Home
Blog
TV & radio
'Great Migrations' is de spectaculairste productie van National Geographic ooit

'Great Migrations' is de spectaculairste productie van National Geographic ooit

op 17 november 2010
1 minuut leestijd
'Great Migrations' is de spectaculairste productie van National Geographic ooit

National Geographic Channels Great Migrations geeft een compleet nieuwe betekenis aan het begrip 'bewegen'. De zevendelige serie gaat zondag 7 november om 21.00 uur in première in de Benelux en vertelt ontzagwekkende verhalen over talrijke diersoorten en hun bewegingen over de aarde.

Gefilmd op land en vanuit de lucht, in bomen en van afgronden, op ijsvlakten en onderwater vertelt 'Great Migrations' de ontzagwekkende verhalen van talrijke diersoorten en hun bewegingen. De eerste vier afleveringen zijn ingesproken door Jeroen Krabbé. De schoonheid van de verhalen wordt benadrukt door nieuwe kennis over het kwetsbare bestaan van deze dieren en hun zoektocht naar overleving in een alsmaar veranderende wereld.

Bijzondere productie
Het National Geographic-team heeft bijna drie jaar gefilmd en 670.000 kilometer gereisd door twintig landen in alle zeven continenten om dit ambitieuze project te voltooien. 'Great Migrations' heeft een totale speelduur van zeven uur en zal vanaf 7 november wereldwijd in 330 miljoen huishoudens, in 166 landen en in 34 talen te zien zijn. Vier uur lang wordt de epische dierenmigratie vertoond. De extra uren bevatten onder andere een special over het wetenschappelijk onderzoek naar de mysteries van dierenmigratie, een behind-the-scenes special over de baanbrekende technologieën, uitdagingen en passie die vereist waren voor het maken van deze documentaire en een visueel concert van een uur bestaande uit schitterende beelden onder begeleiding van originele muziek.

'Great Migrations' crossmediaal
'Great Migrations' is het omvangrijkste project uit de 122-jarige geschiedenis van de National Geographic Society en zal over het gehele scala van de National Geographicplatforms te zien zijn. Bijvoorbeeld in tijdschriftartikelen en boeken, op kalenders, dvd’s, toepassingen voor smartphones, in spellen, bij lezingen, vertoningen op groot scherm, tentoonstellingen en nog veel meer.

Uniek dierlijk gedrag
'Great Migrations' onthult nieuwe wetenschappelijke inzichten, nooit eerder vastgelegd dierlijk gedrag en een gedetailleerd visueel verslag van een groot aantal dierenmigraties, waaronder die van zebra’s in Botswana, olifanten uit Mali, rode krabben op Christmas Island (gelegen tussen Australië en Indonesië), vleerhonden in Australië, trekmieren in Costa Rica en grote witte haaien uit de Stille Oceaan. De serie gebruikt de geavanceerdste technologieën om de reizen van microscopische plankton en doorzichtige kwallen vast te leggen. Ook zijn er radiozenders aan de monarchvlinder en zeeolifanten bevestigd om hun migratiegedrag te bestuderen. Het kwetsbare, maar toch schitterende bestaan van elk dier zal de kijkers laten nadenken over hoe het is om te bewegen als je leven er
vanaf hangt.

'Great Migrations', zondag 7 november om 21.00 uur in première op National Geographic Channel.