Home
Blog
Opmerkelijk
Cruiseschip van de toekomst

Cruiseschip van de toekomst

op 30 augustus 2014
1 minuut leestijd

Royal Caribbean's nieuwste cruise schip 'Quantum of the Seas' wordt beschouwd als 'het meest futuristische schip ter wereld' en is onder andere voorzien van robot barmannen, digitale balkons en een plateau aan een draaiarm.

En dat is pas het begin! Quantum heeft maar liefst 18 dekken en gasten kunnen naar een circus school gaan of met 'RipCord' vliegen, een parachutespring simulator die gasten 23 meter de lucht in stuwt. De 'North Star' is een massieve glazen bol aan een robotarm die reizigers 300 meter boven het water tilt voor een panoramisch uitzicht over de oceaan.

Aan boord vind je verder de eerste botsauto's baan en een rolschaatsbaan met erboven 'zwevende DJ's' om de actie gaande te houden. In de 'Bionic Bar' kun je je bestelling op en tablet plaatsen en wordt je cocktail vervolgens door een robot bartender voor je neergezet, waarna je kunt genieten van een 'digitaal concert' op een groot scherm in de music hall.

Vanuit je cabine kun je dankzij een digitaal balkon zien wat er buiten gaande is en wanneer gasten aan boord stappen krijgen ze polsbandjes die dienen als kamersleutel en voor het doen van aankopen. Dankzij digitale labels kunnen ze de locatie van hun bagage volgen en twee aparte apps kunnen gebruikt worden om een tafel te reserveren in een van de 18 restaurants van het schip, of voor een massage in de spa.

Dit futuristische schip zal in november haar eerste reis gaan maken van Engeland naar New Jersey. Haar zusterschip, Anthem of the Seas, zal er snel achteraan varen en samen zullen ze locaties als de Bahama's, Frankrijk, Singapore en Maleisië aan doen. Voor zo'n 1150 euro kun je al aan boord van de Quantum of the Seas stappen voor een acht daagse cruise.

Een ding is zeker, je hoeft je niet te vervelen op dit cruiseschip! Check hieronder een virtuele tour:

Meer blogs