen.
We hadden een hele goede en gezellige chauffeuse, Ilse, een toppertje!
Vertelde heel veel over de bezienswaardigheden en zorgde heel goed voor iedereen.
Door haar was het een hele mooie en fijne reis.

Yvonne
Gereisd met partner
8,7

Prachtige reizen

Oostenrijk
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
07-09-2020

Heb nu 4 reizen gemaakt met Bolderman oa Italië, Oostenrijk en de 5e en 6e staan gepland... Ik geniet altijd.. Je stapt in de bus en je bent op vakantie, de chauffeurs zijn kundig en weten veel over het land te vertellen, de hotels zijn goed..geen 5 sterren maar gewoon goed.. Eten nooit geen klachten gehad.. Kort om nog geen slechte ervaringen gehad met Bolderman

MHHeitman
in May 2021
1,0

Reis betaald in december 2019, bolderman betaald die reis bij annulering door bolderman niet terug

Noorwegen
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
06-07-2020

Bolderman bellen of emailen helpt niet bij een geannuleerde reis door Bolderman.. Met komt niet verder dan of een niets zeggend standaard antwoord (na 6 weken wachten) of men houd zich niet aan de afspraak een serieus antwoord te geven voor een toegezegde datum. De klantenservice heeft geen telefoon zegt men dus iets met hen bespreken lukt niet. Ook Bolderman is er aan gehouden klanten die dat wensen binnen 7 dagen hun geld terug te betalen, Maar dat doet men niet, men wijst naar SGR, maar die gaat niet over de wettelijk regels... Op deze manier met je klanten omgaan kan echt niet dus de algemene beoordeling van jullie service komt uit op een 1!

Frans
Gereisd met partner in July 2020
8,0

Stedentrip Berlijn

Duitsland
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
15-02-2020

Wij willen nog gaan met Bolderman in okt. Stedentrip naar Berlijn. Ons reisgezelschap bestaat uit ik en mijn vriend van 44 en 47 en zoon van 13.
Onze vraag is gaan er regelmatig kinderen mee met Bolderman?
Wie weet dit?
Gr Carina

Carinak Lammers
Gereisd met gezin in October 2020
8,2

Rondreis Roemenie

Roemenië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
18-09-2019

Mooie rondreis en erg veel gezien.
Marian was een goede en ervaren chauffeur.
Teo is een prima reisleider.Hij weet veel over zijn land en de mensen te vertellen.
En met veel humor.
Ook kan hij kritisch kijken naar zijn vaderland en weet te vertellen wat beter kan.
Een zorgzame reisleider!

Jacqueline Eland
Gereisd met partner in September 2019
7,8

Vele dagen lang in de bus wat vergeten wordt zodra je arriveerde. Schitterend land.

Italië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
28-07-2019

Sorry voor de typefouten in mijn review hierna onder dezelfde titel. De rest is gemeend en recht uit het hart

Egbert ten Hoeve
Gereisd met partner in July 2019
7,8

Vele dagen lang in de bus wat vergeten word zodra je arriveerde. Schitterend land.

Italië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
28-07-2019

Heel veel op het gebied van de Italiaanse historie geleerd en gezien. Echte aanrader. De gidsen vertelden heel veel maar het bereik van ruim 50 personen midden in de historische centra, waar het autogebruik gewoon doorgaat, was voor de gidsen best een 'ding'. Interessant! Paus Paulus de Tweede is de oorzaak voor het zoutloze brood in Italië.Honderden foto's gemaakt.
Pas wel op wat je zelf verteld aan andere leden van het gezelschap. Ik werkte ooit in de psychiatrie en prompt was ik voor sommigen voor de rest van de reis die oude man die dement zou zijn.
Ik lees, in andere reviews, dat men zich ergerde aan de groep of aan bepaalde personen in de totale groep. Ons clubje van 6 personen, spontaan gevormd, bleef vrolijk en genoot elke seconde. Tranen met tuiten gelachen. Met de rest kon je contact hebben, hetgeen ook frequent gebeurde, maar zeurkousen werden uiteraard gemeden. Een enkele zeurkous wilde graag naar huis om haar huisarts weer te zien, want bij hem kon ze tenminste haar ei kwijt. Wel raad ik toekomstige min of meer gehandicapte reizigers aan om zich vooraf te bezinnen of het zijn in een land met hoge temperaturen en vele routes die wandelend omhoog overwonnen moeten worden wel de juiste uitdaging is. Hulp uit de totale groep werd nooit geboden aan rollatorgebruikers. Iedereen neemt met een eigen verwachting deel aan de reis. Niemand is dan mantelzorger die elke dag voor hulpbehoevenden klaarstaat. Tenslotte: Dit keer was er een chauffeur en geen reisleider. Hij begon pas lyrisch te worden toen we op de laatste dag in Zwitserland op doorreis waren Hij was boos op iemand in de groep omdat die (m/v?) zijn zoon, die gratis meereisde, onheus bejegend had. Ons deerde dat geen millimeter uiteraard. Je kunt altijd nog vrachtwagenchauffeur worden toch? De bus was tekort. Mijn goede vriend uit België ging met kapotte knieën terug naar huis.Samengevat: Ga vooral mee en geniet. Het was voor ons de vijfde busreis in twee jaar. Prima, prima. Echt waar!

Egbert ten Hoeve
Gereisd met partner in July 2019
8,6

Heerlijke reis langs de westkust van Ierland

Ierland
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
08-07-2019

Prachtige natuur gezien, zeer mooie bustochten langs en door de bergen, fijne chauffeur en een geweldige reisleidster JENNIE!! Zo als ze mij opving toen ik halverwege de reis ziek werd, Jennie nogmaals mijn dank!! Deze reis is zeer de moeite waard. Heel veel groetjes van Margriet en Rob uit Haarlem

Margriet Pas- Homan en Rob Pas
Gereisd met partner in June 2019
5,2

Bolderman Unesco reis te duur!!

Kroatië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
01-07-2019

Wij kozen voor de Unesco reis 12 dagen duurder dan de andere Kroatië reizen. Dan verwacht je ook wat meer luxe, maar dat bleek niet zo te zijn, geen betere bus, geen betere hotels, zelfs een in Bosnië met een zwembad op het dak, dicht! Dan maar naar de zee, stranddouches werkten niet en dat bij 35 graden. Ligging hotel ook waardeloos, door tijdrovende grenscontroles iedere keer weer.
En ook bleken maar liefst 8 van de 27 reisgenoten een korting te hebben gekregen van maar liefst 200 euro pp, dat is 400 per stel!! Daar kun je toch een leuk ander tripje van maken.
Advies is dan ook boek nooit vroeg, het kost je handen vol geld, wacht op de kortingen.

En Bolderman, doe iets aan die overnachtings hotels jaren 70 ouderwets, laatste zelfs geen warm water en geen toiletpapier.

Hein
Gereisd met partner in June 2019
8,0

Zeer vermoeiende 12 dgn. rondreis door Toscane. Wel veel gezien, maar dat kan ook niet anders, als je zo lang in de bus zit.

Italië
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
22-06-2019

Op een snelle manier de hoogtepunten van Toscane zien, zo hebben wij de reis ervaren. Chauffeuse/reisleidster Mirjam is perfect voor deze reis. Helaas zijn alle gidsen ter plekke dat niet. Per persoon kwam er nog 60 euro bij voor oordopjes, extra gidsen, bezoek schapenboer en extra uitgebreide lunch met wijnproeverij. Firenze/Florence weinig of niks van gezien, heel druk en met 1 gids voor 52 pers. Hotels zijn zeer verschillend, in Montecatini Terme een haast koninklijk hotel en andere hotels zijn redelijk. In het laatste overnachtingshotel in Langenau (Dlnd) moesten we naar een ander hotel lopen voor het diner. Het eten in de hotels hebben wij als redelijk tot goed ervaren. Hotel Regina in Montecatini Terme is best prijzig qua consumpties. Een blikje bitter lemon kost daar 5 euro. Al met al hebben we veel gezien, maar als een zeer vermoeiende reis ervaren. Het was voor ons de 1e keer met Bolderman, maar of we nog een keer met hen gaan.....

Veertje
Gereisd met partner in June 2019
7,4

Berlijn,dresden,leipzig.Potsdam

Duitsland
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
31-05-2019

we hebben heel veel gezien BArt de gids in Berlijn was perfekt, Vriendelijk veel uitleg.
In leipzig was de gids niet zo vriendelijk.

IK ben anderhalve dag ziek geweest. heel vervelend was het omdat in het hotel en in de omgeving niets te kopen was om te eten. ik heb de hele dag geleefd op een cracker,
"het avond eten vond ik uitgesproken slecht". Dit kun je een gast niet voorzetten.
Ook al is het eten van een cateringbedrijf ,ook dan kan het eten goed zijn Hier kreeg je geen vakantiegevoel van

'Mevr. M.van der want Reisgenoot van /mevr M. Noblesse
Gereisd met vrienden in May 2019
8,4

Reis was geweldig

Duitsland
Groepsrondreis met Bolderman Excursiereizen
15-09-2018

We hadden aan Richard een kundige chauffeur die alles deed wat mogelijk was. Hij had humor en was erg behulpzaam. Hij had geweldige mooie routes en zijn uitleg was grappig maar tevens duidelijk en waardevol, Met Richard willen we zeker nog een keer op reis. Kwam 's avonds tijdens het kegelen niet alleen kijken maar deed ook mee. De gids Tineke die ons op 1 rit begeleide was zeer vriendelijk en kundig.


Hotel het Anker lag op een prachtige locatie en had zeer vriendelijk en geduldig personeel. Eten was afwisselend, ruim voldoende zowel ontbijt als diner. De kamer was eenvoudig en zou iet schoner kunnen. De matrassen van onze bedden zijn wel aan vervanging toe. De entree met trappen was niet ideaal met je koffer.

Ineke Engelsman-van den Bosch
in September 2017

Ben jij op reis geweest met Bolderman Excursiereizen?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Bolderman Excursiereizen.