Home
Blog
Bestemmingen
De Mongoolse steppe

De Mongoolse steppe

op 18 december 2013
1 minuut leestijd
De Mongoolse steppe

Mongolië is één van de meest hooggelegen landen ter wereld, en ligt gemiddeld 1580 meter boven de zeespiegel. De landschappen van Mongolië kenmerken zich door uitgestrekte grasvlakten, omringd door bergen en woestijn.

Mongolië is een land in Noord-Azië dat ingeklemd ligt tussen China en Rusland. Met een oppervlakte van 1,5 miljoen vierkante kilometer is het zo'n 45 keer groter dan Nederland. Er leven slechts 3,2 miljoen mensen in dit grote land, dat daarmee het dunst bevolkte onafhankelijke land ter wereld is.

Mongolië is ook één van de meest hooggelegen landen ter wereld, en ligt gemiddeld 1580 meter boven de zeespiegel. De landschappen van Mongolië kenmerken zich door uitgestrekte grasvlakten, omringd door bergen en woestijn. Omdat het land zo ver van zee ligt, heerst er een extreem landklimaat, met lange koude winters en korte hete zomers.

Iets meer dan de helft van het land is bedekt met gras, dat gebruikt wordt om kuddes geiten, schapen en yaks te laten grazen. De legendarische steppe van Genghis en Kublai Khan worden echter bedreigd. De exploratie van mineralen vormen een bedreiging voor de eeuwenoude nomadische manier van leven in het land. In 2011 groeide de economie van Mongolië met 17,5 procent en volgens deskundigen zal dit als één van de snelste ter wereld blijven groeien met 9,7 procent tot 2030. Het gevolg hiervan is dat de grote open vlaktes van Mongolië steeds sneller zullen slinken.

Wie Mongolië wil bezoeken kan dit bijvoorbeeld doen als onderdeel van de Transmongolië Express. Deze begint in Moskou en stopt in de Mongoolse hoofdstad Ulan Bator, om daarna verder te rijden naar Beijing in China. Ook zijn er verschillende reisorganisaties die rondreizen naar Mongolië aanbieden.

Reisorganisaties met reizen naar Mongolië

Beoordelingen van Mongolië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
n.v.t.
Steden
6.2
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.6